מתכון פפנאש כבר פרסמנו בעבר ||| לכבוד חנוכה אין כמו סופגנייה קצת שונה ועשירה כמו שברומניה ומולדובה יודעים לעשות ||| שני מתכונים קלים ומתוקים להכנה ולעיטור או מילוי כיד הדמיון ||| בנוסף, מתכון פפנאש ירקות עשיר וכיפי ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…
פַּפַּנַאש וניל
מצרכים
- 500 גרם גבינת טוב טעם
- 2-3 ביצים
- 2 כפות קמח רגיל
- 1/2 כוס סוכר
- 1 כפית גרידת לימון או תפוז
- 1 כפית תמצית וניל
למילוי
- ריבת פובידל או תות שדה או דובדבנים חמוצים
להגשה
- שמנת חמוצה
אופן הכנה
- בקערה מערבבים ביד את גבינת טוב טעם עם כל המצרכים
- מחממים סיר עם שמן ל- 170 מעלות
- מטגנים משני הצדדים לגוון חום זהוב
- מספיגים את השמן בנייר סופג
- מזריקים ריבה למרכז כל פפנאש
- מגישים עם כפית שמנת מעל הסופגנייה
פַּפַּנַאש גבינה 5%
מצרכים (6-8 מנות)
- 500 גרם גבינה לבנה 5%
- 4 ביצים
- קורט סודה לשתייה
- 200 גרם קמח
- 1 כוס סוכר
לטיגון
- שמן
אופן הכנה
- בקערה רחבה מערבבים את הגבינה הלבנה, חלמוני הביצים. סודה לשתייה והקמח
- במיקסר מקציפים את חלבוני הביצים עד שהקצף יציב ומוצק
- מוסיפים את הקצף לתערובת הגבינה ומערבבים להטמעה בעיסת הגבינה עד קבלת תערובת אחידה
- מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב לקבלת בלילה אחידה
- מחממים ל- 170 מעלות, שמן במחבת רחבה ועמוקה
- נוטלים כף מהבלילה ומניחים במחבת
- משטחים קלות את הבצק לקבלת סופגנייה שטוחה מעט, בעזרת גב הכף
- הערה: יש לשמור על רווח בין הסופגניות
- מטגנים עד שכל הצדדים זהובים במידה שאוהבים
- מניחים על נייר סופג ומגישים חם או קר, איך שאוהבים
פַּפַּנַאש גבינה ועשבי תיבול
מצרכים (6-8 מנות)
- 500 גרם גבינה לבנה 5%
- 4 ביצים
- קורט סודה לשתייה
- 200 גרם קמח
- 1 כוס כוסברה ו/או פטרוזיליה ו/או ריחן (בזיליקום) (כל שילוב שאוהבים)
- מלח
- פלפל שחור
לטיגון
- שמן
להגשה
- שמנת חמוצה או יוגורט
אופן הכנה
- בקערה רחבה מערבבים את הגבינה הלבנה, חלמוני הביצים. סודה לשתייה והקמח
- במיקסר מקציפים את חלבוני הביצים עד שהקצף יציב ומוצק
- מוסיפים את הקצף לתערובת הגבינה ומערבבים להטמעה בעיסת הגבינה עד קבלת תערובת אחידה
- מוסיפים את עשבי התיבול, מלח ופלפל ומערבבים היטב לקבלת בלילה אחידה
- מחממים ל- 170 מעלות, שמן במחבת רחבה ועמוקה
- נוטלים כף מהבלילה ומניחים במחבת
- משטחים קלות את הבצק לקבלת סופגנייה שטוחה מעט, בעזרת גב הכף
- הערה: יש לשמור על רווח בין הסופגניות
- מטגנים עד שכל הצדדים זהובים במידה שאוהבים
- מניחים על נייר סופג ומגישים חם או קר, איך שאוהבים
הגשה
מגישים עם כף שמנת חמוצה או יוגורט
בתיאבון Bucura-te de masa ta