סופגניות קלסיות טעימות הן כבר לא אתגר בימינו ||| למי שמחפש.ת אתגר קל להפתיעה עם מלית מיוחדת לסופגנייה במתכון כאן ||| מלית וניל ופירות יער במקום סתם ריבה עליה כבר סיפרנו וכתבנו רבות ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
לבצק
- 1 ק"ג קמח
- 120 גרם סוכר
- 15 גרם מלח
- 360 מ"ל מים
- 2 ביצים
- 2 כפות ברנדי
- 50 גרם שמרים טריים
- מעט תמצית וניל
- 100 גרם חמאה רכה
למלית
- 500 מ"ל חלב
- קורט מלח
- 1 מקל וניל חצוי
- 125 גרם סוכר
- 6 חלמוני ביצים
- 30 גרם קמח
- 30 גרם קורנפלור
- 100 גרם שוקולד לבן מומס
- 150 גרם תערובת פירות יער
אופן הכנה
- הכנת הבצק: בקערה גדולה מערבבים את מצרכי הבצק 4-6 דקות עד קבלת בצק אחיד
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ומשאירים את הבצק לתפוח כ- 1.5 שעות בטמפרטורת חדר
- בוצעים מהבצק חתיכות במשקל 80-60 גרם ומגלגלים כל חתיכת בצק לכדור יפה
- מניחים את כדורי הבצק על משטח משומן ונותנים לסופגניות לתפוח למשך 30-45 דקות
- מחממים סיר עם שמן ל- 170 מעלות, ומטגנים את הסופגניות במשך 2 דקות מכל צד
- מניחים את הסופגניות על נייר סופג למשך 5 דקות
- הכנת המלית: בסיר בינוני מרתיחים את החלב, סוכר ומלח
- בקערה גדולה מערבבים את חלמוני הביצים, קמח וקורנפלור
- יוצקים בעדינות את תערובת החלמונים לבלילת החלב ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה
- מחזירים את התערובת לכיריים ומבשלים עד לרתיחה קלה מאוד
- ממיסים את השוקולד הלבן למשך דקה במיקרוגל
- מורידים את הסיר מהכיריים ומוסיפים את השוקולד הלבן
- מערבבים היטב ומצננים
- מוסיפים את פירות היער ומערבבים
- מזריקים את המלית באמצעות מזרק או שק זילוף לתוך כל סופגנייה
בתיאבון וחג אורים שמח