חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

8 מתכוני סופגניות – אחד לכל נר חנוכה

סופגניות של פעם עם הריבה ואבקת סוכר ||| מיני-סופגניות שטובות למצפון אבל בלי לאבד מהטעם המיוחד ||| סופגניות לבן וגם סופגניות מגבינת כנען ||| סופגניות עם טעם תפוז וללא שמרים להכנה צ'יק צ'ק ||| טוויסט בעלילה עם מתכון לצ'ורוס Churros שהן הסופגניות הספרדיות של חנוכה ובכלל ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…

סופגניות (צילום יעל שביט)

סופגניות של פעם

מצרכים (25 סופגניות)

  • 50 גרם שמרים טריים
  • 6 כוסות קמח לבן
  • 6 כפות סוכר
  • 2 כפיות מלח
  • 3 ביצים L
  • 1 כף תמצית וניל
  • 6 כפות שמן זית עדין*
  • 1 כוס מים

למילוי

  • מזרק
  • ריבה אהובה עליכם
  • אבקת סוכר
  • לטיגון: 1 ליטר שמן קנולה או סויה

אופן הכנה

  1. מכניסים לקערה גדולה את הקמח, סוכר, שמרים, ביצים, תמצית וניל ושמן זית ומערבבים היטב
  2. מוסיפים את המים בהדרגה והמלח וממשיכים לערבב כ-8 דקות עד קבלת בצק גמיש ורך
  3. מכסים את הקערה בניילון נצמד ושמים במקום חמים לתפיחה כשעה, עד הכפלת הנפח
  4. משמנים תבנית אפייה
  5. קורצים מהבצק 25 כדורים ומניחים אותם עם רווח ביניהם בתבנית המשומנת
  6. מכסים במגבת מטבח ונותנים להם כשעה לתפוח ולהכפיל נפחם
  7. מחממים סיר גדול עם ליטר שמן עד שהשמן מבעבע
  8. מניחים בזהירות את הסופגניות בסיר לטיגון (הופכים אחרי הזהבת צד)
  9. מוציאים לנייר סופג להפחית השמן
  10. מזריקים ריבה ומפזרים אבקת סוכר

סופגניות לבן מהירות

מצרכים

  • 350 גרם קמח תופח
  • 2 ביצים L
  • 2 גביעים אשל או גיל
  • 6 כפות סוכר
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כף ברנדי או ויסקי
  • 1 גרידת קליפת לימון
  •  לקישוט: 2 כפות אבקת סוכר
  • לטיגון: 1 ליטר שמן קנולה או סויה

אופן הכנה

  1. מערבבים בקערה גדולה את הביצים והאשל
  2. מוסיפים את הסוכר, מלח, ברנדי, תמצית וניל וגרידת לימון ומערבבים לבלילה חלקה
  3. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב לקבלת בצק אחיד
  4. מחממים סיר עם השמן לטיגון
  5. באמצעות כף יוצרים כדורים אותם מכניסים לשמן הרותח לטיגון, כ-2 דקות בכל צד
  6. מוציאים על נייר סופג

הגשה

חם עם אבקת סוכר מעל

סופגניות של פעם (צילום דני בר)

סופגניות אווריריות

מצרכים

לסטרטר

  • 1 כף שמרים טריים
  • 1 כפית סוכר
  • 3/4 כוס מי ברז
  • 1 כפית קמח

לבצק

  • 2 כוסות קמח
  • 2 כפות סוכר
  • 1 ביצה L
  • כפית תמצית וניל
  • 20 גרם שמן זית עדין* (או 30 גרם חמאה)
  • שדרוג: אפשר להוסיף 1 כף ערק או ברנדי או ויסקי

למילוי

  • אבקת סוכר
  • ריבה שאוהבים
  • לטיגון: 1 ליטר שמן קנולה או סויה

אופן הכנה

  1. הכנת הסטרטר: מערבבים את כל מצרכי הסטרטר בקערה קטנה וממתינים 3-5 דקות להתעוררות השמרים ותחילת תסיסה
  2. מערבבים בקערה גדולה את מצרכי הבצק לעיסה אחידה
  3. מוסיפים את בלילת הסטרטר ומערבבים לקבלת בצק רך, אחיד וחלק
  4. מכסים הקערה בניילון נצמד או מגבת ומניחים בצק להכפלת הנפח, כשעה
  5. מרדדים את הבצק למשטח דק וגדול
  6. מסמנים עם כוס כדולה עיגולים, על מחצית מהמשטח בצק
  7. מניחים כפית ריבה במרכז כל עיגול
  8. מכסים את הבצק עם העיגולים במחצית הבצק החלק
  9. קורצים עם הכוס את העיגולים שבמרכזם גבשושית של ריבה, מכוסה בבצק
  10. משמנים תבנית אפייה
  11. מניחים את עיגולי הסופגניות על התבנית המשומנת ומכסים במגבת
  12. משאירים 30-60 דקות לתפיחה נוספת של הסופגניות
  13. מחממים שמן בסיר
  14. מטגנים 4-5 סופגניות כל פעם, עד קבלת גוון בהיר אבל מספיק שהבצק יהיה מטוגן גם בפנים
  15. מוציאים על נייר מגבת ומקשטים עם אבקת סוכר
סופגניות בציפוי שוקולד גאנש (צילום אמיר מנחם)

סופגניות חלביות מהירות

מצרכים

  • 1.75 כוס קמח תופח
  • 2 גביעי אשל או שמנת רגילה
  • 2 ביצים L
  • 6 כפות סוכר
  • 1 כף ברנדי או ויסקי או ערק
  • 1 גרידת קליפת לימון (אפשר גם פחות)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 אינסטנט פודינג וניל

למילוי

  • אבקת סוכר
  • ריבה שאוהבים או כול מילוי אהוב אחר
  • לטיגון: 1 ליטר שמן קנולה או סויה

אופן הכנה

  1. מערבבים בקערה גדולה את כל המצרכים ללא הקמח ואינסטנט הווניל
  2. מוסיפים את הקמח ומערבבים לקבלת בצק חלק ואחיד
  3. מכניסים הקערה ל-10 דקות למקרר
  4. מוציאים מהמקרר ומוסיפים אינסטנט וניל ומערבבים לקבלת בצק אחיד וחלק
  5. מחממים שמן בסיר
  6. מטגנים 4-8 סופגניות כל פעם, עד קבלת גוון בהיר אבל מספיק שהבצק יהיה מטוגן גם בפנים (כ-30-60 שניות לכל צד)
  7. מוציאים על נייר מגבת לספיגת שמן והצטננות
  8. מזליפים המילוי הנבחר ומקשטים עם אבקת סוכר
נרות וסופגניות לחנוכה (צילום: צחי קיבנשטיין)

סופגניות למשפחה גדולה

מצרכים

לבצק

  • 2 ק"ג קמח לבן
  • 100 גרם שמרים
  • 5 ביצים L
  • 1 כוס סוכר
  • 4 שקיות סוכר וניל
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 100 גרם שמן זית עדין* (או 150 גרם חמאה)
  • 100 סמ"ק ליקר בטעם שאוהבים
  • 4 כוסות מי ברז

לתפיחה נוספת

  • 35 גרם שמן זית עדין* (או 50 גרם חמאה)

למלית

לטיגון

  • 1 ליטר שמן קנולה או סויה

לציפוי

אבקת סוכר

אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה, שמים מחצית מהקמח עם המלח ומערבבים
  2. מוסיפים את שאר הקמח ומעליו הסוכר, סוכר וניל, שמן זית (או חמאה), ביצים, ליקר ומים
  3. מערבבים במיקסר כ- 10 דקות לקבלת מרקם אחיד
  4. מכסים הקערה במגבת מטבח ומניחים 30 דקות לתפיחה
  5. מרדדים הבצק לעובי 1-3 ס"מ
  6. מורחים מעט שמן זית (או חמאה)
  7. מכסים הבצק במגבת ומשהים לתפיחה נוספת כ- 30 דקות
  8. מרדדים את הבצק שוב פעם
  9. קורצים מספר זוגי של עגולים מהבצק עם כוס גדולה
  10. שמים במרכז מחצית מהעיגולים כפית של המלית שבחרתם
  11. מניחים מעל כל עיגול עם מלית, עיגול בצק ומהדקים
  12. מכסים הסופגניות במגבת מטבח ומתפיחים כ-30 דקות נוספות
  13. מחממים שמן בסיר
  14. טיפ: שימו בשמן 4-5 פרוסות גזר ומובטח שהשמן לא ישחיר ויקלקל לכם טיגון הסופגניות
  15. מטגנים 4-8 סופגניות כל פעם, עד קבלת גוון בהיר אבל מספיק שהבצק יהיה מטוגן גם בפנים (כ-30-60 שניות לכל צד)
  16. מוציאים על נייר מגבת לספיגת שמן
  17. מפזרים מעל אבקת סוכר
סופגניות אשל של שף קונדיטור עידו הרמן (צילום עידו הרמן)

סופגניות כנעניות

מצרכים

  • 6 ביצים L
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 500 גרם גבינת כנען
  • 1/2 מיכל שמנת לבישול
  • 2.5 כוסות קמח
  • 2 שקיות אבקת אפיה

למלית

לטיגון

  • 1 ליטר שמן קנולה או סויה

לציפוי

אבקת סוכר

אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את הביצים, סוכר ותמצית הווניל כדקה
  2. מוסיפים את גבינת כנען ומערבבים במהירות נמוכה עד קבלת תערובת אחידה (יהיו לכם קצת גושי גבינה וזה תקין)
  3. מוסיפים את הקמח ואבקת אפייה וממשיכים להקציף במהירות נמוכה
  4. מחממים שמן בסיר
  5. טיפ: שימו בשמן 4-5 פרוסות גזר ומובטח שהשמן לא ישחיר ויקלקל לכם את הסופגניות
  6. בעזרת כף יוצרים עיגולי בצק ובעזרת כף נוספת מחליקים אותן לתוך השמן החם
  7. מנמיכים הלהבה לבינונית ומטגנים כל פעם 4-5 דקות בכל צד עד הזהבה
  8. מוציאים על נייר מגבת לספיגת שמן
  9. מפזרים מעל אבקת סוכר

מיני סופגניות

מצרכים

  • 1 ק"ג קמח
  • 3 ביצים L
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כף תמצית וניל
  • 2 כפות ברנדי או יין
  • 50 גרם שמן זית עדין* (או 75 גרם חמאה)
  • 2 כוסות מי ברז

למלית

לטיגון

  • 1 ליטר שמן קנולה או סויה

לציפוי

אבקת סוכר

אופן הכנה

  1. מערבבים בקערה את כל המצרכים לקבלת בצק אחיד
  2. מכסים הקערה במגבת מטבח ומניחים להתפחה כ-30 דקות
  3. מרדדים את הבצק
  4. קורצים עם כוס עיגולים מהבצק
  5. מכסים את הסופגניות ומשאירים להתפחה נוספת כ-30 דקות
  6. מחממים שמן בסיר
  7. טיפ: שימו בשמן 4-5 פרוסות גזר ומובטח שהשמן לא ישחיר ויקלקל לכם טיגון הסופגניות
  8. מטגנים עד קבלת גוון בהיר אבל מספיק שהבצק יהיה מטוגן גם בפנים (כ-30-60 שניות לכל צד)
  9. מוציאים על נייר מגבת לספיגת שמן
  10. ממלאים במלית האהובה ומפזרים מעל אבקת סוכר
סופגניות של פעם (צילום דני בר)

סופגניות תפוז מהירות וללא שמרים

מצרכים

  • 1/2 כוס סוכר
  • 35 גרם שמן זית עדין* (או 50 גרם חמאה)
  • 1 כף גרידת קליפת תפוז
  • 3 כפות מיץ תפוזים
  • 2 כוסות קמח.
  • 2 כפיות אבקת אפיה

למלית

  • ריבת תפוזים, משמש או ריבה אהובה אחרת

לטיגון

  • 1 ליטר שמן קנולה או סויה

לציפוי

אבקת סוכר

אופן הכנה

  1. מערבבים היטב את כל המצרכים בידיים לקבלת בצק אחיד
  2. מחממים שמן בסיר
  3. טיפ: שימו בשמן 4-5 פרוסות גזר ומובטח שהשמן לא ישחיר ויקלקל לכם את גוון הסופגניות
  4. לסופגניות קטנות לוקחים בצק בכף ומכניסים לשמן
  5. לסופגניות גדולות, מרדדים הבצק
  6. קורצים עיגולים עם כוס גדולה
  7. מטגנים עד קבלת גוון בהיר אבל מספיק שהבצק יהיה מטוגן גם בפנים (כ-30-60 שניות לכל צד)
  8. מוציאים על נייר מגבת לספיגת שמן
  9. ממלאים במלית האהובה ומפזרים מעל אבקת סוכר

סופגניות צ'ורוס קינמון

צ'ורוס לב חגיגי (צילום מתוכן גולשים שימוש לפי סעיף 27א')

מצרכים

לבצק

  • 1 כוס מים
  • קורט מלח
  • 70 גרם שמן זית עדין* (או 100 גרם קוביות חמאה)
  • 150 גרם קמח
  • 3 ביצים L

לציפוי

  • 1 כוס סוכר
  • 2 כפיות אבקת קינמון
  • שדרוג: דבש, ריבת חלב, גנאש שוקולד וכו'
  • לטיגון: 1 ליטר שמן קנולה או סויה

אופן הכנה

  1. בסיר בינוני מרתיחים את המים עם השמן זית והמלח ומיד מסירים מהכיריים
  2. מוסיפים את הקמח לבלילה החמה ומערבבים במהירות עד שהתערובת נפרדת מדפנות הסיר
  3. מקררים מעט את הבצק
  4. טורפים את הביצים ומוסיפים לבצק לאט תוך ערבוב לקבלת בצק אחיד
  5. מקררים את הבצק ומעבירים לשק זילוף עם פתח רחב
  6. מחממים סיר רחב עם שמן
  7. מזליפים את הבצק לנחשים באורך 10 ס"מ לערך ישר לתוך השמן הרותח
  8. מוגנים עד הזהבה וקבלת מרקם פריך
  9. מעבירים במסננת לנייר סופג
  10. בצלחת מערבבים את הסוכר והקינמון
  11. מגלגלים את הצ'ורוס בצלחת הסוכר או לחילופין טובלים בדב או כל צפוי מתוק שאוהבים

בתיאבון וחג אורים שמח

* לדעת יודעי דבר, שאנחנו מסכימים עמם, ומניסיון, עדיף להשתמש בשמן זית בכמות של 2/3 – 3/4 מתכולת חמאה בכל מתכון. כך תקבלו שומן בריא יותר ופחות שומן כי אין כמו שמן זית. המלצתנו לבחור שמן זית מהזנים לצ'ינו (עדין, רענן, מעט מתקתק, וללא חריפות או מרירות), ארבקינה (ללא מרירות או חריפות, ארומה אפיינית לזיתים), קורינייקי (עשבוני, חריף אבל ללא מרירות), ופיקואל (עדין ופירותי, ארומת הדרים ורמיזות של שקד) ולא תצטערו

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *