מתכון של הסופגנייה הרומנית פַּפַּנַאש ללא טיגון ||| מתכון אלטרנטיבי לסופגנייה השמנה ולא פחות טעים ||| אותה סופגניה נקראת גם Topfenknödel בגרמניה ||| סופגנייה רומניה בלי השמן הנוטף ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…
מצרכים (כ-20 יחידות)
לבצק
- 500 גרם גבינת טוב טעם או כנען
- 2 ביצים XL
- 4-5 כפות סוכר
- 4 כפות קמח רגיל
- 4 כפות גדושות של סולת
- 1 כף תמצית וניל
- 1/2 כפית קינמון
- 1/2 גרידת לימון
לציפוי
- 70 גרם שמן זית עדין* (או 100 גרם חמאה)
- 1 כוס פירורי לחם
- 1/2 כף קינמון
- 4 כפות סוכר חום
להגשה
- ריבת שזיפים, דובדבנים חמוצים, תות-שדה או כל ריבה אדומה
- 1 גביע שמנת רגילה
אופן הכנה
- מערבבים בקערה את כל מצרכי הבצק לקבלת בלילה רכה ודביקה
- להעביר למקרר ל- 3 שעות
- מרתיחים מים בסיר גדול ומוסיפים מעט מלח
- בידיים רטובות מאוד !!!
- יוצרים כדורים בגודל כדור פינג פונג ומבשלים בסיר 10 דקות
- הערות: את כדורי הבצק עושים עם ידיים רטובות – כל פעם להרטיב היטב. כדור הבצק יצלול תחילה לתחתית הסיר. הוא אמור להתנתק מיד מהתחתית. במידה ולא התנתק, יש לנתקו בעצרת מזלג או כף. זמן הבישול הוא מרגע ההתנתקות.
- מחממים את שמן הזית (או שממיסים את החמאה) במחבת
- מוסיפים את פירורי הלחם ומטגנים כ- 3 דקות
- מכבים את הלהבה ומוסיפים קינמון וסוכר ומערבבים היטב
- מוציאים את הכופתאות מהסיר בכף מחוררת ומנערים מעט את מי הבישול
- מגלגלים בעדינות את כדורי הפפנש במחבת לציפוי אחיד
הגשה
- בצלחת מניחים 2 יחידות פפנש
- מעל הפפנש יוצרים שכבת ריבה אדומה שבחרתם
- מעל שמים כף נדיבה של שמנת
- מסיימים עם כפית ריבה
בתיאבון Bucura-te de masa ta
* לדעת יודעי דבר, שאנחנו מסכימים עמם, ומניסיון, עדיף להשתמש בשמן זית בכמות של 2/3 – 3/4 מתכולת חמאה בכל מתכון. כך תקבלו שומן בריא יותר ופחות שומן כי אין כמו שמן זית. המלצתנו לבחור שמן זית מהזנים לצ'ינו (עדין, רענן, מעט מתקתק, וללא חריפות או מרירות), ארבקינה (ללא מרירות או חריפות, ארומה אפיינית לזיתים), קורינייקי (עשבוני, חריף אבל ללא מרירות), ופיקואל (עדין ופירותי, ארומת הדרים ורמיזות של שקד) ולא תצטערו