מתכון: פנקוטה פירות אקזוטיים וקראמלבס שקדים

פרימור והשף קונדיטור מיקי שמו עם מתכון אביבי |||  מתכון פנקוטה  Panna cottaשוקולד לבן ברוטב פירות אקזוטיים וקראמבלס שקדים ||| פנקוטה בשילוב מיץ תפוזים סחוט טבעי של פרימור ||| נהדרת הן כמנת ביניים או לאירוח וגם כקינוח בארוחות חגיגיות ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך

פנקוטה עם פירות אקזוטיים וקראמלבס שקדים (צילום איתיאל ציון)
פנקוטה עם פירות אקזוטיים וקראמלבס שקדים (צילום איתיאל ציון)

מצרכים (10 מנות):

לפנקוטה

  • 1/2 כוס חלב
  • 1 כפית דבש
  • 3 גרם ג'לטין + 2 כפות מים קרים
  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 250 גרם שמנת מתוקה (38% שומן)

לרוטב הפירות

  • 1/3 כוס מיץ תפוזים סחוט טבעי פרימור
  • 350 גרם פירות אקזוטיים (פסיפלורה, אננס, מנגו, פיטאיה וכו')
  • 2-3 כפות סוכר

לקראמבלס שקדים

  • 100 גרם חמאה קרה
  • 100 גרם סוכר דמררה
  • 100 גרם אבקת שקדים
  • 100 גרם קמח מנופה

לעבודה

  1. להכנת הפנקוטה: משרים ג'לטין במים קרים עד שהוא מתקשה למסה
  2. מרתיחים בסיר את החלב
  3. לאחר רתיחה שמים את הג'לטין והדבש ומערבבים היטב
  4. שוברים את השוקולד הלבן לקוביות ומכניסים לחלב
  5. מערבבים לאחידות
  6. מסירים מהכיריים, מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים עם מוט בלנדר
  7. מוזגים לכוסות עד לחצי גובה ומקררים במקרר
  8. להכנת רוטב הפירות: טוחנים את כל חומרי הרוטב בבלנדר עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה (טועמים ומתקנים אם יש צורך בתוספת סוכר)
  9. להכנת קראמבלס השקדים: מחממים תנור ל-160 מעלות
  10. מערבלים במיקסר את כל החומרים עד לקבלת בצק אחיד
  11. קורצים מהבצק חתיכות קטנות (ניתן גם לגרד עם פומפייה)
  12. אופים בתנור עד קבלת גוון זהוב

להגשה

מוציאים את הכוסות עם הפנקוטה מהמקרר ומוזגים בכל כוס שתי כפות מהרוטב. מפזרים למעלה מקראמבלס השקדים ומגישים.

בתיאבון

כתיבת תגובה