פרימור והשף קונדיטור מיקי שמו עם מתכון אביבי ||| מתכון פנקוטה Panna cottaשוקולד לבן ברוטב פירות אקזוטיים וקראמבלס שקדים ||| פנקוטה בשילוב מיץ תפוזים סחוט טבעי של פרימור ||| נהדרת הן כמנת ביניים או לאירוח וגם כקינוח בארוחות חגיגיות ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (10 מנות):
לפנקוטה
- 1/2 כוס חלב
- 1 כפית דבש
- 3 גרם ג'לטין + 2 כפות מים קרים
- 200 גרם שוקולד לבן
- 250 גרם שמנת מתוקה (38% שומן)
לרוטב הפירות
- 1/3 כוס מיץ תפוזים סחוט טבעי פרימור
- 350 גרם פירות אקזוטיים (פסיפלורה, אננס, מנגו, פיטאיה וכו')
- 2-3 כפות סוכר
לקראמבלס שקדים
- 100 גרם חמאה קרה
- 100 גרם סוכר דמררה
- 100 גרם אבקת שקדים
- 100 גרם קמח מנופה
לעבודה
- להכנת הפנקוטה: משרים ג'לטין במים קרים עד שהוא מתקשה למסה
- מרתיחים בסיר את החלב
- לאחר רתיחה שמים את הג'לטין והדבש ומערבבים היטב
- שוברים את השוקולד הלבן לקוביות ומכניסים לחלב
- מערבבים לאחידות
- מסירים מהכיריים, מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים עם מוט בלנדר
- מוזגים לכוסות עד לחצי גובה ומקררים במקרר
- להכנת רוטב הפירות: טוחנים את כל חומרי הרוטב בבלנדר עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה (טועמים ומתקנים אם יש צורך בתוספת סוכר)
- להכנת קראמבלס השקדים: מחממים תנור ל-160 מעלות
- מערבלים במיקסר את כל החומרים עד לקבלת בצק אחיד
- קורצים מהבצק חתיכות קטנות (ניתן גם לגרד עם פומפייה)
- אופים בתנור עד קבלת גוון זהוב
להגשה
מוציאים את הכוסות עם הפנקוטה מהמקרר ומוזגים בכל כוס שתי כפות מהרוטב. מפזרים למעלה מקראמבלס השקדים ומגישים.
בתיאבון