מתכון: טארט דבש מאוזן

קינוח אלגנטי ומורכב שמאזן באופן מושלם בין מתיקות ועומק מלוח-קרמלי ||| טארט עשיר בחמאה, סוכר וקמח, שנאפת עד שהיא זהובה ופריכה ||| המלית הייחודית משלבת דבש טבעי, שמנת מתוקה, סוכר וקורנפלור ליצירת קרם חלק וקטיפתי ||| יחד עם חלמוני ביצים שמעניקים גוף ויציבות. נגיעה של מלח עדין שוברת את המתיקות ומדגישה את טעמי הדבש העמוקים ||| זה קינוח מעודן במראה ובטעם, שמתאים במיוחד לאירוח או לסיום ארוחה חגיגית ||| שילוב הטעמים – חמאה, דבש ומלח – מעניק לו אופי אירופי-עכשווי, המזכיר טופי מלוח אך בגרסה מאוזנת ואלגנטית יותר ||| מומלץ להגיש בטמפרטורת החדר, עם מעט שמנת מוקצפת או גרגרי מלח ים מעל או לצד כדור גלידת וניל ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

טארט דבש (אילוסטרציה ChatGPT ע"י דני בר)

מצרכים (תבנית 22 ס"מ וגובה 2 ס"מ)

לבצק פריך

למלית דבש מאוזנת

שלבי הכנה

  1. הכנת הבצק פריך: במעבד מזון או במְעַרְבֵּל (מיקסר) עם וו גיטרה מערבלים את הקמח, אבקת סוכר וחמאה קרה חתוכה לקוביות עד ליצירת בצק פירורים דקים
  2. מוסיפים לבצק את הביצה, ומנמיכים את מהירות המערבל עד לקבלת בצק אחיד
  3. מרדדים את הבצק בין שני גיליונות נייר אפייה, לקבלת בצק בעובי 3-2 מ"מ ובקוטר גדול מתבנית הטארט (24-25 ס"מ לערך)
  4. מצננים את הבצק כשעה במקרר
  5. מעבירים את הבצק לתבנית הטארט ומצמידים את הבצק לשולי התבנית
  6. בעזרת סכין חותכים את הקצוות שמעבר לתבנית ומעבירים את התבנית עם הבצק, למקפיא למשך 15 דקות לפחות
  7. הכנת מלית הדבש: בסיר מביאים לרתיחה את השמנת מתוקה, סוכר וקורנפלור תוך כדי בחישה טובה לקבלת בלילה אחידה
  8. בקערה טורפים היטב את חלמוני הביצים עם דבש ומלח לקבלת מקצפת אחידה
  9. יוצקים את בלילת השמנת מתוקה החמה, בהדרגה ותוך כדי ערבוב, לתוך מקצפת החלמונים
  10. מסננים את תערובת השמנת מתוקה ודבש ומצננים לטמפרטורת החדר
  11. מחממים תנור ל- 170 מעלות
  12. יוצקים את המלית על קלתית הטארט הקפואה, ואופים במשך 40-45 דקות, עד להתייצבות המלית

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *