מתכון: באדריג’אני – גלילות חצילים גאורגיות Badrijani

מאכל קלאסי מהמטבח הגאורגי, שבו פרוסות חצילים מטוגנות או צלויות מגולגלות סביב ממרח אגוזים עשיר ומלא טעם ||| המנה נקראת לעיתים גם Badrijani Nigvzit או בשפה הגאורגית ბადრიჯანი ნიგვზით שפירושו חציל עם אגוזים ||| המילוי הקלאסי מבוסס על אגוזי מלך טחונים עם שום, כוסברה, חומץ, תבלינים גאורגיים טיפוסיים כמו תערובת כורכום – חמרצ’ו סונלי ||| באדריג’אני מוגש לרוב בטמפרטורת החדר כחלק משולחן סעודה חגיגית גאורגית עמוסת מנות צבעוניות ||| זהו שילוב מדויק של מרקמים: רכות החציל, הקרמיות של ממרח האגוזים והחמיצות הקלה מהחומץ והרימון ||| בקצרה – באדריג’אני הוא מאכל טבעוני מסורתי, פשוט להכנה וטעים להפליא, שממחיש את העושר והאיזון שבמטבח הגאורגי ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

באדריג’אני – גלילות חצילים גאורגיות (צילום ממקור לא ידוע ולפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים)

מצרכים

לטיגון

למילוי

להגשה

שלבי הכנה

  1. מקלפים את החצילים וחותכים אותם לפרוסות של 1-1.5 ס"מ
  2. ממליחים את החצילים ומניחים במסננת מעל צלחת עמוקה ונותנים לחצילים להגיר / להפריש את הנוזלים המרים הטבעיים, במשך 1-2 שעות
  3. שוטפים את פרוסות החצילים מההפרשות ומלח, ומייבשים אותן בנייר מגבת
  4. מטגנים את החצילים עד שהם רכים לגמרי
  5. מניחים את הפרוסות המטוגנות על נייר מגבת לספיגת עודפי השמן
  6. הכנת המילוי: במְעַבד מזון טוחנים את כל מצרכי המילוי עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה
  7. מניחים על כל פרוסה במרכז החלק הרחב, כף מילוי נדיבה
  8. מגלגלים את פרוסת החציל סביב המילוי בצורה הדוקה. טיפ: מומלץ לעבוד בידיים רטובות לנוחות ומניעת הדבקה
  9. מפזרים גרעיני רימון ושברי אגוזי מלך, ומגישים

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון კარგი მადა

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *