חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: לביבות עיג'ה ללא גלוטן

בעבר פרסמנו מתכון של חביתת עיג'ה סורית عجة البيض שזכתה לאהדה והצלחה רבה ||| הפעם גרסה נוספת למתכון וסיפור שפרסמנו כאן ||| עוג'ה או עיג'ה שתוכלו ללבב כל יום ובעיקר ביום שאתם רוצים וצריכים אנרגיה ||| מתכון שמתאים לנמנעים מגלוטן אבל אפשר גם עם לחם וגלוטן ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

לביבות ירק (צילום דני בר)

מצרכים (6-8 מנות)

אופן הכנה

  1. בקערה מניחים את האורז והעדשים המבושלות (אם משתמשים בלחם / חלה, משרים אותם במים וסוחטים היטב
  2. מוסיפים לקערה את קמח החומוס, פטרוזיליה, כוסברה ונענע ומערבבים
  3. מוסיפים את השום הכתוש, עלי קארי, ביצים, כמון, פפריקה חריפה, מלח ופלפל שחור וטורפים לבלילה אחידה, לא רכה מדי ולא סמיכה מדי (הערה: אם הבלילה רכה מדי, מוסיפים מעט קמח חומוס, ואם היא סמיכה מדי, אפשר להוסיף 1-2 כפות מים או ביצה)
  4. במחבת רחבה מחממים שמן, נוטלים בכף מהתערובת ומניחים בשמן, תוך השארת רווחים בין הלביבות
  5. משטחים מעט את הלביבות באמצעות גב הכף בלחיצות עדינות ומטגנים משני הצדדים, עד לקבלת גוון חום זהבהב
  6. הערה: לקבלת לביבות בגודל אחיד נעזרים בשבלונות עגולות, בהתאם לקוטר הרצוי, שלתוכן יוצקים מעט מהבלילה ומטגנים עד להתייצבות, מסירים את השבלונה והופכים את הלביבה לטיגון והזהבה בצד השני
  7. מגישים לצד סלט ירקות מתובל בלימון ועשבי תיבול

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *