בעבר פרסמנו מתכון של חביתת עיג'ה סורית عجة البيض שזכתה לאהדה והצלחה רבה ||| הפעם גרסה נוספת למתכון וסיפור שפרסמנו כאן ||| עוג'ה או עיג'ה שתוכלו ללבב כל יום ובעיקר ביום שאתם רוצים וצריכים אנרגיה ||| מתכון שמתאים לנמנעים מגלוטן אבל אפשר גם עם לחם וגלוטן ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (6-8 מנות)
- 4 כפות אורז מבושל (או 4 פרוסות לחם / חלה לאוהבי הגלוטן)
- 2 כפות עֲדָשִים ירוקות מבושלת
- 2 כפות קמח חומוס (או קמח אחר)
- 1 צרור פֶּטְרוֹזִילְיָה קצוצה דק
- 6 גבעולי כוסברה (גַּד או כֻּסְבָּר) קצוצים
- 3-4 גבעולי נענע קצוצים
- 6 שיני שום כתושות
- 5 עלי קארי קצוצים דק
- 4 ביצים L
- 1 כפית כַּמּוֹן
- 4 כפית פפריקה (פִּלְפֶּלֶת) חריפה
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פִּלְפֵּל שחור
אופן הכנה
- בקערה מניחים את האורז והעדשים המבושלות (אם משתמשים בלחם / חלה, משרים אותם במים וסוחטים היטב
- מוסיפים לקערה את קמח החומוס, פטרוזיליה, כוסברה ונענע ומערבבים
- מוסיפים את השום הכתוש, עלי קארי, ביצים, כמון, פפריקה חריפה, מלח ופלפל שחור וטורפים לבלילה אחידה, לא רכה מדי ולא סמיכה מדי (הערה: אם הבלילה רכה מדי, מוסיפים מעט קמח חומוס, ואם היא סמיכה מדי, אפשר להוסיף 1-2 כפות מים או ביצה)
- במחבת רחבה מחממים שמן, נוטלים בכף מהתערובת ומניחים בשמן, תוך השארת רווחים בין הלביבות
- משטחים מעט את הלביבות באמצעות גב הכף בלחיצות עדינות ומטגנים משני הצדדים, עד לקבלת גוון חום זהבהב
- הערה: לקבלת לביבות בגודל אחיד נעזרים בשבלונות עגולות, בהתאם לקוטר הרצוי, שלתוכן יוצקים מעט מהבלילה ומטגנים עד להתייצבות, מסירים את השבלונה והופכים את הלביבה לטיגון והזהבה בצד השני
- מגישים לצד סלט ירקות מתובל בלימון ועשבי תיבול
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…