מנה ים-תיכונית קלאסית, צבעונית ורעננה ||| הטיאטלה – רצועות פסטה רחבות וביתיות במראה – סופגת היטב את טעמי הירקות ||| עגבניות השרי מוסיפות מתיקות ורעננות, במיוחד כשהן מתבקעות בבישול ומשחררות את המיץ החמצמץ-מתוק שלהן ||| העירית מעניקה למנה ירקרקות עדינה וטעם מעט אגוזי, שמאזן את החמיצות של העגבניות ואת העדינות של הפסטה ||| התוצאה היא צלחת פסטה בעלת מראה אלגנטי ופשוט בו-זמנית: רצועות זהובות של טיאטלה שמתערבבות עם עירית ירוקה ורכה ועם נגיעות אדומות של עגבניות קטנות ||| אפשר להגיש את המנה כארוחת ערב קלילה בפני עצמה או כליווי למנה עיקרית, והיא מתאימה גם לצמחונים וגם למי שאוהב אוכל לא כבד אך עדיין מלא טעם ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 250 גרם פסטה טליאטלה פקורינו
- 350 גרם עגבניות שרי חצויות
- 100 גרם גבינת פקורינו מגורדת
- עירית לפי הצורך
- 1 שן שום
- 35 גרם גבינת פרמז'ן מגורדת
- שמן זית
- מלח
- פִּלְפֵּל לפי הטעם
שלבי הכנה
- במחבת עם מעט שמן זית ושן שום מטגנים את העגבניות שרי החצויות
- בסיר עם מים מבשלים את הפסטה אבל לא עד התרככות (חשוב שתהיה מעט לפני אל-דנטה)
- מסננים את הפסטה ומוסיפים אותה למחבת עם העגבניות
- ממשיכים לבשל את הפסטה, ומוסיפים מצקת מים רותחים מסיר הבישול של הפסטה
- מתבלים במלח ופלפל
- מוסיפים למחבת את גבינת הפקורינו המגורדת כדי להפוך את הרוטב לקרמי
- מקשטים בעירית קצוצה וגרידת פרמז'ן
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Buon Appetito
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…