שש ערים בספרד שהן חובה לפודי'ס

ספרד היא גן עדן אמיתי לאוהבי אוכל – אחת המדינות שבהן האוכל הוא חלק בלתי נפרד מהתרבות, הזהות והחיים היומיומיים ||| שש ערים בהן מסורת, חדשנות וטעם מנצחים את המטיילים ||| גסטרונומיה עשירה שכל אזור במדינה מציע מסורת קולינרית ייחודית, והמגוון הרחב מאפשר לכל פודיז למצוא משהו חדש ומרתק לטעום ||| לכל מי שאוהב לגלות טעמים חדשים – מנות הטאפאס הקטנות הם דרך אידיאלית להיכנס לעולם האוכל הספרדי ||| בנוסף, המטבח הספרדי מתאפיין בחומרי גלם משובחים – שמן הזית הספרדי נחשב לאחד הטובים בעולם, ויחד עם עגבניות עסיסיות, שום, זיתים ופלפלים – מתקבלות מנות פשוטות אך עשירות ||| כל הפרטים וההצעות כולל מסלול טיול בהמשך…

מנות טאפאס ספרדיות, שוק סאוטה (צילום דני בר)

ספרד לפודי'ס Spain for Foodies

ספרד היא יעד תיירותי מוביל בזכות עושרה התרבותי, ההיסטוריה שלה ותשוקתה לאוכל טוב. המגוון וההכרה של המטבח הספרדי בעולם הניעו צמיחה בתיירות הגסטרונומית, ומושכת מטיילים מכל רחבי העולם המחפשים חוויות קולינריות אותנטיות.

ספרד היא גם ביתם של מנות אייקוניות החל מהפאייה הוולנסיאנית – תבשיל אורז צבעוני מלא בבשר, ירקות או פירות ים, הגספצ’ו והסלמורחו – מרקים קרים מרעננים, החמון איבריקו – חזיר מעודן שגודל בתנאים ייחודיים וכמובן הצ’ורוס המתוקים עם שוקו חם – כל אלו חוויות חובה.

שש ערים בולטות לתיירות האוכל ולפודי'ס, שמבססות את מעמדן כנקודת ייחוס בהיצע הגסטרונומי של ספרד.

לה בוקריה, ברצלונה (צילום דני בר)

ברצלונה Barcelona

בירת האזור האוטונומי של קטלוניה Catalonia היא אייקונית בזכות האדריכלות המודרניסטית שלה, עם הסגרדה פמיליהSagrada Familia  ופארק גואל של גאודי Gaudí’s Park Güell, בזכות החופים העירוניים שלה, בזכות ההיצע התרבותי שלה ובזכות הגסטרונומיה התוססת שלה.

צריכת מוצרים כמו דגים ופירות ים תיכוניים ומנות כמו אסקליוודה escalivada שהם ירקות צלויים מעושנים, פה-אמב טומקט pa amb tomàquet שהוא לחם עם עגבנייה, נקניקיית בולטיפרה butifarra ותבשיל הדגים סוקט דה פקס suquet de peix הופכים את העיר ליעד לחובבי אוכל. היא גם ביתם של מסעדות עטורות כוכבי מישלן והיא נקודת ציון לחדשנות קולינרית. שוק לה בוקריהLa Boquería  הוא חובה לכל מבקר ותיירות יין באזורים הסמוכים מחזקת את המשיכה שלו.

מרק עגבניות קר סלמורחו קורדובס (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

סן סבסטיאן San Sebastián

אם יש אזור אחד בספרד שבולט במצוינותו הגסטרונומית, זוהי ארץ הבסקים, והעיר סן סבסטיאן עושה זאת עם ריכוז מרשים של מסעדות עטורות כוכבי מישלן, כמו ארזאק, אקלארה ומרטין ברסאטאגי. היעד מאופיין בתרבות של חטיפים קטנים שנקראים כאן פינטקסו pintxo, ויש בו ברים איקוניים בעיר העתיקה, המציעים יצירות גורמה קטנות וייחודיות. יש בו גם שווקים מסורתיים כמו לה ברטקסה La Bretxa, מוצרים איכותיים ומסורת דיג חזקה.

אוביידו Oviedo

עיר זו, בצפון ספרד, זכתה בתואר בירת הגסטרונומיה הספרדית בשנת 2024. מיקומה האסטרטגי באסטוריאס מאפשר מסלולים גסטרונומיים ברחבי האזור. המסורת הקולינרית של היעד בולטת בזכות תוצרתה המקומית והאיכותית, ובין המנות האיקוניות ביותר נמנים פאבאדה אסטוריאנה Fabada Asturiana שזה סוג של נזיד שעועית, קאצ'ופו Cachopo שזה נתח בשר עגל ממולא בגבינה ובשר חזיר, ומגוון רחב של גבינות ארטיזנל יחודיות. תרבות הסיידר ובתי הסיידר המסורתיים הופכים אותה למקום חיוני לחובבי סיידר.

שלל טאפאס לכולם (צילום Pixabay)

מדריד Madrid

בירת ספרד היא מקום הולדתם של הטאפאס והמטבח הספרדי הייחודי. בעיר שלעולם לא ישנה, ​​הגסטרונומיה הפכה לאטרקציה בזכות מנות איקוניות כמו תבשיל הקוסידו מדריליאניו cocido madrileño, תבשיל הקיוס callos, כריך הקלמרי שנקרא בוקדיו דה קלמרס bocadillo de calamares וצ'ורוס קון שוקולד churros con chocolate. העיר היא ביתם של מסעדות עטורות כוכבי מישלן, שווקים איקוניים כמו סן מיגל San Miguel וסן ​​אנטון  San Antónותרבות טאפאס תוססת בשכונות כמו לה לטינהLa Latina  ומלסניה Malasaña. ההיצע של מדריד כולל גסטרונומיה בינלאומית וחוויות חושיות המשלבות מוזיקה, אורות וטעמים.

המגדלור בנמל מלגה, ספרד (צילום דני בר)

מלאגה Malaga

היצע פירות הים והמוצרים המקומיים הניע את התחייה הגסטרונומית של בירת קוסטה דל סול Costa del Sol. הפסקאיטו פריטו pescaíto frito, האחובלנקו ajoblanco שהוא גספצ'ו לבן, מנות הסרדינים espetos de sardinas והפורה אנטקרנה porra antequerana שהוא מרק קר וסמיך, יינותיה המתוקים והיצע הטאפאס המגוון משלימים באופן מושלם את האווירה הנינוחה ושטופת השמש של העיר. במלאגה יש שווקים איקוניים כמו אטאראזנס Atarazanas, מסורת יין עם יינות מקומיים מוערכים, ומסעדות עטורות פרסים.

סביליה Seville

בירת אנדלוסיה Andalusia, על גדות נהר גואדלקוויר Guadalquivir, היא עיר ספוגה בהיסטוריה, אמנות וגסטרונומיה. העיר מציעה חוויה קולינרית ייחודית כמו סלמורחו Salmorejo שהוא מרק עגבניות קר, מאכלים עם תרד ו/או גרגרי חומוס ועוד. הטברנות וברים של טאפאס הם המקום המושלם לטעום מאכלים אותנטיים באווירה תוססת וידידותית.

מסלול קולינרי בספרד (אפשרי כטיול עצמאי)

סגרדה פמיליה, ברצלונה (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

טיול שמתחיל בברצלונה ומסתיים במדריד ומחבר בין ערים ואזורים שונים ונותן חוויית אוכל עשירה ומגוונת במיוחד:

יום 1 – ברצלונה: פתיחה צבעונית

התחלה בשוק לה בוקריה עם טעימות פירות ים, גבינות, מיצים טריים. סיור טאפאס בערב: ברים קלאסיים ברובע הגותי או באל בורן. מנה מומלצת – פאייה פירות ים ופאן קון טומאטה.

יום 2 – ברצלונה: מסורת מול חדשנות

מתחילים בבוקר בשוק סנט אנטוני Mercat de Sant Antoni – שוק פחות תיירותי, עם אווירה מקומית. ארוחת צוהריים במסעדה חדשנית בסגנון מישלן לדוגמהDisfrutar  וסיום בערב עם צ’ורוס עם שוקו חם בקפה גרנדה עתיק בעיר.

יום 3 – סן סבסטיאן: בירת הפינצ’וס

טיסה קצרה או רכבת מברצלונה לסן סבסטיאן. עם ההגעה יוצאים לסיור ברי פינצ’וס בעיר העתיקה: מנות קטנות יצירתיות (דג בקוד, פלפלי פדרון, טורטייה בסגנון מקומי ועוד). אחרי הסייסטה יוצאים לארוחת ערב במסעדה עילית – סן סבסטיאן (חובה להזמין מקום מראש) שידועה בין מסעדות מישלן מהטובות בעולם.

יום 4 – סן סבסטיאן וסביבתה

מתחילים בסיור קולינרי בשוק Mercado de la Bretxa יחד עם המקומיים. ממשיכים לטעימות יין צ’אקולי Getariako Txakolina ביקב מקומי, לצד גבינות עיזים באסקיות. ולסיום היום ארוחת ערב מסורתית בחברת Sociedad Gastronómica מועדון אוכל מקומי (חווייתי מאוד).

יום 5 – בילבאו

נסיעה קצרה לבילבאו וביקור בשוק ריברה Ribera שנחשב לאחד השווקים הגדולים בספרד. נמשיך לארוחת צוהריים בסגנון עכשווי באחת המסעדות המשלבות מטבח באסקי עם מודרני. נסיים בערב עם פינצ’וס על הנהר.

יום 6 – מדריד: הקלאסיקה הספרדית

רכבת מהירה למדריד. נתחיל עם ביקור בשוק סן מיגל San Miguel וטעימות מכל המטבחים האזוריים של ספרד. בארוחת הצוהריים נאכל קוסידו מדרילניו Cocido Madrileño שהוא נזיד בשר על מצע חומוס חם ועשיר. נסיים את היום עם טאפאס מסורתיים בברים ליד פלאסה מאיור Plaza mayor.

יום 7 – מדריד: מתוק לסיום

נתחיל את הבוקר עם סיור ב-Chocolatería San Ginés המקום האייקוני לצ’ורוס ושוקו. נמשיך לטעימות יינות ריוחה וגבינות ספרדיות בחנות מתמחה. ובערב מסעדת טאברנה ותיקה, עם מופע פלמנקו – שילוב של תרבות ואוכל.

צ'ורוס (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

טיפים שימושיים:

  • בכל עיר מומלץ להצטרף לפחות לסיור קולינרי מודרך אחד – מקבלים סיפורים והיכרות עם המקומיים.
  • להזמין מראש מסעדות עילית (במיוחד בסן סבסטיאן וברצלונה).
  • להשאיר מקום לטעימות – המנות הספרדיות קטנות יחסית, וזה יתרון לפודיז.

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *