לכבוד שמונה נרות חנוכה פרסמנו בעבר שמונה מתכוני סופגניות ||| הפעם שמונה מתכוני לביבות לכבוד שמונת ימי חג החנוכה ||| לביבות חלביות או ללא לקטוז, לביבות ירק או לביבות קמח, לביבות הודיות או לביבות אשכנזיות ||| מתכונים לחג ולכל השנה ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…
לביבות אורז ממולאות בגבינת רוקפור ואגוזים
מצרכים (20 לביבות)
- 600 גרם אורז מבושל וקר
- 1 ביצה XL
- 2 כפות פירורי לחם
- 1 כף קמח
- 6 כפות מים
למלית גרסת הביוקר
- 150 גרם גבינת רוקפור מגורדת
- 50 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
- 50 גרם אגוזים קלויים, קצוצים גס
למלית הגרסה העממית
- 250 גרם גבינת עיזים רכה
- 3 כפות נענע טרייה קצוצה
לציפוי
- 2 ביצים XL טרופות
- 200 גרם פירורי לחם
- 5 כפות שומשום
לטיגון
- שמן
אופן הכנה
- בקערה גדולה מערבבים היטב את האורז, ביצה, פירורי לחם, קמח, מים עד לקבלת תערובת אחידה
- מעבירים למקרר למשך שעתיים
- מערבבים היטב את מצרכי המלית שבחרנו או שתיהן כל אחת בקערה נפרדת
- מוצאים את תערובת האורז מהמקרר ומערבבים. הערה: התערובת צריכה להיות רכה אחידה, ונוחה לעבודה
- מרטיבים הידיים במים קרים לוקחים גוש קטן (35-30 גרם) מתערובת האורז ומניחים בכף יד שמאל
- בעזרת אצבעות יד ימין מהדקים את התערובת לכף היד כך שהמעטפת תהיה דקה ככל האפשר (כמו שמכינים קובה עירקית)
- מניחים במרכז מעט מהמלית (10-15 גרם) ומקפלים בעזרת האצבעות את הקצוות מעל המילוי עד שיהיה מכוסה לגמרי. טיפ: אם חסר תערובת אורז לסגירה, מוסיפים מעט וסוגרים
- ממשיכים באותה הצורה עד גמר התערובות
- מערבבים את פרורי הלחם והשומשום לציפוי
- טובלים את הקציצות בביצים הטרופות ואח"כ בתערובת פירורי הלחם ומטגנים בשמן עמוק עד שיזהיב
לביבות בטטה
מצרכים (25 לביבות)
ללביבות
- 1 ק"ג בטטות קלופות
- 1 כף רוטב סויה משובח
- ¾ כוס קמח (או יותר, לפי הצורך)
- ½ כפית מלח
- קורט פלפל שחור, טחון טרי
לטיגון
- חמאה
לרוטב
אופן הכנה
- מבשלים את הבטטות במים, עד שהן מתרככות. מסננים ומקררים
- מועכים את הבטטות לפירה
- מוסיפים למחית את הסויה, קמח, מלח ופלפל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה
- יוצרים לביבות ומטגנים במחבת טפלון שטוחה במעט חמאה, על להבה נמוכה
- מערבבים את מצרכי הרוטב, טועמים ומתקנים תיבול
- מגישים את הלביבות חמות, עם הרוטב לצידן
לביבות בטטה ותפוחי-עץ
מצרכים
- 2 בטטות חתוכות ומבושלות עד לריכוך
- 2 תפוח-עץ גרנד מקולפים ומגורדים
- 2 כפיות מיץ לימון טרי
- 1/3 כוס סוכר חום דמררה
- 2 כפות שמנת חמוצה
- 1 ביצה
- 1/2 כוס פירורי לחם (אפשר יותר לפי הטעם ומידת סמיכות הבלילה)
- 1/3 כוס אגוזי פקאן או אגוזי מלך קצוצים
- 1 כפית קינמון
- קורט ציפורן טחון
להגשה
- שמנת חמוצה
אופן הכנה
- מסננים היטב את הבטטה ממי הבישול במשך מספר דקות
- מועכים ומערבבים עם שאר המצרכים עד שנוצרת תערובת אחידה וסמיכה
- מחממים שמן או חמאה במחבת ובעזרת כף מניחים במחבת לביבות תערובת וומשטחים מעט
- מטגנים כמה דקות מכל צד
- מגישים פושר עם שמנת חמוצה מעל
לביבות גבינה
מצרכים
- 1 ביצה
- 1/2 כוס קמח
- 250 גרם גבינה לבנה 9%
- 3 כפות סוכר
- מעט קינמון
- מעט גרידת לימון
לטיגון
- חמאה
להגשה
- שמנת חמוצה
אופן הכנה
- מערבבים היטב את כל המצרכים ומוודאים שאין גושי קמח
- ממיסים במחבת חמאה וכשהיא מתחילה להתחמם ולהקציף יוצקים לתוכה כפות מעיסת הגבינה
- מטגנים על להבה בינונית משני הצדדים, עד שהלביבות שחומות ומוצקות. הערה: מוסיפים חמאה לטיגון על פי הצורך
- מגישים חם או קר עם שמנת חמוצה בצד או מעל
לביבות בצל הודיות
מצרכים (20 לביבות)
- 2 בצלים גדולים מקולפים
- 1.5 כוסות קמח
- 1/2 כוס קמח אורז או קורנפלור
- 1 כפית אבקת כורכום
- 2 כפיות כמון טחון
- 1 כפית תערובת גאראם מאסאלה
- מלח
- 1 כוס מים
לטיגון
- שמן לטיגון עמוק
אופן הכנה
- בקערה גדולה מערבבים קמח, קמח אורז (או קורנפלור), תבלינים ומלח
- מוסיפים את המים, בהדרגה ותוך ערבוב, עד שנוצרת עיסה סמיכה (מים עפ"י הצורך)
- חותכים את הבצל לרצועות דקות וארוכות
- מוסיפים את רצועות הבצל לעיסה ומערבבים עד שכל הרצועות מתכסות בעיסה
- מחממים את השמן בסיר, על להבה בינונית
- מכניסים לשמן החם כפות גדושות מהעיסה ומטגנים עד שהלביבות מזהיבות משני הצדדים
- מוציאים מהשמן ומניחים על נייר סופג, מגישים חם
לביבות דלורית
מצרכים (20 לביבות)
לטיגון
- שמן
אופן הכנה
- מקלפים את הדלורית וחותכים לקוביות
- מבשלים במים עד לריכוך. מסננים ומרסקים לפירה
- שמים במסננת להוצאת הנוזלים מוסיפים את יתר המצרכים
- מחממים מחבת עם שמן
- יוצרים בעזרת כף לביבות ומטגנים משני הצדדים
לביבות גבינה מתובלות
מצרכים
- 300 גרם גבינת ריקוטה (או אורדה)
- 2 ביצים XL
- 2 כפות קמח
- 2 בצלים ירוקים, חלק ירוק ולבן, קצוצים דק
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 2 כפות ריחן (בזיליקום) קצוץ
- 2 כפות צלפים מנוקזים
- כפית מלח
- קורט פלפל שחור
לטיגון
- שמן
אופן הכנה
- בקערה מפוררים את הגבינה בעזרת מזלג
- מוסיפים לקערה את הקמח, בצל, פטרוזיליה, ריחן וצלפים
- מערבבים ומתבלים במלח ובפלפל
- מערבבים עד קבלת תערובת אחידה
- הערה: אפשר בשלב זה לשים במקרר עד לטיגון והגשה חם בעת האירוח
- מחממים במחבת שמן בעומק 1-3 ס"מ
- יוצרים לביבות בעזרת כפית גדושה ומניחים במחבת בעזרת כפית נוספת
- מטגנים כל פעם מספר לביבות והופכים צד עד הזהבה משני הצדדים
- מניחים על נייר סופג ומגישים חם
לביבות גזר ותפוחי עץ
מצרכים
- 6 גזר גדול
- 2 תפוח-עץ חמץ
- 1 בצל גדול פרוס דק
- 50 גרם חמאה
- 1 כפית בהרט ו\או קינמון
- 2 כפיות סוכר
- 1 ביצה XL
- 2 חלמוני ביצה
- ½ כוס קמח
- 2 כפות שמנת מתוקה
לטיגון
- שמן
להגשה
אופן הכנה
- מקלפים את הגזר ומבשלים במים עד שיתרככו קלות
- מגרדים על הצד הדק בפומפיה
- מקלפים את תפוחי העץ ומגרדים בצד העבה של הפומפייה
- ממיסים את החמאה במחבת ומזהיבים את הבצל קלות
- מוסיפים לבצל במחבת את הגזר, תפוחי העץ והבהרט וממשיכים לבשל שתי דקות תוך כדי ערבוב
- מסננים את השמן מהתערובת המטוגנת
- מוסיפים לתערובת את הסוכר, ביצים, קמח, שמנת המתוקה וקורט מלח
- מחממים שמן במחבת
- בעזרת כפות מחליקים בזהירות לביבות מתוך התערובת לתוך השמן החם
- מזהיבים משני הצדדים
הגשה
מגישים עם פלחי לימון ואבקת סוכר מעל
בתיאבון וחג אורים שמח