חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: שמונה מתכוני לביבות לכל נר בחנוכה

לכבוד שמונה נרות חנוכה פרסמנו בעבר שמונה מתכוני סופגניות ||| הפעם שמונה מתכוני לביבות לכבוד שמונת ימי חג החנוכה ||| לביבות חלביות או ללא לקטוז, לביבות ירק או לביבות קמח, לביבות הודיות או לביבות אשכנזיות ||| מתכונים לחג ולכל השנה ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…

לביבות טונה ברוטב יוגורט ועשבי תיבול (צילום: ניר עצמון)

לביבות אורז ממולאות בגבינת רוקפור ואגוזים

מצרכים (20 לביבות)

למלית גרסת הביוקר

למלית הגרסה העממית

לציפוי

לטיגון

  • שמן

אופן הכנה

  1. בקערה גדולה מערבבים היטב את האורז, ביצה, פירורי לחם, קמח, מים עד לקבלת תערובת אחידה
  2. מעבירים למקרר למשך שעתיים
  3. מערבבים היטב את מצרכי המלית שבחרנו או שתיהן כל אחת בקערה נפרדת
  4. מוצאים את תערובת האורז מהמקרר ומערבבים. הערה: התערובת צריכה להיות רכה אחידה, ונוחה לעבודה
  5. מרטיבים הידיים במים קרים לוקחים גוש קטן (35-30 גרם) מתערובת האורז ומניחים בכף יד שמאל
  6. בעזרת אצבעות יד ימין מהדקים את התערובת לכף היד כך שהמעטפת תהיה דקה ככל האפשר (כמו שמכינים קובה עירקית)
  7. מניחים במרכז מעט מהמלית (10-15 גרם) ומקפלים בעזרת האצבעות את הקצוות מעל המילוי עד שיהיה מכוסה לגמרי. טיפ: אם חסר תערובת אורז לסגירה, מוסיפים מעט וסוגרים
  8. ממשיכים באותה הצורה עד גמר התערובות
  9. מערבבים את פרורי הלחם והשומשום לציפוי
  10. טובלים את הקציצות בביצים הטרופות ואח"כ בתערובת פירורי הלחם ומטגנים בשמן עמוק עד שיזהיב
לביבות טעימות כל יום (צילום דני בר)

לביבות בטטה

מצרכים (25 לביבות)

ללביבות

  • 1 ק"ג בטטות קלופות
  • 1 כף רוטב סויה משובח
  • ¾ כוס קמח (או יותר, לפי הצורך)
  • ½ כפית מלח
  • קורט פלפל שחור, טחון טרי

לטיגון

  • חמאה

לרוטב

  • 250 מ"ל שמנת חמוצה
  • 2 כפות מיונז
  • מלח
  • פלפל שחור טחון טרי
  • עירית קצוצה, לפי הטעם

אופן הכנה

  1. מבשלים את הבטטות במים, עד שהן מתרככות. מסננים ומקררים
  2. מועכים את הבטטות לפירה
  3. מוסיפים למחית את הסויה, קמח, מלח ופלפל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה
  4. יוצרים לביבות ומטגנים במחבת טפלון שטוחה במעט חמאה, על להבה נמוכה
  5. מערבבים את מצרכי הרוטב, טועמים ומתקנים תיבול
  6. מגישים את הלביבות חמות, עם הרוטב לצידן

לביבות בטטה ותפוחי-עץ

מצרכים

להגשה

  • שמנת חמוצה

אופן הכנה

  1. מסננים היטב את הבטטה ממי הבישול במשך מספר דקות
  2. מועכים ומערבבים עם שאר המצרכים עד שנוצרת תערובת אחידה וסמיכה
  3. מחממים שמן או חמאה במחבת ובעזרת כף מניחים במחבת לביבות תערובת וומשטחים מעט
  4. מטגנים כמה דקות מכל צד
  5. מגישים פושר עם שמנת חמוצה מעל

לביבות גבינה

מצרכים

לטיגון

  • חמאה

להגשה

  • שמנת חמוצה

אופן הכנה

  1. מערבבים היטב את כל המצרכים ומוודאים שאין גושי קמח
  2. ממיסים במחבת חמאה וכשהיא מתחילה להתחמם ולהקציף יוצקים לתוכה כפות מעיסת הגבינה
  3. מטגנים על להבה בינונית משני הצדדים, עד שהלביבות שחומות ומוצקות. הערה: מוסיפים חמאה לטיגון על פי הצורך
  4. מגישים חם או קר עם שמנת חמוצה בצד או מעל
לביבות ארטישוק לפסח (צילום אליחנן מלכיור)

לביבות בצל הודיות

מצרכים (20 לביבות)

לטיגון

  • שמן לטיגון עמוק

אופן הכנה

  1. בקערה גדולה מערבבים קמח, קמח אורז (או קורנפלור), תבלינים ומלח
  2. מוסיפים את המים, בהדרגה ותוך ערבוב, עד שנוצרת עיסה סמיכה (מים עפ"י הצורך)
  3. חותכים את הבצל לרצועות דקות וארוכות
  4. מוסיפים את רצועות הבצל לעיסה ומערבבים עד שכל הרצועות מתכסות בעיסה
  5. מחממים את השמן בסיר, על להבה בינונית
  6. מכניסים לשמן החם כפות גדושות מהעיסה ומטגנים עד שהלביבות מזהיבות משני הצדדים
  7. מוציאים מהשמן ומניחים על נייר סופג, מגישים חם

לביבות דלורית

מצרכים (20 לביבות)

לטיגון

  • שמן

אופן הכנה

  1. מקלפים את הדלורית וחותכים לקוביות
  2. מבשלים במים עד לריכוך. מסננים ומרסקים לפירה
  3. שמים במסננת להוצאת הנוזלים מוסיפים את יתר המצרכים
  4. מחממים מחבת עם שמן
  5. יוצרים בעזרת כף לביבות ומטגנים משני הצדדים
לביבות ירק (צילום דני בר)

לביבות גבינה מתובלות

מצרכים

לטיגון

  • שמן

אופן הכנה

  1. בקערה מפוררים את הגבינה בעזרת מזלג
  2. מוסיפים לקערה את הקמח, בצל, פטרוזיליה, ריחן וצלפים
  3. מערבבים ומתבלים במלח ובפלפל
  4. מערבבים עד קבלת תערובת אחידה
  5. הערה: אפשר בשלב זה לשים במקרר עד לטיגון והגשה חם בעת האירוח
  6. מחממים במחבת שמן בעומק 1-3 ס"מ
  7. יוצרים לביבות בעזרת כפית גדושה ומניחים במחבת בעזרת כפית נוספת
  8. מטגנים כל פעם מספר לביבות והופכים צד עד הזהבה משני הצדדים
  9. מניחים על נייר סופג ומגישים חם

לביבות גזר ותפוחי עץ

מצרכים

לטיגון

  • שמן

להגשה

אופן הכנה

  1. מקלפים את הגזר ומבשלים במים עד שיתרככו קלות
  2. מגרדים על הצד הדק בפומפיה
  3. מקלפים את תפוחי העץ ומגרדים בצד העבה של הפומפייה
  4. ממיסים את החמאה במחבת ומזהיבים את הבצל קלות
  5. מוסיפים לבצל במחבת את הגזר, תפוחי העץ והבהרט וממשיכים לבשל שתי דקות תוך כדי ערבוב
  6. מסננים את השמן מהתערובת המטוגנת
  7. מוסיפים לתערובת את הסוכר, ביצים, קמח, שמנת המתוקה וקורט מלח
  8. מחממים שמן במחבת
  9. בעזרת כפות מחליקים בזהירות לביבות מתוך התערובת לתוך השמן החם
  10. מזהיבים משני הצדדים

הגשה

מגישים עם פלחי לימון ואבקת סוכר מעל

בתיאבון וחג אורים שמח

עלו החודש

חמש תרופות סבתא לחורף

החורף מביא לעיתים קרובות הצטננויות, שפעת ותחושת קור כללית, ותרופות סבתא הן פתרון נפלא לחימום הגוף ולחיזוק המערכת החיסונית באופן

לקריאה...

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *