סופגניות עם ריבת משמש שהן גם מאכל חג המולד ||| בהונגריה מוכרת סופגניית הפנק עוד מהמאה ה-19 ||| יש שמייחסים את הפנק למארי אנטואנט מלכת צרפת, ואחרים אומרים שהיא מגיעה מוינה ||| סופגניות פנק פופולאריות בתקופת הלנט של הקרנבל ולפי המסורת הנוצרית כדאי לאכול כמה שיותר סופגניות לפני שמפסיקים לאכול בשר ||| על פי המסורת ההונגרית פנק הן אחד מסמלי השידוכים: הבנות סימנו את אהדתן לבנים בכך שהעניקו לאהוב סופגנייה מתנה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (30 סופגניות)
לבצק
- 2 כוסות חלב חמים (כ-50 מעלות)
- 3 כפות סוכר
- 7 גרם שמרים יבשים
- ½ כוס חמאה ללא מלח, מומסת
- 5 חלמוני ביצים
- 1 כפית מלח
- ¼5 כוסות קמח
לטיגון והרכבה
- ספריי שמן בישול נון-סטיק
- שמן צמחי לטיגון
למילוי
אופן הכנה
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה שופכים ¼ כוס מהחלב החמים ומפזרים פנימה את הסוכר ושמרים, מערבבים ביד בעדינות ומניחים 10 דקות, עד לקבלת קצף
- מוסיפים את שאר החלב, חמאה מומסת וחלמוני הביצים ומערבבים היטב לאיחוד
- ממשיכים להפעיל את המיקסר על מהירות נמוכה ומוסיפים לאט את הקמח ומלח
- מגבירים את המהירות לבינונית, ומערבבים 10-12 דקות עד שהבצק חלק ומתחיל להתרחק מהקערה
- יוצרים מהבצק כדור, ומעבירים לקערה גדולה מרוססת בספריי שמן בישול
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כ- 45 דקות במקום חמים עד להכפלת הנפח
- לאחר שהבצק תפח, לוחצים אותו מטה ומעבירים למשטח מקומח קלות
- מרדדים את הבצק לעובי של 1+ ס"מ
- בעזרת כוס קורצים עיגולים בגודל 7-8 ס"מ (יצאו לכם כ- 30 עיגולים). מרדדים וקורצים מחדש שאריות בצק לפי הצורך
- מעבירים את עיגולי הבצק לתבניות אפייה מרופדים בנייר אפייה עם רווח ביניהם
- מכסים את הסופגניות בניילון נצמד או מגבת מטבח לחה ומניחים לנוח 30 דקות
- מחממים כ-10 כוסות שמן כך שעומק השמן בסיר יהיה 5-7 ס"מ לפחות על להבה בינונית-נמוכה להגיע לחום 170-180 מעלות ולא פחות או יותר כי הסופגניות ישרפו.
- מוסיפים 4 סופגניות בכל פעם ומטגנים 2 דקות לכל צד עד להזהבה
- מוציאים את הסופגניות מהשמן בעזרת כף מחוררת ומעבירים לרשת צינון או נייר סופג מעל תבנית גדולה כדי לנקז את עודפי השמן. חוזרים על הפעולה עם שאר הסופגניות
- מעל כל סופגניית פנק להוסיף כף ריבת משמש טובה
- לפדר באבקת סוכר
בתיאבון Jo it Vadjyot