חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: סופגניות מסביב לעולם עם שמות וטעמים אחרים

תריסר מתכוני סופגניות או איך שתרצו לקרוא להן ||| עוואמה לבנונית, לוקומאדס יווני, סופגניות בננה, סופגניות משכרות, סופגניות פלמבה ועוד ||| סופגניות מהירות הכנה שצ'יק צ'ק יהיו על השולחן ||| כל הפרטים והמתכונים המפתיעים בהמשך…

שלל סוגי סופגניות לסיום החנוכה (צילום דני בר)

סופגניות לוקומאדס Loukoumades יווניות בדבש אגוזים וקינמון

מצרכים 30) לביבות)

לטיגון

  • שמן לטיגון עמוק

להגשה

אופן הכנה

  1. שמים בקערה את כל מצרכי הבצק וטורפים לבצק חלק ורך מאוד
  2. מכסים בניילון נצמד או מגבת לחה
  3. מתפיחים במקום חמים שמשף 90 דקות עד שהבצק מכפיל את נפחו
  4. טורפים את הבצק שוב ומתפיחים פעם שנייה
  5. מחממים שמן לטיגון עמוק
  6. נוטלים כף מתערובת הבצק ובעזרת כף נוספת מחליקים לתוך השמן החם
  7. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה. בכל פעם מטגנים מספר סופגניות לא בצפיפות
  8. מניחים את הלוקומאדס על נייר סופג
  9. מעבירים לצלחת הגשה
  10. מפזרים קינמון ושברי אגוזים, יוצקים דבש במגישים חם

סופגניות מהירות עם שוקולד

מצרכים

  • 1.5 כוסות קמח
  • 5 גרם אבקת אפיה
  • 1 כף סוכר
  • 1 ביצה XL
  • 1 גביע לבן

למילוי

לציפוי

אופן הכנה

  1. בקערה מערבבים את הקמח ואבקת האפיה
  2. מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים לקבלת תערובת בצק אחידה
  3. מחממים סיר עם שמן
  4. הכנת הסופגניות עם ליבת השוקולד: לוקחים כמחצית הכף מהבצק ונועצים בבצק קוביית שוקולד
  5. מכסים את השוקולד עם עוד בצק ומשלימים לכף גדושה שתכוסה היטב את כל טבלת השוקולד
  6. מניחים את כדור הבצק הממולא בשמן ומטגנים עד הזהבה בשני הצדדים
  7. מפזרים מעל אבקת סוכר ו/או סירופ שוקולד
סופגניות משודרגות ישראל 2020 (צילום דניאלה שטרן)

סופגניות משכרות

מצרכים

לסטרטר

לבצק

למלית

לציפוי

אופן הכנה

  1. מערבבים את השמרים, סוכר והחלב ומניחים בצד עד שהבלילה מתחילה לתסוס
  2. בקערת מיקסר מערבבים את שאר המצרכים
  3. מוסיפים את בלילת השמרים ומערבבים לקבלת תערובת אחידה
  4. מניחים במקום חם למשך 90-100 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו
  5. לשים את הבצק שנית ומניחים בצד להתפיח שוב לשעה נוספת
  6. יוצרים כדורים ומניחים על מגש מקומח לחצי שעה לתפיחה נוספת
  7. מטגנים את הסופגניות בשמן עמוק עד שהן זהובות משני הצדדים
  8. ממלאים בריבה ו/או שוקולד
  9. בוזקים מעט אבקת סוכר

סופגניות פלומבה קטנות ומדליקות

מצרכים

לטיגון

  • שמן

לרוטב

  • 1 כוס סוכר
  • 1/3 כוס יין אדום מתוק
  • 1/3 כוס ברנדי או רום
  • 1 מקל קינמון
  • 3-4 מסמרי ציפורן

אופן הכנה

  1. מרתיחים בסיר את החמאה, מלח, סוכר ומים, עד לקבלת בלילה אחידה
  2. בקערת מיקסר מכניסים את הקמח ומוסיפים את בלילת החמאה החמה ומערבבים במהירות נמוכה עד לקבלת בצק פירורי אחיד
  3. מוסיפים בהדרגה את הביצים (אחת, אחת) תוך ערבוב, עד לקבלת בצק אחיד וחלק
  4. מחממים בסיר כבד את שהשמן מבעבע
  5. בעזרת שתי כפות יוצרים כדורים קטנים ומטגנים את כדורי הבצק להזהבה
  6. מוציאים בעזרת כף מחוררת ומניחים על נייר סופג במקום חם
  7. הכנת הרוטב: מבשלים את כל מצרכי הרוטב על להבה נמוכה במשך 20 דקות עד שהנוזל מצטמצם ומקבלים סירופ
  8. להגשה יוצקים סירופ חם מעל הסופגניות, ומדליקים…פלמבה
    סופגניות עם שוקולד ושלל קישוטים (צילום דני בר)

סופגניות עוואמה לבנוניות

מצרכים

לטיגון עמוק

  • שמן

לסירופ

  • 4 כוסות סוכר
  • 2 כוסות מים
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 כפית מי זהר (מי פריחת הדרים)

אופן הכנה

  1. הכנת הבצק: ממיסים את השמרים עם 4 כפות מים וסוכר ומניחם בצד להתססה
  2. בקערת מערבל שמים את הקמח ובלילת השמרים ומוסיפים לאט מים פושרים לקבלת תערובת אחידה תוךכדי ערבול
  3. מוסיפים את מחית תפוח האדמה ומערבלים 10-12 דקות במהירות בינונית לקבלת תערובת בצק רכה מאד, חלקה ואחידה
  4. מכסים את הקערה בניילון נצמד או מגבת ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו
  5. בינתיים מכינים את הסירופ: בסיר קטן ממיסים את הסוכר עם המים ומבשלים על להבה בינונית תוך בחישה עד לסף רתיחה
  6. כשהסירופ רותח, מפסיקים לבחוש, מוסיפים את מיץ הלימון ומרתיחים עוד 1-2 דקות
  7. מצננים לטמפרטורת החדר ומוסיפים את מי הזהר. הערה: הסירופ חייב להיות צונן לגמרי בזמן השימוש
  8. מחממים שמן לטיגון עמוק ובעזרת כפית צרים מהבצק כדורים קטנים ומטילים אותם לתוך השמן החם
  9. מדי פעם טובלים את הכפית בשמן כדי למנוע מהתערובת להידבק לכפית
  10. מטגנים את הכדורים עד שהם מזהיבים מכל הצדדים
  11. מוציאים את העוואמה מהשמן בעזרת כף מחוררת ומספיגים על נייר סופג
  12. טובלים את כדורי העוואמה בסירופ הקר בעודם חמים ומגישים מייד

סופגניות בולגריות ללא שמרים

מצרכים (20-25 סופגניות)

  • 350 גרם קמח תופח
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 ביצים L
  • 2 שמנת חמוצה
  • 2 כפיות תמצית וניל

לטיגון

  • שמן עמוק

אופן הכנה

  1. מערבבים את כל המצרכים בקערה
  2. מחממים את השמן עד שהשמן מבעבע ומנמיכים את הלהבה
  3. בעזרת 2 כפות, לוקחים מהעיסה ובעזרת כף אחד ועם הכף השנייה דוחפים את העיסה לתור הסיר החם
  4. מטגנים עד שהסופגנייה מזהיבה מכל הצדדים
כל הבננות היו מאותו אשכול. אחת השחירה והשאר עם ניילון נצמד נשמרו (צילום דני בר)

סופגניות בננה

מצרכים

אופן הכנה

  1. בקערה מערבבים את כל המצרכים היבשים
  2. בקערה מיקסר בוחשים היטב את השומן והסוכר ומוסיפים בהדרגה את הביצים (אחת-אחת) וממשיכים לערבב עד שהתערובת הומוגנית, במרקם קצף קליל
  3. מוסיפים את החלב, מחית הבננות, גרידת הלימון ותמצית וניל, ומערבבים
  4. מוסיפים את תערובת היבשים ולשים הכול לבצק אחיד. הערה: במידת הצורך, ניתן להוסיף מעט קמח או נוזלים עפ"י הצורך
  5. יוצרים עיגולים בידיים ומטגנים בשמן עמוק ולוהט עד הזהבה משני הצדדים
  6. מוציאים לנייר סופג
  7. בוזקים אבקת סוכר ומגישים

הערה: במקום מחית בננות ניתן להשתמש במחית של כל פרי אחר שאוהבים: אפרסק, תפוחי עץ, אגס ועוד

אצבעות סופגניות בסירופ

מצרכים

לבצק

  • כוס מים
  • קורט מלח
  • ½1 כוסות קמח תופח
  • 2 כפיות סולת
  • 50 גרם חמאה
  • 3 ביצים XL

לסירופ

לטיגון עמוק

  • שמן

אופן הכנה

  1. מחממים כוס מים בסיר רחב ומוסיפים את החמאה והמלח ובוחשים עד שהחמאה נמסה
  2. מנמיכים את הלהבה ובבת אחת מוסיפים את הקמח והסולת ובוחשים עד שהבצק סמיך ונפרד מהדפנות ומסירים מהלהבה
  3. שופכים את בלילת החמאה לקערת מיקסר
  4. מוסיפים לקערת המיקסר ביצה אחר ביצה ובוחשים נמרצות אחרי כל הוספה ובוחשים עד קבלת בצק עדין ואחיד
  5. מחממים את השמן בסיר רחב
  6. ממלאים בבצק שקית זילוף עם צנתר בצורת כוכב
  7. מזליפים לתוך השמן החם קטעים באורך 3-4 ס"מ ומטגנים משני הצדדים עד לקבלת גוון זהבהב. מוציאים ומניחים על נייר סופג
  8. הכנת הסירופ: מבשלים בסיר את המים, סוכר, מיץ לימון, מקל וניל, מקל קינמון ומי ורדים ובמשך כ-25 דקות מצמצמים הנוזלים לקבלת סירופ במרקם יציב
  9. מוסיפים את אצבעות הסופגניות לסירופ ומבשלים 2-3 דקות נוספות
  10. מוציאים לרשת ליבוש

סופגניות גבינה קלות להכנה

מצרכים

להגשה

אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר מערבבים את כל המצרכים לקבלת בצק אחיד
  2. מרדדים את הבצק לעובי של 1 ס"מ
  3. יוצרים עם כוס גדולה עיגולי בצק
  4. מחממים סיר עם שמן עמוק ומכניסים את הסופגניות
  5. מטגנים עד הזהבה משני הצדדים. טיפ: מדי פעם להנמיך את הלהבה שהשמן לא יישרף
  6. מוציאים הסופגניות לנייר סופג
  7. שמים על צלחת הגשה ומפזרים מעל אבקת סוכר

סופגניות חלביות ועממיות

מצרכים ( 25 יחידות)

לטיגון עמוק

  • שמן מאיכות טובה

ציפוי שוקולד

אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר מערבבים את כל המצרכים כאשר את המים מוסיפים בהדרגה
  2. מניחים בצד למשך 10-20 דקות
  3. מחממים שמן עמוק בסיר (10 ס"מ לפחות) עד שהשמן יהיה חם מאוד
  4. בעזרת 2 כפות יוצרים גושים מהעיסה ומחליקים לשמן החם
  5. כאשר הסופגניות זהובות מוציאים ומניחים על נייר סופג
  6. הכנת ציפוי השוקולד: בסיר קטן המונח בסיר מים דגול – אמבט מרים, ממיסים את השוקולד
  7. כאשר השוקולד נמס מוסיפים את השמנת ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה
  8. מוסיפים את החמאה ובוחשים בעדינות עד שהיא נמסה ונטמעת ומקבלים מרקם אחיד
  9. טובלים את הסופגניות עד חציין בציפוי השוקולד ומניחים לשוקולד להתגבש

סופגניות צ'יק-צ'ק

מצרכים

  • 3 כוסות קמח
  • 10 גרם אבקת אפייה
  • 4 כפות סוכר

לטיגון עמוק

  • שמן

למילוי וציפוי

  • ריבת תות שדה או מה שאוהבים
  • אבקת סוכר

אופן הכנה

  1. בקערה מיקסר מערבבים את הקמח, אבקת אפייה, סוכר, ביצים, גבינה לבנה ולבן עד קבלת תערובת אחידה
  2. בסיר עם שמן בגובה 5 ס"מ מחממים ל- 170 מעלות
  3. בעזרת כף גדולה מורידים כדורי בצק לשמן
  4. מטגנים משני צדדים עד קבלת גוון זהוב
  5. מוציאים בעזרת כף מחוררת ומניחים במסננת ועל נייר סופג
  6. להגשה: מניחים כפית ריבה על כל סופגנייה ומפזרים מעל אבקת סוכר
סופגניות שוקולד, קרם וסוכריות (צילום דני בר)

סופגניות כוכב

מצרכים

לבצק

לטיגון עמוק

  • שמן

להגשה

אופן הכנה

  1. בקערה מערבבים קמח, מלח ותבלינים
  2. בקערה קטנה נפרדת בוחשים את החמאה עם הסוכר לבלילה בהירה וקלילה
  3. מוסיפים את הביצים וטורפים היטב
  4. מוסיפים את האגוזים ואחר כך את הקמח
  5. מערבבים ולשים לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה
  6. יוצרים כדור מהבצק ועוטפים בנייר שעווה או ניילון נצמד
  7. משהים במקרר למשך שעה לפחות
  8. מוציאים הבצק ומרדדים על משטח מקומח, לעלה בצק בעובי 6 ס"מ לערך
  9. חותכי יחידות בצורת כוכב עם כלי מתאים או ביד חופשית
  10. מחממים סיר שמן ומטגנים את כוכבי הבצק בשמן חם ועמוק
  11. זורים אבקת סוכר עם או בלי קינמון (מה שאוהבים)

בתיאבון

עלו החודש

חמש תרופות סבתא לחורף

החורף מביא לעיתים קרובות הצטננויות, שפעת ותחושת קור כללית, ותרופות סבתא הן פתרון נפלא לחימום הגוף ולחיזוק המערכת החיסונית באופן

לקריאה...

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *