תריסר מתכוני סופגניות או איך שתרצו לקרוא להן ||| עוואמה לבנונית, לוקומאדס יווני, סופגניות בננה, סופגניות משכרות, סופגניות פלמבה ועוד ||| סופגניות מהירות הכנה שצ'יק צ'ק יהיו על השולחן ||| כל הפרטים והמתכונים המפתיעים בהמשך…
סופגניות לוקומאדס Loukoumades יווניות בדבש אגוזים וקינמון
מצרכים 30) לביבות)
לטיגון
- שמן לטיגון עמוק
להגשה
- ½ כוס דבש נוזלי
- קורט קינמון
- 50 גרם אגוזי מלך קצוצים
אופן הכנה
- שמים בקערה את כל מצרכי הבצק וטורפים לבצק חלק ורך מאוד
- מכסים בניילון נצמד או מגבת לחה
- מתפיחים במקום חמים שמשף 90 דקות עד שהבצק מכפיל את נפחו
- טורפים את הבצק שוב ומתפיחים פעם שנייה
- מחממים שמן לטיגון עמוק
- נוטלים כף מתערובת הבצק ובעזרת כף נוספת מחליקים לתוך השמן החם
- מטגנים משני הצדדים עד להזהבה. בכל פעם מטגנים מספר סופגניות לא בצפיפות
- מניחים את הלוקומאדס על נייר סופג
- מעבירים לצלחת הגשה
- מפזרים קינמון ושברי אגוזים, יוצקים דבש במגישים חם
סופגניות מהירות עם שוקולד
מצרכים
למילוי
- 150 גרם שוקולד מריר מחולק לקוביות (25 קוביות לערך)
לציפוי
אופן הכנה
- בקערה מערבבים את הקמח ואבקת האפיה
- מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים לקבלת תערובת בצק אחידה
- מחממים סיר עם שמן
- הכנת הסופגניות עם ליבת השוקולד: לוקחים כמחצית הכף מהבצק ונועצים בבצק קוביית שוקולד
- מכסים את השוקולד עם עוד בצק ומשלימים לכף גדושה שתכוסה היטב את כל טבלת השוקולד
- מניחים את כדור הבצק הממולא בשמן ומטגנים עד הזהבה בשני הצדדים
- מפזרים מעל אבקת סוכר ו/או סירופ שוקולד
סופגניות משכרות
מצרכים
לסטרטר
לבצק
- 1 ק"ג קמח
- ¾ כוס סוכר
- 200 גרם חמאה מומסת
- 4 חלמוני ביצים
- 3-5 כפות ברנדי
- 1 גרידת קליפת לימון
- מעט תמצית וניל
- 2 כוסות חלב פושר
- 2 גרידת קליפת תפוזים
למלית
- ריבה שאוהבים ו/או שוקולד
לציפוי
אופן הכנה
- מערבבים את השמרים, סוכר והחלב ומניחים בצד עד שהבלילה מתחילה לתסוס
- בקערת מיקסר מערבבים את שאר המצרכים
- מוסיפים את בלילת השמרים ומערבבים לקבלת תערובת אחידה
- מניחים במקום חם למשך 90-100 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו
- לשים את הבצק שנית ומניחים בצד להתפיח שוב לשעה נוספת
- יוצרים כדורים ומניחים על מגש מקומח לחצי שעה לתפיחה נוספת
- מטגנים את הסופגניות בשמן עמוק עד שהן זהובות משני הצדדים
- ממלאים בריבה ו/או שוקולד
- בוזקים מעט אבקת סוכר
סופגניות פלומבה קטנות ומדליקות
מצרכים
לטיגון
- שמן
לרוטב
אופן הכנה
- מרתיחים בסיר את החמאה, מלח, סוכר ומים, עד לקבלת בלילה אחידה
- בקערת מיקסר מכניסים את הקמח ומוסיפים את בלילת החמאה החמה ומערבבים במהירות נמוכה עד לקבלת בצק פירורי אחיד
- מוסיפים בהדרגה את הביצים (אחת, אחת) תוך ערבוב, עד לקבלת בצק אחיד וחלק
- מחממים בסיר כבד את שהשמן מבעבע
- בעזרת שתי כפות יוצרים כדורים קטנים ומטגנים את כדורי הבצק להזהבה
- מוציאים בעזרת כף מחוררת ומניחים על נייר סופג במקום חם
- הכנת הרוטב: מבשלים את כל מצרכי הרוטב על להבה נמוכה במשך 20 דקות עד שהנוזל מצטמצם ומקבלים סירופ
- להגשה יוצקים סירופ חם מעל הסופגניות, ומדליקים…פלמבה
סופגניות עוואמה לבנוניות
מצרכים
- 1 תפוח אדמה מבושל, מסונן ומעוך למחית
- 25 גרם שמרים טריים
- 1 כפית סוכר
- 2 כוסות קמח
- כ-1 כוס מים פושרים
לטיגון עמוק
- שמן
לסירופ
אופן הכנה
- הכנת הבצק: ממיסים את השמרים עם 4 כפות מים וסוכר ומניחם בצד להתססה
- בקערת מערבל שמים את הקמח ובלילת השמרים ומוסיפים לאט מים פושרים לקבלת תערובת אחידה תוךכדי ערבול
- מוסיפים את מחית תפוח האדמה ומערבלים 10-12 דקות במהירות בינונית לקבלת תערובת בצק רכה מאד, חלקה ואחידה
- מכסים את הקערה בניילון נצמד או מגבת ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו
- בינתיים מכינים את הסירופ: בסיר קטן ממיסים את הסוכר עם המים ומבשלים על להבה בינונית תוך בחישה עד לסף רתיחה
- כשהסירופ רותח, מפסיקים לבחוש, מוסיפים את מיץ הלימון ומרתיחים עוד 1-2 דקות
- מצננים לטמפרטורת החדר ומוסיפים את מי הזהר. הערה: הסירופ חייב להיות צונן לגמרי בזמן השימוש
- מחממים שמן לטיגון עמוק ובעזרת כפית צרים מהבצק כדורים קטנים ומטילים אותם לתוך השמן החם
- מדי פעם טובלים את הכפית בשמן כדי למנוע מהתערובת להידבק לכפית
- מטגנים את הכדורים עד שהם מזהיבים מכל הצדדים
- מוציאים את העוואמה מהשמן בעזרת כף מחוררת ומספיגים על נייר סופג
- טובלים את כדורי העוואמה בסירופ הקר בעודם חמים ומגישים מייד
סופגניות בולגריות ללא שמרים
מצרכים (20-25 סופגניות)
לטיגון
- שמן עמוק
אופן הכנה
- מערבבים את כל המצרכים בקערה
- מחממים את השמן עד שהשמן מבעבע ומנמיכים את הלהבה
- בעזרת 2 כפות, לוקחים מהעיסה ובעזרת כף אחד ועם הכף השנייה דוחפים את העיסה לתור הסיר החם
- מטגנים עד שהסופגנייה מזהיבה מכל הצדדים
סופגניות בננה
מצרכים
- 4 כוסות קמח תופח
- כפית סודה לשתייה
- 1 כוס סוכר
- 3 ביצים XL
- 50 גרם חמאה או 100 גרם שמן קוקוס
- ¾ כוס פירה בננות
- ½ כוס יוגורט (אפשר גם לבן או אשל)
- 1 כפית תמצית וניל או 10 גרם סוכר וניל
- קורט מלח
- 1 קליפת לימון מגורדת
אופן הכנה
- בקערה מערבבים את כל המצרכים היבשים
- בקערה מיקסר בוחשים היטב את השומן והסוכר ומוסיפים בהדרגה את הביצים (אחת-אחת) וממשיכים לערבב עד שהתערובת הומוגנית, במרקם קצף קליל
- מוסיפים את החלב, מחית הבננות, גרידת הלימון ותמצית וניל, ומערבבים
- מוסיפים את תערובת היבשים ולשים הכול לבצק אחיד. הערה: במידת הצורך, ניתן להוסיף מעט קמח או נוזלים עפ"י הצורך
- יוצרים עיגולים בידיים ומטגנים בשמן עמוק ולוהט עד הזהבה משני הצדדים
- מוציאים לנייר סופג
- בוזקים אבקת סוכר ומגישים
הערה: במקום מחית בננות ניתן להשתמש במחית של כל פרי אחר שאוהבים: אפרסק, תפוחי עץ, אגס ועוד
אצבעות סופגניות בסירופ
מצרכים
לבצק
לסירופ
לטיגון עמוק
- שמן
אופן הכנה
- מחממים כוס מים בסיר רחב ומוסיפים את החמאה והמלח ובוחשים עד שהחמאה נמסה
- מנמיכים את הלהבה ובבת אחת מוסיפים את הקמח והסולת ובוחשים עד שהבצק סמיך ונפרד מהדפנות ומסירים מהלהבה
- שופכים את בלילת החמאה לקערת מיקסר
- מוסיפים לקערת המיקסר ביצה אחר ביצה ובוחשים נמרצות אחרי כל הוספה ובוחשים עד קבלת בצק עדין ואחיד
- מחממים את השמן בסיר רחב
- ממלאים בבצק שקית זילוף עם צנתר בצורת כוכב
- מזליפים לתוך השמן החם קטעים באורך 3-4 ס"מ ומטגנים משני הצדדים עד לקבלת גוון זהבהב. מוציאים ומניחים על נייר סופג
- הכנת הסירופ: מבשלים בסיר את המים, סוכר, מיץ לימון, מקל וניל, מקל קינמון ומי ורדים ובמשך כ-25 דקות מצמצמים הנוזלים לקבלת סירופ במרקם יציב
- מוסיפים את אצבעות הסופגניות לסירופ ומבשלים 2-3 דקות נוספות
- מוציאים לרשת ליבוש
סופגניות גבינה קלות להכנה
מצרכים
- ק"ג קמח
- 10 גרם אבקת אפיה
- ½ כוס סוכר
- ¼ כוס שמן
- 4 ביצים L
- 500 גרם גבינה לבנה 5%
להגשה
אופן הכנה
- בקערת מיקסר מערבבים את כל המצרכים לקבלת בצק אחיד
- מרדדים את הבצק לעובי של 1 ס"מ
- יוצרים עם כוס גדולה עיגולי בצק
- מחממים סיר עם שמן עמוק ומכניסים את הסופגניות
- מטגנים עד הזהבה משני הצדדים. טיפ: מדי פעם להנמיך את הלהבה שהשמן לא יישרף
- מוציאים הסופגניות לנייר סופג
- שמים על צלחת הגשה ומפזרים מעל אבקת סוכר
סופגניות חלביות ועממיות
מצרכים ( 25 יחידות)
- 350 גרם קמח תופח
- 2 ביצים XL
- 250 מ"ל קרם פרש 42%
- 200 מ"ל יוגורט
- 4 כפות סוכר
- קורט מלח
- ½ כפית מיץ לימון
- ½ כוס מים קרים
לטיגון עמוק
- שמן מאיכות טובה
ציפוי שוקולד
- 200 גרם שוקולד מריר
- 200 מ"ל שמנת עמידה לקצפת 38%
- 25 גרם חמאה
אופן הכנה
- בקערת מיקסר מערבבים את כל המצרכים כאשר את המים מוסיפים בהדרגה
- מניחים בצד למשך 10-20 דקות
- מחממים שמן עמוק בסיר (10 ס"מ לפחות) עד שהשמן יהיה חם מאוד
- בעזרת 2 כפות יוצרים גושים מהעיסה ומחליקים לשמן החם
- כאשר הסופגניות זהובות מוציאים ומניחים על נייר סופג
- הכנת ציפוי השוקולד: בסיר קטן המונח בסיר מים דגול – אמבט מרים, ממיסים את השוקולד
- כאשר השוקולד נמס מוסיפים את השמנת ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה
- מוסיפים את החמאה ובוחשים בעדינות עד שהיא נמסה ונטמעת ומקבלים מרקם אחיד
- טובלים את הסופגניות עד חציין בציפוי השוקולד ומניחים לשוקולד להתגבש
סופגניות צ'יק-צ'ק
מצרכים
- 3 כוסות קמח
- 10 גרם אבקת אפייה
- 4 כפות סוכר
- 2 ביצים XL
- 250 גרם גבינה לבנה 5%
- 1 גביע לבן
לטיגון עמוק
- שמן
למילוי וציפוי
- ריבת תות שדה או מה שאוהבים
- אבקת סוכר
אופן הכנה
- בקערה מיקסר מערבבים את הקמח, אבקת אפייה, סוכר, ביצים, גבינה לבנה ולבן עד קבלת תערובת אחידה
- בסיר עם שמן בגובה 5 ס"מ מחממים ל- 170 מעלות
- בעזרת כף גדולה מורידים כדורי בצק לשמן
- מטגנים משני צדדים עד קבלת גוון זהוב
- מוציאים בעזרת כף מחוררת ומניחים במסננת ועל נייר סופג
- להגשה: מניחים כפית ריבה על כל סופגנייה ומפזרים מעל אבקת סוכר
סופגניות כוכב
מצרכים
לבצק
- 150 גרם קמח תופח
- 50 גרם חמאה מומסת
- 30 גרם אגוזי מלך קצוצים
- כ- ½ כפית מלח
- 3 כפות סוכר
- 1 ביצה
- 1 כפית תערובת תבלינים של ציפורן, פלפל אנגלי וקינמון
לטיגון עמוק
- שמן
להגשה
אופן הכנה
- בקערה מערבבים קמח, מלח ותבלינים
- בקערה קטנה נפרדת בוחשים את החמאה עם הסוכר לבלילה בהירה וקלילה
- מוסיפים את הביצים וטורפים היטב
- מוסיפים את האגוזים ואחר כך את הקמח
- מערבבים ולשים לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה
- יוצרים כדור מהבצק ועוטפים בנייר שעווה או ניילון נצמד
- משהים במקרר למשך שעה לפחות
- מוציאים הבצק ומרדדים על משטח מקומח, לעלה בצק בעובי 6 ס"מ לערך
- חותכי יחידות בצורת כוכב עם כלי מתאים או ביד חופשית
- מחממים סיר שמן ומטגנים את כוכבי הבצק בשמן חם ועמוק
- זורים אבקת סוכר עם או בלי קינמון (מה שאוהבים)
בתיאבון