מתכון: תבשיל סאמבאר הודי Sambar

השף אליחנן מלכיור עם סמבר או סאמבאר ||| תבשיל שהוא מרק עשיר וסמיך עם הרבה טעם ||| הפעם המתכון מגיע מהודו הרחוקה ||| מתכון שמוקדש לכבוד ביקורו של השף ההודי ג'אל רק לפני 7 שנים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך

תבשיל סאמבאר הודי Sambar (צילום אליחנן מלכיור)

סמבר Sambar או Sambhar  सांबार 

מספר מלכיור: מי שמזדמן להודו מגלה שלל מטבחים עשיר. בהודו השימוש בירקות בשלל תבשילים הוא חגיגה לטבעונים וצמחונים. התבשיל היותר נפוץ הוא סוג של מרק סמיך בשם סאמבאר Sambar שמקובל לפגוש אותו בשלל צורות, גדוש בירקות עם או בלי תמר הינדי שיוסיף חמיצות. הסמבר מכיל שלל ירקות ותבלינים מה שהופך אותו לפחות נגיש לשולחננו הלא מיומן בו, בכלל מטבחים הודים הם חיפוש איזון של הטעמים.

בגרסה שאני מביא  לפניכם יש תבשיל סאמבאר עם הוראות הפעלה קלות – זה הוא למעשה תבשיל הודי למתחילים.

עמבה או Mango Chutney 

למעשה שימוש בתבלין עמבה הודית שיש הקוראים לו גם Mango Chutney חוסך מאתנו התעסקות בשלל תבלינים, ומשמש כאן כאבקת מרק ללא חומרים משמרים וללא מונוסודיום-גלוקומט MSG. אין כאן המלצה על סוג זה או אחר של התבלין – כולם טובים. אגב חייבים לבשל את העמבה ההודית בכל מתכון בו משתמשים בו. יש תבלין שנקרא "ממרח קארי חריף" שיכול לעשות העבודה באותה מידה.

מצרכים

  • 150 גרם אפונה חצויה מושרית במים ללילה
  • 2 גזרים חתוכים לקוביות
  • 1 בצל חתוך לשמונה
  • מלח
  • פלפל
  • 1 אבוקדו שלם רך מקולף ללא גלעין
  • 2 כפות תבלין עמבה הודית
  • מיץ מחצי לימון
תבשיל סאמבאר הודי Sambar (צילום אליחנן מלכיור)

לעבודה

  1. מבשלים בסיר את האפונה הבצל והגזר עד לריכוך של האפונה והגזר
  2. מוסיפים את יתר המרכיבים וממשיכים לבשל על להבה בינונית
  3. טוחנים בבלנדר סטיק בסיר המתבשל
  4. כשהתבשיל מגיע לרתיחה, מכבים הלהבה ומוסיפים את הלימון

טיפ: יש להיזהר, כשהמרק רותח, הוא קופץ ועלולים להיכוות כי המרק סמיך ונדבק

הגשה

ליד פרוסת לחם (או נאן) ושמנת חמוצה. יש שישימו קרוטונים ויש שישימו שקדי מרק. אחלה מרק לכל ימות השנה (גם בימים חמים – אל תשכחו, הודו מדינה חמה)

פרטים אצל השף אליחנן מלכיור בפייסבוק… או בדוא"ל…

בתיאבון

כתיבת תגובה