השנה חל גידול משמעותי בגניבות רכב ||| חברת פוינטר מציגה דרכים כיצד ניתן להקטין את סיכויי גניבה של רכבים ||| 25% גידול בגניבות כפולות-פריצה לרכב ולקיחת מפתחות הרכב על מנת לגנוב גם הרכב ||| להמשך הכתבה ועוד <<<
גניבת דבל
יש גידול בגניבות "דאבל" לכדי 25%. מדובר בגניבה שהגנב פורץ קודם לבית, לוקח את מפתחות הרכב ובאמצעותם גונב את הרכב.
ההמלצה: להשאיר את מפתחות הרכב במקום לא נגיש לגנב. לא לצרף את קוד הרכב לצרור המפתחות. ברכבי ליסינג לדאוג שקוד הרכב אינו מופיע בסך השמש ושהעתק חוזה השכירות בו מצוין הקוד לא מצוי בתא הכפפות. לבתים צמודי קרקע מומלץ גם להוסיף סורגים על מנת להקשות על הפריצה.
רכב עם קודן
גניבות רכב עם מפתח וקוד נעשות גם לאחר שהרכב נמצא במוסך, בחניון או בתחנת שטיפה. אנחנו יוצאים לבילוי, מצאנו חניון מלא. העובד בחניון מוכן שנחנה בחניה כפולה ובתנאי שנשאיר את מפתחות הרכב והקוד. כשאנחנו הולכים שמחים לבילוי, יש סיכוי שבאותו הזמן משהוא משכפל את מפתחות הרכב שלנו. אם הרכב בבעלותנו אז גם הכתובת מצוינת ברישיון וקל למצוא אותנו. אם מדובר ברכב ליסינג אז בהחלט ייתכן ששתלו לנו משדר GPS ברכב ותוך כמה שעות, כשנחזור הביתה, ידעו בדיוק איפה הרכב חונה.
ההמלצה: לא נכנסים לחניון מלא שהתנאי הוא השארת המפתח והקוד. אם בליית ברירה זה קרה ויש לך מערכת איתור פעילה, תתקשר לחברת האיתור שיחליפו לך את הקוד.
שכפול מפתח
גם בתחנת שטיפה, אנחנו משאירים את הרכב וקופצים לבית הקפה הקרוב. יש אפשרות שגנב הרכב יושב בצד, כמה מטרים מהרכב וממתין להזדמנות שתשאיר רכב מונע ביציאה ממנהרת השטיפה כדי להיכנס ולהסתלק במהירות. אפשרות נוספת כשאתה נהנה מהקפה, עובד תחנת השטיפה משכפל את המפתח שלך בחנות המפתחות הסמוכה.
ההמלצה: נשארים בסביבת הרכב בכל תהליך השטיפה כדי שלא "ינקו" לך את הרכב גם אחרי שהוא נקי.
גניבה מחניונים תת קרקעיים
הגנבים מרגישים נוח יחסית לבצע גניבות בחניונים תת קרקעיים. כשרכב מורשה פותח את שער החניון בכניסה או ביציאה מהחניון, אחד מחברי חוליית הגנבים מצמיד כיסוי לגלאי בשער ונועל אותו במצב פתוח. רכב הגנבים "המוביל" נכנס באין מפריע לחניון ואז מתבצעת פעולת גניבת הרכב.
ההמלצה: בכניסה או ביציאה מהחניון חכה כמה שניות ותוודא שהשער נסגר אחריך. אם אתה נכנס לחניון שהשער פתוח באופן קבוע, תהיה ערני למה שקורה מסביב. יתכן שתזהה אנשים לא מוכרים מסתובבים בקרבת רכב של השכן. תצא מהחניון ותזעיק את כוחות המשטרה.
גניבת רכב מונע
שניה קופצים להוריד את הילד בגן, לקנות משקה קל בפיצוציה, להוציא כסף בכספומט.
ההמלצה: אל תשאירו רכב מונע גם אם זה רק ל"רגע". אף פעם אתה לא יודע אם גנב רכב לא מחכה להזדמנות להיכנס לרכב ולהעלם. כבו את הרכב, הוציאו את המפתחות והפעילו את הנעילה.
גניבות רחוב "אלימות"
המשחטה מוציאה הזמנה לסוג רכב מסוים וחוליות הגנבים יוצאות למצוא רכב מתאים. בתא המטען של רכב הגנבים מצויים סטים של מחשבי רכב וצילינדר תואם של מפתח ואימובילייזר. כשרכב מהסוג הנדרש נמצא, ובעיתוי הנוח, ישברו בד"כ את חלון המשולש האחורי, דרכו יפתחו את שאר הדלתות. אז מתחיל תהליך של ואנדליזים בו הגנבים מפרקים את לוח המחוונים כדי לאתר את מערכות האיתור שברכב ובמקביל מחליפים בצד המנוע את מחשב הרכב, שוברים את צילינדר המפתח המקורי ומחברים במקומו את זה התואם למחשב שהתקינו מניעים ויוצאים לדרך. במקרה הזה אין לבעל הרכב הרבה מה לעשות.
ההמלצה: אם ברכב מותקנת מערכת איתור פעילה, תתקבל התראה במוקד המבצעי ויפתח אירוע לסיכול הגניבה בהשתתפות כוחות סיור ואכיפה בשילוב כוחות משטרה לתפיסת הרכב וחוליית הגנבים. במקביל חברת האיתור תשלח לבעל הרכב התראה ב- SMS ותלווה אותו בשיחה מהמוקד המבצעי לברר אם הוא בקרבתו ויוכל לגשת לרכב לבדוק. בד"כ פעולה כזו מפריעה לגנבים ומרחיקה אותם.
סוגי כלי הרכב שגונבים
ראשית דו גלגליים מאוד פופולריים. יש גם דגמי רכב ישנים יחסית שעדין פופולריים בשטחי הרשות ובעיקר כלי רכב שמובילים בטבלת המכירות. יש מתאם בין רכב פופולרי למעורבותו בתאונות. ככל שיש יותר מכוניות מסוג מסוים שנעים בכבישים, כי אז יש סיכוי גדול יותר למעורבות בתאונה ולביקוש לחלפים. הביקוש מתחיל בעיקר לאחר 2-3 שנים מתחילת שיווק דגם הרכב כשאין חובה בהתקנת חלף מקורי וניתן להשתמש בחלק חלופי / משומש / משופץ.
בפוינטר מבצעים גם פעולות מנע יזומות, מבצעים סיורים יזומים באזור המעברים, באזורים מועדים וחניונים. לאחרונה השיקה פוינטר שרות חדש שבמידה ורכב נע בשעות לא סבירות באזורים שנחשבים כחשודים שאינם בתחום הנסיעה השגרתי של הרכב, נישלח SMS ומתקשרים לבעל הרכב ומוודאים האם מדובר בנסיעה חוקית ע"י מורשה.