מתכון: 5 עוגות גבינה ביתיות של פעם

מתכונים של פעם, מספר המתכונים של אביבה בר ||| עוגות גבינה קלות להכנה ועם טעם של פעם ||| מצרכים שיש תמיד בבית ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך <<<

עוגת גבינה (צילום דניאלה שטרן)

ספר המתכונים של אביבה

לפני כעשור, ערכנו פרויקט משפחתי והכננו ספר מתכונים משפחתי עם כ-200 מתכונים והעלינו אותו במצגת לרווחת כוווולם. קראנו לפרויקט ספר המתכונים של אביבה בר. באתר נעלה מעת לעת מתכונים מספר וזה. לחלק מהמתכונים יש גם סיפור ולחלק מהמתכונים יש שם קוד המצביע על מקום המתכון (חברים וחברות, שכנות ועוד).

העוגות של ז'נט

ז'נט, אימי ז"ל, היתה ידוע בקרב כל השכנים בשכון עממי, רמתיים, כאופת עוגות מיוחדות וטעימות. מתכוני העוגות של ז'נט היו שם דבר בקרב השכנות ללא קשר למוצא העדתי (והיו בשכונה מכל התפוצות – פולין, אוסטריה, צ'כוסלובקיה, תימן, עירק, פרס ועוד). לאימי היו גם מתכוני עוגת גבינה כמו זו.

עוגת גבינה ללא קמח

מצרכים (תבנית "26)

  • 4 ביצים
  • כוס סוכר
  • 1 גביע יוגורט
  • 750 גרם גבינה 5%
  • 1 חבילת פודינג אינסטנט וניל
  • 4 כפות קורנפלור
  • שמנת מתוקה
  • 3/4 כוס חלב

אופן הכנה

  1. להקציף 4 חלבונים ו- 1/2 כוס סוכר
  2. לבחוש את החלמונים, יוגורט, גבינה, 1/2 כוס סוכר הנותר, 1/2 חבילת אינסטנט פודינג וניל והקורנפלור
  3. להוסיף ההקצפה לבלילה ולשפוך לתבנית העגולה
  4. לאפות בחום בינוני 150 מעלות למשך 45 דקות
  5. להשאיר בתנור החם למשך 15 דקות נוספות
  6. להכין קרם מהשמנת המתוקה, החלב ו- 1/2 חבילת האינסטנט פודינג וניל הנותרת
  7. להוציא העוגה שהתקררה ולצפות בשכבת הקרם
עוגת גבינה מרובעת (צילום דניאלה שטרן)

עוגת הגבינה של ז'נט

מצרכים לבצק

  • 5 כוס קמח שמרים (תופח)
  • 3/4 כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1 חבילת סוכר וניל
  • 3 כפות מים חמים

 מצרכים למילוי

  • 750 גרם גבינה 5%
  • 1 גביע אשל
  • קורט סוכר
  • קליפת לימון מגורדת
  • 1 חבילת סוכר וניל
  • 2 ביצים
  • 2 כוסות קורנפלור

אופן הכנה

  1. לבחוש את רכיבי הבצק עד קבלת עיסה אחידה
  2. לשטח 3/4 מהבצק בכלי פיירקס מוארך
  3. לבחוש את רכיבי המילוי ולצקת על הבצק שבתבנית
  4. לשטח מעל לגבינה את הבצק הנותר
  5. לאפות בחום נמוך כשעה

עוגת גבינה של יעל

מצרכים לבצק (תבנית עגולה "26)

  • 2 כוסות קמח תופח
  • 2 חלמונים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 140 גרם שמן זית

 מצרכים למילוי

  • 1 חבילת מקצפת של תלמה
  • 1 שקית סוכר וניל קטנה
  • 380 גרם (1.5 גביעים) גבינה לבנה 9%
  • קליפת לימון מגורדת

אופן הכנה

  1. את הרכיבים לבצק יש לבחוש עד קבלת עיסה אחידה
  2. 2/3 מהעיסה יש לשטח בתבנית עגולה
  3. את השליש הנותר לשטח בתבנית קטנה אחרת
  4. לאפות את שתי התבניות כ- 30 דקות בחום בינוני
  5. את הבצק בתבנית הגדולה יש לחורר
  6. את המקצפת יש להקציף
  7. את שאר רכיבי המילוי יש לערבב ואח"כ להוסיף למקצפת
  8. את כל המילוי יש לשים על הבצק בתבנית הגדולה
  9. לפורר את הבצק מהתבנית הקטנה על העוגה
  10. להכניס למקרר
עוגת גבינה עם פירורים (צילום דניאלה שטרן)

עוגת גבינה (תבנית עגולה "26)

מצרכים

  • 5 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 750 גרם גבינה 9%
  • 4 סוכר וניל
  • 3 כפות קורנפלור
  • 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל
  • 1 שמנת מתוקה
  • 1 כוס חלב

אופן הכנה

  1. להקציף את חלבוני הביצים עם כוס הסוכר
  2. לערבב ביד את הגבינה, הסוכר וניל, החלמונים, הקורנפלור והאינסטנט פודינג וניל
  3. לערבב את 2 החלקים הנ"ל עד לאיחוד
  4. להכניס לתבנית עגולה
  5. למלא בתבנית מרובעת של התנור מים ולשים בתנור בחום בינוני
  6. כאשר המים בתנור רותחים יש לשים את התבנית העגולה בתוך התבנית המרובעת
  7. לאפות במשך 40 דקות בחום בינוני
  8. להשאיר עוד 20 דקות בתנור המתקרר
  9. לעשות קצף מהשמנת מתוקה, החלב ו- 1/2 הפודינג הנותר
  10. למרוח על העוגה לאחר שהתקררה
פרוסת עוגת גבינה וגלידה (צילום דניאלה שטרן)

עוגת גבינה (תבנית עגולה "24)

מצרכים

  • 4 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 4 כפות סוכר
  • 650 גרם גבינה לבנה 9%
  • 4 כפות קורנפלור
  • 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל
  • 1/2 כוס חלב
  • 1 שמנת מתוקה

אופן הכנה

  1. להקציף 4 חלבונים עם 4 כפות סוכר
  2. במקביל יש לבחוש את הגבינה, כוס הסוכר, חלמוני הביצים, הקורנפלור, וכן חצי מחבילת האינסטנט פודינג וניל
  3. אח"כ יש להוסיף בעדינות את ההקצפה לעיסה
  4. יש לשמן תבנית פיירקס מרובעת או תבנית עגולה "24
  5. לאפות בחום בינוני כ-40 דקות
  6. קרם לעוגה: לערבב את השמנת המתוקה, החלב וחצי האינסטנט פודינג וניל הנותר

בתיאבון

לפוסט הזה יש 2 תגובות

  1. עליזה

    שלום..
    מאוד התרשמתי מעוגת גבינה מרובעת. בצילום יש שכבה עליונה מעניינת. לצערי לא מצאתי המתכון לעוגה מרובעת.. מאכזב מאוד
    תודה

    1. Dany Bar

      לצערנו צילום טוב לא תמיד נעשה בעת אפיית העוגה ולכן לעיתים אין לנו תמונות מתאימות למתכון מסויים.
      החשוב הוא הטעם. וכאן אנחנו מקפידים על מתכונים שהם יאמי 🙂

כתיבת תגובה