רֶשְתֶה היא פסטה בערבית סורית ||| מאכל יהודי סורי שכדאי להכיר וליהנות מטעמו ||| מאכל שבדר"כ אוכלים בשבועות אבל כדאי גם בימים חמים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (ל-8 מנות)
לבצל המקורמל
- 3 כפות שמן זית
- 5 בצלים קלופים ופרוסים לחצאי טבעות דקות
לעדשים
- 1 כוס עדשים שחורים
- 5 כפיות כמון טחון
- 1 כפית גרגרי כוסברה טחונים
- 1 כף שמן זית
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
לפסטה
- 500 גרם פסטה (כל סוג קצר – לא ספגטי)
- 1 כפית מלח
- 1 כפית כמון טחון
- 1 כפית כורכום
- 1 כף מיץ לימון סחוט טרי
להגשה
- עלים מצרור גדול של כוסברה
- 2 כפות צנובר קלוי
- 150 גרם גבינת פטה כבשים (20%) מפוררת
אופן הכנה
- מחממים שמן זית לבצל במחבת
- מוסיפים הבצל ומטגנים על להבה בינונית כ-10 דקות
- מנמיכים הלהבה ומטגנים לאט לאט (בין שעה לשעתיים!!!) תוך כדי ערבוב, עד שהבצל מקורמל ורך, מבריק ובצבע דבש כהה
- שמים העדשים בסיר עם ליטר מים
- מביאים לרתיחה
- מסירים את הקצף ומנמיכים הלהבה
- מוסיפים כפית כמון וכפית כוסברה טחונה
- מבשלים 10-15 דקות עד שהעדשים רכות אבל לא מאבדות הצורה שלהן
- מסננים
- מעבירים לקערה ומערבבים עם שאר החומרים (שמן זית, מלח, פלפל ושאר הכמון)
- מכינים את הפסטה: מרתיחים מים בסיר עם המלח, כמון וכורכום
- מוסיפים הפסטה עפ"י הנחיות היצרן
- מגיעים לדרגת El Dente (רך מבחוץ ומעט קשה על השן)
- מסננים ומעבירים לקערה עם העדשים משלב 10 לעיל
הגשה
מוסיפים לקערה (שלב 14 לעיל) את הבצל המקורמל (שלב 3 לעיל) ומתבלים במלח, פלפל, כמון ושמן זית. מפזרים עלי כוסברה, צנוברים וגבינת פטה מעל.
בתיאבון