חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: רשתה עם עדשים, פטה ובצל

רֶשְתֶה היא פסטה בערבית סורית ||| מאכל יהודי סורי שכדאי להכיר וליהנות מטעמו ||| מאכל שבדר"כ אוכלים בשבועות אבל כדאי גם בימים חמים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

באבריא- מרק עדשים (צילום בלה)

מצרכים (ל-8 מנות)

לבצל המקורמל

  • 3 כפות שמן זית
  • 5 בצלים קלופים ופרוסים לחצאי טבעות דקות

לעדשים

  • 1 כוס עדשים שחורים
  • 5 כפיות כמון טחון
  • 1 כפית גרגרי כוסברה טחונים
  • 1 כף שמן זית
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

לפסטה

  • 500 גרם פסטה (כל סוג קצר – לא ספגטי)
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כף מיץ לימון סחוט טרי

להגשה

  • עלים מצרור גדול של כוסברה
  • 2 כפות צנובר קלוי
  • 150 גרם גבינת פטה כבשים (20%) מפוררת

אופן הכנה

  1. מחממים שמן זית לבצל במחבת
  2. מוסיפים הבצל ומטגנים על להבה בינונית כ-10 דקות
  3. מנמיכים הלהבה ומטגנים לאט לאט (בין שעה לשעתיים!!!) תוך כדי ערבוב, עד שהבצל מקורמל ורך, מבריק ובצבע דבש כהה
  4. שמים העדשים בסיר עם ליטר מים
  5. מביאים לרתיחה
  6. מסירים את הקצף ומנמיכים הלהבה
  7. מוסיפים כפית כמון וכפית כוסברה טחונה
  8. מבשלים 10-15 דקות עד שהעדשים רכות אבל לא מאבדות הצורה שלהן
  9. מסננים
  10. מעבירים לקערה ומערבבים עם שאר החומרים (שמן זית, מלח, פלפל ושאר הכמון)
  11. מכינים את הפסטה: מרתיחים מים בסיר עם המלח, כמון וכורכום
  12. מוסיפים הפסטה עפ"י הנחיות היצרן
  13. מגיעים לדרגת El Dente (רך מבחוץ ומעט קשה על השן)
  14. מסננים ומעבירים לקערה עם העדשים משלב 10 לעיל

הגשה

מוסיפים לקערה (שלב 14 לעיל) את הבצל המקורמל (שלב 3 לעיל) ומתבלים במלח, פלפל, כמון ושמן זית. מפזרים עלי כוסברה, צנוברים וגבינת פטה מעל.

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *