צחי בוקששתר, שף ובעלים ברשת מסעדות בלאק, מציע מתכון ||| מנת קינוח שמחממת את הלב ||| קראמבל עם פירורים פריכים, וגלידה נמסה מעל ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך <<<
מצרכים (2 – 3 מנות)
- 5 תפוחים
- מיץ מ-1/2 לימון
- 1/2 כוס גרגרי פטל קפואים
- כוס קמח
- 1/2 כוס סוכר
- 1/2 כוס + כף חמאה או כף מחוקה שמן זית עדין
- קורט אגוז מוסקט
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (175 מעלות סלציוס)
- מקלפים את התפוחים למחצה, מנקים את הליבה וחותכים לפלחים
- מערבבים במיץ הלימון
- משמנים קעריות חסינות אש או תבנית בחמאה או שמן זית
- מפזרים מעל את התפוחים ומעליהם את הפטל
- אופים 10 דקות
- במעבד מזון או בקצות האצבעות מערבבים את הסוכר, שאר החמאה או שמן הזית והקמח עם אגוז המוסקט לבצק פריך מתפורר (חשוב לא ללוש)
- מפזרים על התפוחים ואופים 15 דקות נוספות עד להשחמה
הצעת הגשה
מגישים עם גלידה ווניל. הגישו את הגלידה לחוד, והניחו אותה על המנה הלוהטת רק בהגשה לשולחן
בתיאבון