לשבועות וגם לסתם יום קיץ ||| השף גיא פרץ מציע מתכון במיוחד לחג השבועות ||| המטבל היווני הקלאסי, המבוסס על יוגורט ומלפפונים בגרסה אישית משודרגת של שף גיא פרץ, על בסיס לבנה, סמיך יותר, מעודן וחמצמץ ||| תנסו ותיהנו, המתכון בהמשך <<<
חומרים
- 200 גרם גבינת לבנה
- 3 מלפפונים טריים קשים
- 5 ענפי בצל ירוק
- 3 שיני שום כתוש
- פלפל חריף ירוק אחד קצוץ דק
- 1 כפית אורגנו יבש
- גרידה מחצי לימון
- מלח
- 4 כפות שמן זית להגשה
אופן הכנה
-
- קוצצים את המלפפונים דק מאוד ללא לב המלפפון
- קוצצים את הבצל הירוק
- מערבבים את כל החומרים יחד ומתבלים במעט מלח
- מניחים בכלי הגשה ויוצקים מעל את שמן הזית .