פסטה עם טויסט מזרח תיכוני ||| אומרים שהמתכון מבית מדרשו של שף גיימי אוליבר ||| פסטה עסיסית ועשירה ביסודות ים תיכוניים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך <<<
מצרכים (4 מנות)
- 500 גרם פסטה ריגטוני Rigatoni או פפרדלה Pappardelle
- 2 קופסאות שמורי עגבניות מקולפות
- 1 חציל קטן באלדי
- 100 גרם גבינת מוצרלה קשה
- 100 גרם פרמז'ן מגורד
- רבע כוס שמן זית
- בצל קטן
- 2 שיני שום
- 1 פלפל אדום חריף טרי (לאוהבי החריף)
- 1 כף בלסמי
- קומץ עלי בזיליקום
- מלח, פלפל
- 4 כפות שמנת מתוקה
אופן הכנה
הרוטב
- חותכים החציל לקוביות בינוניות
- מטגנים החציל ברבע כוס שמן זית, עד הזהבה
- מוסיפים בצל קטן פרוס דק ושיני השום עד הזהבה
- טיפ: אוהבי החריף, להוסיף פרוסות פלפל חריף ירוק או אדום
- במקביל, למעוך בכף עץ את העגבניות המשומרות ולתבל במלח, פלפל שחור גרוס וכמה עלי בזיליקום
- כשהכל בתבשיל רך ומוזהב, להוסיף כף בלסמי
- להוסיף לתבשיל את העגבניות המעוכות
- להוסיף השמנת מתוקה ולהגיעה לרתיחה
- להנמיך האש ולבשל 15 דקות
הפסטה
- להכין הפסטה שבחרנו, אל דנטה
- לסנן את הפסטה ולהחזיר לסיר עם מעט מאד ממי בישול הפסטה ומעט מאד שמן זית
- לחמם עוד דקה
- להוסיף לסיר הפסטה את הרוטב
- להוסיף מוצרלה קשה חתוכה דק
הצעת הגשה: לצלחת, מעט עלי בזיליקום ומעל פרמז'ן
בתיאבון