מתכון פיצה כמיטב המסורת של ארץ המגף ||| פיצה עשירה בגבינות מוצרלה איטלקית וגרויה שויצרית ||| שילוב של אדום מעגבניות, ירוק מאורגנו ולבן של מוצרלה כמו דגל איטליה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מרכיבים
לבצק
- 250 גרם קמח לפיצה
- 200 גרם קמח כוסמין
- 1 חבילת אבקת אפיה
- 35 גרם שמן זית + 25 גרם שמן זית
- 100 מ"ל מים פושרים
- 3 גרם שמרים יבשים
- 5 גרם מלח
למילוי
- 3 שיני שום כתושות
- 1 קופסת עגבניות שרי
- 1 כף אורגנו יבש
- 2 פלפלים צבעוניים
- 200 גרם רצועות מוצרלה
- 50 גרם קוביות גבינת גרויה שויצרית
- מלח ופלפל
אופן הכנה
- מערבבים את חומרי הבצק למיקסר עם וו גיטרה עד קבלת בצק אחיד
- מעבירים לקערת זכוכית, מכסים בניילון נצמד או עדיף במגבת ומניחים לתפוח
- צולים הפלפלים בתנור 220 מעלות, למשך 20 דקות תוך כדי שהופכים מצד לצד לקבלת השחמה אחידה
- מוציאים הפלפלים מהתנור, מצננים וסוגרים בשקית ניילון
- מחממים שמן זית (25 גרם) בסיר קטן, ומוסיפים השום הכתוש עד טיגון קל
- מוסיפים לסיר עם השום, העגבניות ומבשלים יחד כ-10 דקות
- מוציאים הפלפלים ומנקים מהקליפה והגרעינים.
- מוסיפים הפלפלים הנקיים לסיר עם השום והעגבניות
- התבלים עם מלח, פלפל, סוכר, פלפל חריף ואורגנו ומוסיפים עלה בזיליקום
- מתקנים תיבול
- מורידים מהאש וטוחנים עם בלנדר מוט
- מרדדים הבצק הצונןלעובי חצי ס"מ ומכניסים לתבנית מתאימה
- מחוררים הבצק ושמים שכבת רצועות מוצרלה
- שופתים הרוטב על הבצק כך שתהיה שכבה הוגנת של רוטב
- מפזרים מעל קוביות גבינת גרויה
- מכניסים לתנור ב-220 מעלות, אחרי 10 דקות להוריד ל-200 מעלות
- לאפות 20 דקות, עד השחמת הבצק
- מוציאים ומצננים עד לטמפרטורת ההגשה
בתיאבון