חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: עוגת שכבות עם מייפל ואגוזים

עוגה אמריקאית פופולארית ||| מייפל ואגוזים כל כך צפון אמריקאים הם מרכיב מרכזי בעוגה ||| עוגה שכל סבתא אמריקאית או קנדית מכינה על עיוור ||| שמנת ואגוזים קלויים משדרגים את המתכון הוותיקן ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך

עוגות (צילום דניאלה שטרן)

מצרכים (3 תבניות 22 – אחת מעל השנייה)

לבצק

  • 1.5 כוסות חצאי אגוזי מלך או פקאן
  • 130 גרם שמן זית עדין
  • 3/4 כוס סוכר לבן
  • 3/4 כוס סוכר חום
  • 3 ביצים L
  • 3 חלמוני ביצה (צהוב)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3 כוסות קמח אפיה
  • 1.5 כפיות אבקת אפיה
  • 1 כפית מלח גס
  • 3/4 כפית סודה לשתייה
  • 1 כוס סירופ מייפל אמיתי
  • 1/2 כוס חלב
  • 1/2 כוס שמנת

לקצפת

  • 1/2 כוס סירופ מייפל אמיתי
  • 6 כפות שמן זית עדין
  • 250 גרם גבינה 5%
  • 4 כוסות אבקת סוכר
  • 1 כף שמנת מתוקה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • לקישוט: חצאי אגוזים

אופן הכנה

  1. חמם תנור ל- 180 מעלות
  2. למרוח תרסיס שמן ומעט אבקה על 3 תבניות 22
  3. יש לקלות את חצאי האגוזים 5-7 דקות ליצירת גוון כהה
  4. רסקו האגוזים הקלויים בבלנדר או מעבד מזון לגודל אורז והניחו בצד
  5. בקערת מיקסר הכניסו הסוכר ושמן הזית תוך כדי בחישה עד מרקם קל ואוורירי
  6. בקערה קטנה טרפו הביצים ותוספת החלמונים עם תמצית וניל
  7. הכניסו הביצים הטרופות לתוך קערת המיקסר במהירות נמוכה עד קבלת מרקם אחיד
  8. בקערה נפרדת להקציף יחד קמח, אבקת אפיה, מלח וסודה לשתייה עד קבלת תערובת אחידה. הניחו בצד
  9. בקערה קטנה הקציפו לאיחוד, סירופ מייפל, חלב ושמנת. הניחו בצד
  10. קחו 1/3 מתערובת הקמח ו-1/3 מתערובת הביצים וערבבו לקבלת תערובת אחידה. הוסיפו 1/3 מהמייפל וערבבו עד קבלת תערובת אחידה.
  11. קחו 1/2 מהתערובת היבשה עם 1/2 מתערובת הביצים וערבבו לקבלת תערובת אחידה. הוסיפו 1/2 מהמייפל וערבבו לקבלת תערובת אחידה, דומה לתערובת שכבר הכנתם
  12. חיזרו על הפעולה עם הקמח, הביצים והמייפל שנותרו
  13. הוסף לכל אחת מ-3 התערובות 1/3 מהאגוזים המרוסקים וערבבו לקבלת אחידות ופיזור האגוזים בכל מנת בצק
  14. שמנו 3 תבניות 22
  15. הכניסו כל מסת בצק לתבנית נפרדת
  16. הכניסו לתנור לאפיה של 30 דקות בטורבו או עד קבלת גמישות וקיסם יוצא יבש

לקצפת

  1. לבשל את הסירופ מייפל בכלי קטן על להבה נמוכה כ-15 דקות עד לצמצום ל-2 כפות סירופ מרוכז
  2. הניחו בצד להתקרר לטמפרטורת חדר
  3. ערבבו הגבינה הלבנה, שמן הזית ולאחר גם את הסוכר לקבלת מרקם אחיד
  4. הוסיפו הסירופ שהתקרר ותמצית וניל לקבלת קצפת אחידה

הרכבת העוגה

  1. לאחר סיום האפיה, קררו 3 העוגות במשך 30-45 דקות
  2. בנו את העוגה ע"י מריחת הקצפת מעל כל עוגה ובנייתן אחת מעל השנייה
  3. סיימו עם פיזור את חצאי האגוזים שנותרו, מעל שכבת הקצפת העליונה

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *