עוגה אמריקאית פופולארית ||| מייפל ואגוזים כל כך צפון אמריקאים הם מרכיב מרכזי בעוגה ||| עוגה שכל סבתא אמריקאית או קנדית מכינה על עיוור ||| שמנת ואגוזים קלויים משדרגים את המתכון הוותיקן ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (3 תבניות 22 – אחת מעל השנייה)
לבצק
- 1.5 כוסות חצאי אגוזי מלך או פקאן
- 130 גרם שמן זית עדין
- 3/4 כוס סוכר לבן
- 3/4 כוס סוכר חום
- 3 ביצים L
- 3 חלמוני ביצה (צהוב)
- 1 כפית תמצית וניל
- 3 כוסות קמח אפיה
- 1.5 כפיות אבקת אפיה
- 1 כפית מלח גס
- 3/4 כפית סודה לשתייה
- 1 כוס סירופ מייפל אמיתי
- 1/2 כוס חלב
- 1/2 כוס שמנת
לקצפת
- 1/2 כוס סירופ מייפל אמיתי
- 6 כפות שמן זית עדין
- 250 גרם גבינה 5%
- 4 כוסות אבקת סוכר
- 1 כף שמנת מתוקה
- 1 כפית תמצית וניל
- לקישוט: חצאי אגוזים
אופן הכנה
- חמם תנור ל- 180 מעלות
- למרוח תרסיס שמן ומעט אבקה על 3 תבניות 22
- יש לקלות את חצאי האגוזים 5-7 דקות ליצירת גוון כהה
- רסקו האגוזים הקלויים בבלנדר או מעבד מזון לגודל אורז והניחו בצד
- בקערת מיקסר הכניסו הסוכר ושמן הזית תוך כדי בחישה עד מרקם קל ואוורירי
- בקערה קטנה טרפו הביצים ותוספת החלמונים עם תמצית וניל
- הכניסו הביצים הטרופות לתוך קערת המיקסר במהירות נמוכה עד קבלת מרקם אחיד
- בקערה נפרדת להקציף יחד קמח, אבקת אפיה, מלח וסודה לשתייה עד קבלת תערובת אחידה. הניחו בצד
- בקערה קטנה הקציפו לאיחוד, סירופ מייפל, חלב ושמנת. הניחו בצד
- קחו 1/3 מתערובת הקמח ו-1/3 מתערובת הביצים וערבבו לקבלת תערובת אחידה. הוסיפו 1/3 מהמייפל וערבבו עד קבלת תערובת אחידה.
- קחו 1/2 מהתערובת היבשה עם 1/2 מתערובת הביצים וערבבו לקבלת תערובת אחידה. הוסיפו 1/2 מהמייפל וערבבו לקבלת תערובת אחידה, דומה לתערובת שכבר הכנתם
- חיזרו על הפעולה עם הקמח, הביצים והמייפל שנותרו
- הוסף לכל אחת מ-3 התערובות 1/3 מהאגוזים המרוסקים וערבבו לקבלת אחידות ופיזור האגוזים בכל מנת בצק
- שמנו 3 תבניות 22
- הכניסו כל מסת בצק לתבנית נפרדת
- הכניסו לתנור לאפיה של 30 דקות בטורבו או עד קבלת גמישות וקיסם יוצא יבש
לקצפת
- לבשל את הסירופ מייפל בכלי קטן על להבה נמוכה כ-15 דקות עד לצמצום ל-2 כפות סירופ מרוכז
- הניחו בצד להתקרר לטמפרטורת חדר
- ערבבו הגבינה הלבנה, שמן הזית ולאחר גם את הסוכר לקבלת מרקם אחיד
- הוסיפו הסירופ שהתקרר ותמצית וניל לקבלת קצפת אחידה
הרכבת העוגה
- לאחר סיום האפיה, קררו 3 העוגות במשך 30-45 דקות
- בנו את העוגה ע"י מריחת הקצפת מעל כל עוגה ובנייתן אחת מעל השנייה
- סיימו עם פיזור את חצאי האגוזים שנותרו, מעל שכבת הקצפת העליונה
בתיאבון