מלח הארץ מציעה מתכון באדיבות שף אבי ביטון ||| סלט עגבניות צבעוני עם קוביות לחם בתיבול מטחנת תערובת מלח ים ותבלינים בסגנון איטלקי ||| שילוב מנצח של ירקות טריים ותיבול ||| לפרטים ולמתכון בהמשך <<<
מצרכים לסלט
- כ-15 עגבניות שרי אדומות
- כ-15 עגבניות שרי צהובות
- כ-15 עגבניות שרי ליקופן (בעלות הגוון הירוק הכהה)
- 1 בצל סגול גדול
- 1 פלפל ירוק חריף
- 1/2 צרור עלי כוסברה
- 4 פרוסות עבות של לחם אחיד
- מטחנת מלח עם תערובת בסגנון איטלקי (מספקת למנה מלח ועושר של תבלינים טבעיים הנטחנים ישירות למנה ומוסיפים לה טעמים וארומה
- מיץ מלימון אחד
- שמן זית
אופן הכנה
-
- חותכים את 4 פרוסות הלחם האחיד לקוביות גדולות
- מזלפים שמן זית על קוביות הלחם ומכניסים לתנור להזהבה קלה בלבד
- בינתיים חותכים את עגבניות השרי בשלושת הצבעים לחצאים ושמים בקערה
- פורסים את הבצל הסגול וחותכים את הפרוסות לחצאי עיגולים
- מוסיפים את קשתות הבצל לקערת העגבניות
- חותכים את הפלפל הירוק החריף לטבעות ומסיפים לעגבניות
- קוצצים את הכוסברה באופן גס ומוסיפים לקערת הסלט
- יוצקים לקערה מיץ מלימון אחד ומערבבים
- מוציאים מהתנור את קוביות הלחם הקלויות ומוסיפים לסלט
- מתבלים את הסלט ב- 2-3 סיבובים ממטחנת מלח הים עם תערובת התבלינים בסגנון איטלקי ומערבבים קלות
בתיאבון