כרמית והשף לורו לוי מציעים מתכון לסופגניות ||| סופגניות בציפוי מיוחד לחג – גנאש שוקולד ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך <<<
מצרכים
לבצק
- 630 גרם קמח
- 10 גרם שמרים יבשים
- 4 גרם אבקת אפיה
- 75 גרם סוכר
- 60 גרם חמאה (רכה בטמפ' החדר) או 40 גרם שמן זית עדין
- 270 מ"ל חלב
- 20 מ"ל ברנדי
- 3 ביצים (מידה לרג')
ציפוי שוקולד
- חצי חבילת שמנת מתוקה
- 1 טבלת שוקולד "אגו" חלב/ לבן/ מריר 60% מוצקי קקאו
אופן הכנה
- לערבב בקערת המיקסר עם וו לישה – חלב וביצים
- להוסיף את הקמח המעורבב עם השמרים היבשים ואבקת האפיה ולהתחיל לישה של כ- 3 דקות
- לאחר 3 דקות להכניס את החמאה (או שמן הזית) ולהמשיך בלישה עד שהבצק משתחרר מהדפנות
- לכסות את הבצק לכ- 30 דקות ולהניח במקרר
- במגש אפיה עם נייר אפיה מרוח עם קצת שמן, מגלגלים את הבצק לכדורים בינוניים
- מניחים את העגולים על מגש
- ממתינים לתפיחה של 90-120 דקות
- מטגנים בשמן עמוק בחום של 170 מעלות כ – 2 דקות מכל צד
- מסננים ומקררים כ-10 דקות
הכנת הגנאש
- בשיטת בן מארי (בקערה המונחת על גבי סיר עם מים חמים מעל ללהבה בינונית) מחממים את השמנת
- מוסיפים לתוכה את טבלת השוקולד (ניתן לקצוץ את השוקולד לחתיכות קטנות כדי לזרז את התהליך) וממשיכים לערבב עד להתאחדות ולהתייצבות
- מעבירים לקערית שתהיה מספיק רחבה כדי לטבול בה את הסופגנייה
- מזליפים לתוך הסופגנייה את המילוי הרצוי (ריבה, שוקולד או כל מילוי רך אחר)
- טובלים את החלק העליון של הסופגנייה בגנאש השוקולד
- מקשטים מעל באגו מיקסים (כדורי תירס מצופים שוקולד) של כרמית או במרשמלו שאוהבים.
בתיאבון וחג אורים שמח