מיה תעשיות מזון והשף ליאור אוחיון מציעים מתכון לחנוכה ||| מתכון לסופגניות לחג החנוכה אבל משודרגות ושונות ||| מילוי קרם מסקרפונה ומעדן פרי תות של מיה ישדרגו הסופגניה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (15 סופגניות)
- 1 ק"ג קמח לבן
- 4 ביצים
- חצי כוס שמן זית עדין
- חצי כוס סוכר (160 גר')
- 40 גר' (2 כפות) שמרים יבשים אינסטנט לאפייה של מיה
- כפית מלח
- 2 כפות תמצית רום של מיה
- 5-2 כוסות מים פושרים
למילוי
- 200 מ"ל שמנת מתוקה 38%
- 4 כפות גבינת מסקרפונה
- 4 כפות מעדן פרי תות של מיה
- חצי חבילה פודינג וניל של מיה
- חצי כפית צבע מאכל ורוד
לטוויל סוכריות צבעוניות
- 3 כפות סוכר
- שתי כפות של סוכריות צבעוניות לקישוט עוגה של מיה
לטיגון
- סיר עם שמן לטיגון עמוק
אופן הכנה
- מכניסים את כל המרכיבים (למעט השמן לטיגון, כמובן) למיקסר עם וו לישה למשך 8-10 דקות, עד לקבלת בצק אחיד ורך מאוד
- לאחר קבלת עיסת הבצק מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי
- לאחר ההתפחה מפדרים משטח עבודה במעט קמח
- עושים כדור מהבצק שתפח
- מרדדים בעזרת מערוך לעובי של 2 ס״מ
- בעזרת רינג (5\5 ס״מ) או כוס בעלת שפה גדולה, קורצים עיגולים
- מתפיחים את העיגולים עוד 30 דקות
- מטגנים בשמן עמוק עד הזהבה יפה משני הצדדים
מילוי
- מכניסים את השמנת המתוקה, גבינת מסקרפונה, מעדן פרי תות, צבע מאכל והפודינג וניל למיקסר עם מקציף ומקציפים על המהירות הכי גבוהה עד שמתקבלת קצפת אחידה ויציבה
- מעבירים לשק זילוף עם צנטר ושומרים בקירור עד השימוש
- מכניסים את הצנטר לתוך הסופגנייה ומזלפים
- ממשיכים בתנועה סיבובית גם מעל לסופגנייה
טוויל סוכריות צבעוניות
- ממיסים במחבת את הסוכר עד להשחמה קלה
- מפזרים על נייר אפייה את הסוכריות הצבעוניות לקישוט ושופכים מעל את הסוכר המקורמל
- מעל העיסה של הקרמל והסוכריות הצבעוניות מניחים עוד נייר אפייה
- בעזרת מערוך מיישרים לשכבה דקה מאוד
- לאחר קירור התערובת, שוברים לחתיכות קטנות (5/5)
- מניחים לקישוט מעל קרם המסקרפונה
חג אורים שמח ובתיאבון