עידו הרמן – שף קונדיטור מציע מתכון ||| נמסיס שוקולד לאירוח מושקע ונקמני ||| למה נמסיס? מה כל כך נקמן? ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך <<<
נמסיס Nemesis או Νέμεσις
עוגת השוקולד המכונה נמסיס נקראת כך על שם אלת הנקם וגם זו שמחלקת את המזל (פירוש השם נמסיס – To give what is du). מזל מתוק לכל מי שאוכל מעוגת הנמסיס.
- מצרכים (10 יחידות, רינג קוטר 11ס"מ,גובה 2.5 ס"מ)
320 גרם חמאה - 470 גרם שוקולד מריר
- 170 גרם סוכר (מנה 1)
- 200 גרם סוכר (מנה 2)
- 140 גרם מים
- 420 גרם ביצים (8 ביצים L)
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-110 מעלות
- עוטפים רינגים ממתכת בנייר כסף שישמש להם כתחתית ויימנע כניסת נוזלים
- מרתיחים המנה הראשונה של הסוכר (170 גרם) ומים בסיר ולאחר הרתיחה מורידים מהאש
- ממיסים במיקרו חמאה ושוקולד ומערבבים ביחד עם הסירופ סוכר
- מניחים בצד להתקרר מעט
- במיקסר עם וו הקצפה, מקציפים ביצים וסוכר (המנה השניה- 200 גרם) ביחד, עד לקבלת קציפת ביצים תפוחה ובהירה (8-10 דק' הקצפה)
- מקפלים קציפת ביצים ביחד עם השוקולד לתערובת אחידה
- מניחים את הרינגים העטופים בתוך תבנית אפיה
- מוזגים לתוכם את המסה כ-3/4 גובה
- מוזגים כוס מים לתוך תבנית האפיה (פעולה זו דואגת לשמור על לחות הנמסיס ואפיה עדינה)
- אופים כ-14 דקות (הערה חשובה: בגמר האפיה הנמסיס עדיין רוטט
- מכניסים לקירור במקרר (בשלב זה מתייצב הנמסיס)
בתיאבון