מיוחד לחג השבועות מבית היוצר של השף גיא פרץ ||| שף גיא פרץ, דור 3 למשפחת שפים עם כנאפה ביתית ||| המתכון לחג בהמשך <<<
כנאפה גבינות
חומרים למחבת עגולה קוטר 26״
מרכיבים
- 400 גרם אטריות קדאיף
- 50 גרם חמאה או 35 מ"ל שמן זית
- 150 גרם גבינת עיזים
- 2 כפות חמוציות
- 2 כפות אגוזי מלך
לסירופ
- כוס מים
- כוס סוכר
- מיץ מחצי לימון
- מקל קינמון
- ענף נענע או לואיזה
- כף ג'ינג'ר חתוך גס
אופן ההכנה
-
- ממיסים את החמאה, מפוררים את אטריות הקדאיף לחוטים ומערבבים עם החמאה המומסת (או שמן הזית)
- מרפדים את המחבת במחצית מהקדאיף
- פורסים את גבינת העיזים לפרוסות בעובי חצי ס"מ
- מסדרים הפרוסות על הקדאיף בצורה אחידה
- מפזרים מעל את החמוציות והאגוזים
- מכסים בשכבה נוספת של קדאיף ומהדקים היטב
- מניחים על להבת הגז ומטגנים עד הזהבה כ- 4 דקות
- הופכים בזהירות ומטגנים מהצד השני
- מרתיחים את חומרי הסירופ כ- 15 דקות עד לקבלת סירופ סמיך
- יוצקים מעל הכנאפה
בתיאבון