עידו הרמן – שף קונדיטור, מציע מתכון ||| חטיף "סניקרס" עשיר בטעמים ||| מתכון עם שקדים, בוטנים והרבה שוקולד ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך <<<
מצרכים
לפרלינה שקדים
- 100 גר' שוקולד חלב
- 100 גר‘ שקדים קלויים, קצוצים גס
- 150 גר' מחית פרלינה שקדים (להשיג בחנויות מתמחות)
למעטפת שוקולד
- שוקולד מריר מטומפרר
לגנאש שוקולד לבן מקורמל
- 80 גר' שמנת מתוקה
- 35 גר' חמאה
- 20 גר' טרימולין (להשיג בחנויות מתמחות)
- 185 גר' שוקולד לבן מקורמל (להשיג בחנויות מתמחות) או שוקולד לבן רגיל
לשטרוייזל בוטנים
- 80 גר' חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
- 80 גר' סוכר דמררה
- 60 גר' שקדים טחונים
- 80 גר' קמח
- 60 גר' בוטנים מטוגנים קצוצים
אופן הכנה
פרלינה שקדים
- ממיסים שוקולד חלב ומחית פרלינה
- מערבבים עם שקדים
גנאש שוקולד לבן מקורמל
3. ממיסים שוקולד
4. מחממים שמנת וטרימולין לסף רתיחה
5. מערבבים שוקולד עם שמנת ליצירת גנאש ומוסיפים חמאה
6. טוחנים בבלנדר מוט לגנאש חלק
שטרוייזל בוטנים
7. במיקסר עם וו-גיטרה, מערבבים את כל החומרים עד לקבלת מרקם פירורי
8. משטחים על תבנית אפיה
9. אופים ב-150 מעלות, עד לקבלת גוון חום בהיר
הרכבה
10. ממלאים בעזרת כפית, את תבניות השוקולד, בפרלינה שקדים (3/4 גובה)
11. מקפיאים את התבניות שוקולד הממולאות, כמה דקות
12. מזלפים מעל את גנאש השוקולד לבן מקורמל
13. מקררים להתייצבות
14. מחלצים את הברים מתבנית השוקולד
15. מפזרים שטרוייזל מעל
בתיאבון