מתכון מוגש בתודה לקפה ביגה ||| בראוניז שכבות שוקולד וקרם שוקולד לבן שהם פינוק לאוהבים ||| לפרטים ולמתכון בהמשך <<<
מצרכים
- 240 גרם שוקולד מריר
- 250 גרם חמאה מומסת או 190 גרם שמן זית
- קורט מלח
- 225 גרם ביצה
- 300 גרם סוכר
- 200 גרם קמח
מצרכים להכנת הקרם
- 400 גרם שוקולד לבן
- קורט מלח
- 400 גרם שמנת קרה
אופן הכנה
- להמיס את החמאה עד לרתיחה או לחמם שמן הזית
- להוסיף את השוקולד ולערבב היטב
- לערבב בנפרד את הביצים והסוכר ולשפוך אל תוך מסת השוקולד והחמאה/שמן זית
- להוסיף את הקמח ולערבב לאט וטוב עד לקבלת אחידות
- לשפוך את המסה לתוך תבנית לשכבה אחידה
- לאפות בטמפרטורה של 160 מעלות כ- 12 דקות ולצנן
- לחתוך לריבועים של 8X8 ס"מ
אופן הכנת הקרם
- להמיס את השוקולד הלבן
- להקציף את השמנת ולערבב שליש מהשמנת עם השוקולד הלבן
- להוסיף את יתרת השמנת ולקפל בעדינות
הגשה
- להניח במרכז הצלחת עוגית בראוניז ומעליה להזליף מעט מקרם השוקולד
- להניח מעל עוגיית בראוניז נוספת ולהזליף שוב מעט משוקולד הלבן
- מסיימים בהנחת קוביית בראוניז נוספת ומפדרים במעט אבקת סוכר
בתיאבון