מתכון פרווה וטבעוני – שאינו כולל מוצרי חלב, ובלי ביצים ||| באדיבות רות אופק מהבלוג שמח במטבח ||| אזני המן לא רק טעימות אלא גם יפות מראה בזכות פולי הקקאו שמקשטים אותן ||| המתכון בהמשך <<<
לטבעונים וגם פרווה
הפעם החמאה תעדר מהמתכון ונשתמש במרגרינה בטעם חמאה (שיש בה פחות שומן טראנס ופחות שומן רווי מאשר בחמאה, שגם זה תורם תזונתית..) והביצים/השמנת המתוקה שמשמשים באופן מסורתי בהכנת הבצק הפריך יוחלפו בשמנת צמחית.
מצרכים
לבצק פריך פרווה
- 5כוסות (350 גר') קמח
- 200 גר' מחמאה בלו בנד בטמפרטורת החדר (או 140 גרם שמן זית עדין)
- 1/4 כוס (50 גר') אבקת סוכר
- 1/2 כוס שמנת צמחית
למלית אגוזים ופולי קקאו
- 100 גר' אגוזי פקאן קצוצים
- 50 גר' שקדים קצוצים
- 20 גר' (כ- 3 כפות) פולי קקאו גרוסים
- 2-3 כפות סילאן או מייפל או דבש
לקישוט
פולי קקאו גרוסים
אופן הכנה
- בקערת המיקסר מתחילים לערבל את הקמח, אבקת הסוכר והבלו בנד (או שמן הזית), לאט עם וו גיטרה במשך כדקה. הבצק ייראה מאוד פירורי.
- בשלב הזה מתחילים להוסיף את השמנת הצמחית, עד שהבצק מתגבש סביב וו הגטרה ומתאחד.
- את הבצק שקיבלנו משטחים לדיסקית ועוטפים בניילון נצמד.
- מקררים במשך כ- 30 דקות (כי כרגע הוא דביק מדי לרידוד)
- הכנת המלית: מערבבים בקערה את כל החומרים יחד
- מרדדים את הבצק על משטח מקומח מעט, מפזרים מעליו את פולי הקקאו ופשוט מרדים אותם אל הבצק (מעבירים את המערוך על הבצק ומועכים לתוכו בעדינות את פולי הקקאו)
- קורצים עיגולים על גבי הבצק וכדי שהנקודות ייראו הופכים את הבצק כך שהחלק עם פולי הקקאו יפנה כלפי מטה
- על כל פרח מניחים כחצי כפית עד כפית מהמלית
- הקיפול: להקל על הדבקת הבצק מומלץ להרטיב מעט את השוליים בעזרת אצבע טבולה במים.
- מקפלים כל עיגול ל- 3 לקבלת הצורה האופיינית לאוזן המן.
- מעבירים לתבנית ומכניסים למקפיא ל-15 דקות
- הקור יגרום לבצק להתגבש ולאזני ההמן לשמור עם צורתן באפיה
- לאחר הקרור אופים את אזני ההמן בחום של 170 מעלות במשך כ- 12 דקות עד שהן שחומות ויפות.
- הערה: אזני ההמן לא יהיו זהובות כיוון שהבצק אינו מכיל ביצים, אבל הן בהחלט ישחימו.
פורים שמח ובתיאבון