פורים ואזני המן הן חיבור מחייב ||| אבי ציטרשפילר מ"חוות דרך התבלינים" בבית לחם הגלילית, מציע מתכון ||| שדרוג של מתכון הפרג הקלסי למתכון אוזני המן אפויות במילוי עלי זעתר, תרד, גבינות ותבלינים ||| למתכון <<<
מצרכים למילוי
- 800 גרם עלי תרד טריים
- 200 גרם גבינת פטה
- 150 גרם עלי זעתר טריים (או 50 גרם עלי זעתר יבשים)
- 2 בצלים
- 5 כפות שמן זית
- מיץ מחצי לימון
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית מלח
- 1 כפית פלפל ורוד
- 2 כפיות סומק טחון
מצרכים לבצק
- 1 ק"ג קמח לבן
- 3 כוסות מים
- 1/2 1 כוסות שמן זית
- 1 כפית מלח
- 1 כפית סוכר
- 1 כפית שמרים יבשים
אופן הכנה
להכנת המילוי:
- קוצצים את עלי הזעתר (דק) ועלי התרד (גס), ושמים בקערה
- קוצצים את הבצל ועם מעט שמן מזהיבים אותו על מחבת
- מוסיפים לקערה את הבצל המוזהב, סומק, פלפל ורוד, מלח, פלפל ומיץ הלימון
- מגרדים את גבינת הפטה לתוך הקערה
- מערבבים היטב את כל המרכיבים
להכנת הבצק ואוזני ההמן:
- לקערת מיקסר יוצקים מים, שמן זית, מלח, סוכר ושמרים ומערבבים
- מוסיפים את הקמח באיטיות עד לקבלת בצק נוח לעבודה
- מחלקים את הבצק ל-6 כדורים ומתפיחים למשך 20 דק'
- מרדדים את כל אחד מכדורי הבצק למשטח גדול
- קורצים 8 עיגולים בקוטר של 8-10 ס"מ (מכל אחד ממשטחי הבצק שרידדנו)
- בכל עיגול בצק שיצרנו נשים כף מהמלית ונסגור בצורת משולש ("אוזני המן")
- מחממים תנור מראש ל-200 מעלות
- מורחים כל משולש במעט שמן זית ומכניסים לתנור למשך 15-20 דקות ומגישים.
התיאבון