שימוש נכון במדיח הכלים יעיל יותר משטיפת כלים בידיים, כך ששימוש במדיח יכול לעזור לכם לחסוך מים ולחסוך כסף ||| אבל זה לא אומר שאתם צריכים לשים כל דבר במדיח הכלים שלכם ||| יש לדעת שיש כלים שיפגעו בעצמם או יפגמו במדיח עצמו, ובהחלט לא תרצו שזה יקרה ||| חדשות לבקרים מעלים משפיעני TikTok סרטים עם רעיונות מטופשים של ניקוי חזיות, מקלדות מחשב, חלקי רכב, נעלי פלסטיק, כובעי בייסבול, כלי גינון ועוד ||| כל הפרטים וההמלצות בהמשך…
מחבת או סיר נון-סטיק Non-stick pan or pot
אם המחבת או סיר הבלתי נדבק (טפלון) אינו מסומן באופן ספציפי כעמיד למדיח כלים, עליכם לשטוף אותם ביד. הכנסתם למדיח ישחק בטרם עת את ציפוי הנון-סטיק Teflon וכמובן תקדים את הרכישה של סיר או מחבת חדש, וחבל.
קרש חיתוך או כלים מעץ Cutting board or wooden Cookware
שטפו תמיד ביד את קרשי החיתוך מעץ, כפיות וכל פריט עץ אחר שבו אתם משתמשים במטבח. "לא רק שעץ עלול להתעקם בטמפרטורות גבוהות, אלא שהוא גם מתנפח כשהוא רטוב ויכול להיסדק, ואז יוצר מקום אידיאלי להתרבות של חיידקים.
כלי בישול מברזל יצוק Cast iron cookware
מחבתות וסירים מברזל יצוק הן אידיאליות לבישול והשחמת תבשילי בשר, דגים וירקות, והם כמעט בלתי ניתנים להריסה – אלא אם כן מכניסים אותם למדיח הכלים. מדיח הכלים יהרוס לחלוטין מחבת ברזל יצוק טוב, ויקצר את חייו במהירות. ההמלצה היא לשטוף בעדינות את הכלי שלכם שעשוי ברזל יצוק, רק ביד וזה יחזיק מעמד לדורות. כמו כן, יש לשמן מעת לעת את פני הכלי היצוק.
קריסטל Crystal
אם יש לכם כוסות, קערות או כל פריט אחר עשוי קריסטל, עדיף לשמור אותם מחוץ למדיח הכלים. חומר ניקוי ומלח למדיח כלים עלולים לפגוע במשטח ולגרום לקורוזיה של זכוכית הקריסטל.
סכין חד ואיכותי High-quality knife
סכין שף חד הוא כלי מטבח חשוב וגם יקר, ועל כן חבל להרוס אותם על ידי הכנסתם למדיח הכלים, אפילו אם מסומן על הסכין כמתאימה למדיח כלים. שפשוף הסכין בפריטי סכו"ם אחרים בסלסילת הסכו"ם יכול להפוך את הסכין לקהה. אפילו מחזור כביסה אחד יכול להזיק ללהב של סכין ולגרום לה לנזק. בנוסף, להרחיק אותם מהמדיח ולשטוף אותם בידיים ולנגב אותם בעודם רטובים, מכיוון שהם יוכתמו אם לא יתייבשו מיד אחרי השטיפה ביד.
כלי נחושת Copper cookware
כלי בישול מנחושת מדהימים ומחממים במהירות ובאופן שווה, אבל הם יקרים, אז אם יתמזל מזלכם להחזיק סירים ומחבתות נחושת, תצטרכו לפנק אותם קצת ולנקות את הנחושת ביד. הכנסת כלי נחושת למדיח עלולה לגרום להם להשחיר עקב תהליך חמצון בתוך המדיח.
פיוטר (בְּדוֹלֶת) Pewter, פליז Brass וברונזה Bronze
כל פריטי פיוטר, פליז או ברונזה, בדומה לנחושת, צריכים להישמר מחוץ למדיח הכלים. יש להרחיק אותם מהמדיח ולשטוף אותם בידיים, מכיוון שהם יוכתמו אם לא יתייבשו מיד אחרי השטיפה ביד.
סבון כלים Dish soap
לצד דברים שכדאי להרחיק מהמדיח כדי שלא ייפגעו, יש דברים שצריכים להישאר בחוץ כי הם יכולים לקצר את חייו של מדיח הכלים. סבון כלים שמיועד לשטיפת כלים ביד הוא אחד התכשירים שגם אם נגמר לכם חומר הניקוי שאתם שמים במדיח, הימנעו מהפיתוי של שימוש בסבון כלים – הוא מוקצף מדי ועלול להזיק למדיח.
צנצנות עם תוויות Jars with labels
כדאי לנקות צנצנות שהכילו מזון לפני שימוש חוזר בהן, אבל יש להן תוויות נייר מודבקת עליהן, עדיף לשטוף אותן ביד מאשר להכניס אותן למדיח הכלים. הסיבה לכך היא שהתוויות יתקלפו וחלק מהמדבקה עם הדבק יישארו במערכת השטיפה במכשיר, וגם ידבקו לאביזרי המדיח או כלים אחרים במדיח.
דגים, תפוחי אדמה וכל מזון אחר Fish, Potatoes and any other food
אם נחשפתם לפוסטים במדיה החברתית על השימוש במדיח הכלים לבישול דגים או לשטוף תפוחי-אדמה – אל תעשה את זה Don't. לא רק שלא לכך נבנה ונרכש מדיח הכלים, אלא שהוא גם עלול להיות לא בטוח – ייתכן שהמדיח לא יהיה חם מספיק באופן עקבי כדי לבשל דגים לטמפרטורה פנימית בטוחה ונכונה. בנוסף, זה עלול להשאיר במדיח הכלים שאריות מזון על האוכל שאתם מנסים לשטוף או לבשל במדיח.