חטיפי אנרגיה עם הרבה תוכן ומעט שומן או סוכר ||| מתאים לכל אחד ואחת בין אם אתם טבעוניים או צמחונים וגם לקרניבורים ||| קל ומהיר להכנה וישמר זמן רב בכלי אטום כדי שלא יתייבש ||| חטיף או עוגייה לכל מצב ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (15-20 ריבועי ביס)
- 2.5 כוסות שיבולת שועל
- 1/2 כוס פצפוצי אורז
- 1/2 כוס שקדים, שלמים או חצויים
- 1/4 כוס פיסטוקים
- 1/2 כוס אגוזי פקאן
- 1/2 כוס אגוזי קשיו
- 50 גרם חמאה
- 1 כף טחינה
- 2־3 כפות מים
- 200 מ"ל דבש או סילאן
- 50 גרם סוכר חום
- 1 כפית תמצית וניל
- קורט מלח
- 1/4 כפית זנגוויל (ג'ינג'ר)
- 1/2 כפית קינמון
- 1/2 כוס חמוציות
- 1/2 כוס צימוקים
אופן הכנה
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- בתבנית קולים 3-5 דקות, את שיבולת השועל ופצפוצי האורז
- בתבנית נפרדת שמים את השקדים, פיסטוק, פקאן, קשיו וקולים 7-10 דקות
- מעבירים הכול לקערה גדולה ומערבבים
- בסיר קטן שמים את החמאה, טחינה, מים, דבש (או סילאן), סוכר, תמצית וניל, מלח, זנגביל וקינמון ומחממים מעל להבה בינונית עד גבוהה במשך מספר דקות עד שהחמאה נמסה
- ממשיכים לחמם 2 דקות תוך ערבוב
- מכבים את הלהבה ויוצקים לקערת שיבולת השועל-שקדים-אגוזים
- מערבבים לעיסה אחידה
- מוסיפים לקערה את החמוציות והצימוקים ומערבבים לאיחוד
- מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה ומברישים קלות בתרסיס שמן
- מנמיכים חום התנור ל- 160מעלות
- שופכים את עיסת האגוזים לתבנית המרופדת ומשטחים ומהדקים היטב בכפות ידיים רטובות, עד לקבלת שכבה אחידה
- אופים בתנור במשך 15-20 דקות או עד להזהבה. הערה: העיסה האפויה צריכה להיות רכה וגמישה כשנוגעים בה
- מוציאים התבנית מהתנור ומעבירים עם נייר האפייה את המאפה לרשת להתקרר כשעה
- עבירים למשטח עבודה וחותכים בעזרת סכין חדה או משוננת, ריבועים קטנים של ביס
- שומרים בכלי אטום
בתיאבון