חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: חטיפי אנרגיה טבעוניים

חטיפי אנרגיה עם הרבה תוכן ומעט שומן או סוכר ||| מתאים לכל אחד ואחת בין אם אתם טבעוניים או צמחונים וגם לקרניבורים ||| קל ומהיר להכנה וישמר זמן רב בכלי אטום כדי שלא יתייבש ||| חטיף או עוגייה לכל מצב ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

חטיף אנרגיה (צילום: הדס ניצן)

מצרכים (15-20 ריבועי ביס)

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל- 180 מעלות
  2. בתבנית קולים 3-5 דקות, את שיבולת השועל ופצפוצי האורז
  3. בתבנית נפרדת שמים את השקדים, פיסטוק, פקאן, קשיו וקולים 7-10 דקות
  4. מעבירים הכול לקערה גדולה ומערבבים
  5. בסיר קטן שמים את החמאה, טחינה, מים, דבש (או סילאן), סוכר, תמצית וניל, מלח, זנגביל וקינמון ומחממים מעל להבה בינונית עד גבוהה במשך מספר דקות עד שהחמאה נמסה
  6. ממשיכים לחמם 2 דקות תוך ערבוב
  7. מכבים את הלהבה ויוצקים לקערת שיבולת השועל-שקדים-אגוזים
  8. מערבבים לעיסה אחידה
  9. מוסיפים לקערה את החמוציות והצימוקים ומערבבים לאיחוד
  10. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה ומברישים קלות בתרסיס שמן
  11. מנמיכים חום התנור ל-  160מעלות
  12. שופכים את עיסת האגוזים לתבנית המרופדת ומשטחים ומהדקים היטב בכפות ידיים רטובות, עד לקבלת שכבה אחידה
  13. אופים בתנור במשך 15-20 דקות או עד להזהבה. הערה: העיסה האפויה  צריכה להיות רכה וגמישה כשנוגעים בה
  14. מוציאים התבנית מהתנור ומעבירים עם נייר האפייה את המאפה לרשת להתקרר כשעה
  15. עבירים למשטח עבודה וחותכים בעזרת סכין חדה או משוננת, ריבועים קטנים של ביס
  16. שומרים בכלי אטום

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *