חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מהם החפצים שכדאי לארגן בבית לפני לידת התינוק והטיול בחו"ל?

אתם עומדים לטוס לחו"ל לחופשה נעימה, והלידה ממש מעבר לפינה? אל דאגה. אספנו עבורכם את כל הדברים שכדאי להכין מראש לפני הטיסה, כדי שתוכלו ליהנות מהחופשה בנעימים וכל החפצים יחכו לכם כבר בבית. שמרו את המאמר הזה גם בשנים הבאות ללידה הבאה…

לוח טיסות בשדה התעופה (צילום PIXABAY)

הזמינו ערכה מראש ליולדת

כדאי לדעת שאתם יכולים להזמין ערכת לידה, שהיא למעשה חבילת התנסות במוצרי תינוקות שכוללת: חיתולים איכותיים, דוגמיות של מזון לתינוקות, משחת החתלה, רפידות הנקה ועוד הפתעות. בבתי החולים מחלקים ערכות כאלה ביום הלידה, וניתן להשיגן גם בחנויות הפארם השונות. היום, כאשר אתם נכנסים לאתרים של החיתולים המובילים תגלו שיש שם גם כל מיני תכשירים לתינוק שאפשר לקבל להתנסות במחיר מוזל. בבתי החולים גם מתקיימים לפעמים כנסים שונים ושם אפשר לקבל דוגמיות נוספות לערכה שלכם. כך, תוכלו להתנסות מראש במספר מותגים ולזהות את המוצרים המתאימים ביותר לבייבי שלכם כשתטוסו לחו"ל.

בקבוקים עם פיות המתאימות לכל גיל

הורים רבים בוחרים באפשרות של תמ"ל לתינוק בשילוב עם הנקה, במיוחד לזמן הטיסה כאשר הדבר מהווה פתרון קל ונוח במקום להניק על הכסא הצפוף במטוס. חשוב לבחור את הפורמולה המתאימה ביותר לתינוק בחודשים הראשונים שלו.

הכנת הבקבוק לתינוק צריכה להתבצע באמצעות מים שהורתחו וקוררו לטמפרטורת החדר. את המים הללו בדרך כלל אפשר להכין לפני הטיסה, אבל בבידוק הבטחוני עשויים למנוע מכם לעלות עם בקבוק שלא נקנה בשדה־התעופה. מה הפתרון? תופתעו לגלות אבל חברות טיסה רבות כמו אל־על ואחרות מציעות לאימהות לתינוקות מים חמים לתינוק. הדיילות גם שוטפות את הבקבוק היטב ומאפשרות לכם לחטא אותו לפני ואחרי ההאכלה. כך, אתם יכולים ליהנות בטיסה ולא לדאוג להיגיינה של הבקבוק.

חשוב כמובן גם להכין מספר פטמות לבקבוקים ומספר בקבוקים רזרביים. אם בקבוק אחד נשבר או נסדק תמיד יהיה לכם גיבוי. את הפטמות יש להתאים לפיו של התינוק לפי הגיל המתאים, תוכלו לברר על כך בטיפת־חלב או אצל יועצות ההנקה בבתי־החולים.

החתלה – מה עושים?

אתגר נוסף שיצפה לכם במטוס הוא נושא ההחתלה. למרבה המזל, תאי השירותים במטוס כוללים גם עמדה מיוחדת להחתלת התינוק. כמובן שאתם צריכים להיערך מראש לכל תרחיש ולהיות מצוידים במספר חבילות של מגבונים לחים, כמות גדולה של טיטולים, משחת החתלה ומספר שקיות עבות בהן תוכלו לעטוף את הטיטול המלוכלך לפני השליכו לפח שירותי המטוס.

מושב עם התקן לעריסה

אתם מדמיינים את הטיסה הזו עם התינוק עליכם לאורך כל הזמן, אך כמובן שגם בטיסות קצרות תרצו קצת הפסקות. לכן, כדאי לבקש מושבים עם התקן לעריסה. מידות העריסה המקובלות הן באורך של 74 ס"מ רוחב של 34 ס"מ ועומק של עד 23 ס"מ. עריסה זו מסופקת על ידי חלק מחברות התעופה, ויש לעדכן את משקל התינוק קודם לטיסה עצמה כדי לקבל את האישורים המתאימים. עריסה זו תותקן על הכיסא לאחר ההמראה (בה תאחזו את התינוק בידיכם) וצוות הדיילים יאסוף אותה עוד לפני הנחיתה. צוות הדיילים גם ינחה אתכם מתי לאחוז את התינוק בידיכם בעת ההמראה והנחיתה כדי לשמור על בטחונו של התינוק.

אישור מיוחד להטסת תינוק צעיר מאד

אם זה עתה הלידה הסתיימה ורק השתחררתם מבית־החולים, אתם עשויים להזדקק לאישור מיוחד כדי לעלות לטיסה. למשל, חברת אל־על מחייבת אישור מיוחד שינופק על ידי רופא מטעמה (ולא מטעמכם). באופן כללי כדאי לזכור שלפעמים התינוק עשוי לסבול מצהבת או זקוק לעוד מספר ימים בבית החולים, ולכן לא כדאי להתחייב לטיסות במועד קרוב מדי לזמן הלידה המשוער. אם בכל זאת מצאתם דיל שאינכם יכולים לוותר עליו או מדובר בטיסת עבודה שלא ניתן לדחות של בן הזוג, רצוי לבחור בחברה שמאפשר לכם לשלם דמי ביטול נוחים ולבטח את הטיסה.

לסיכום, טיסה עם תינוק צעיר יכולה להיות מאתגרת מעט, אך אם אתם עושים את ההכנות המתאימות ולא שוכחים לארוז עמכם כלום, הטיסה תהיה נעימה מאד. חשוב לעדכן את הדיילים כאשר אתם עולים על המטוס עם התינוק ולדאוג להיערך מראש לעריסה מתאימה לגודלו של התינוק כדי שתוכלו לזכות להפסקות בהן אינכם חייבים לאחוז אותו בידיכם.

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *