עוגה שתהיה כיפית בכל מזג אוויר ולכל אירוח או קינוח ||| אפשר להשתמש באוכמניות כמו במתכון או בכל פרי יער קפוא שיש בנמצא ||| אפשר גם פרי זהוב או כתום ואז תקבלו עוגה שנראית אחרת אבל הטעם… ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (תבנית עגולה 24)
- 50 גרם חמאה
- 14-16 עוגיות אוריאו Oreo
- 200 גרם שוקולד לבן
- 600 גרם גבינת שמנת
- 200 מ"ל שמנת חמוצה
- 160 גרם סוכר
- 20 גרם קורנפלור
- 1/2 כפית סוכר וניל
- 4 ביצים XL
- 3/4 כוס אוכמניות קפואות
אופן הכנה
- מרסקים דק את עוגיות האוריאו
- מערבבים את שבבי האוריאו עם חמאה מומסת
- מהדקים את המסה באופן שווה לתבנית 24
- ממיסים שוקולד באמבט מרים bain-marie
- מקציפים את גבינת השמנת עם הסוכר והשמנת חמוצה לקבלת מרקם חלק אחיד
- מוסיפים לגבינה את השוקולד המומס, סוכר וניל וקורנפלור ומערבבים לאיחוד
- מוסיפים ביצה אחת בכל פעם ומערבבים כל פעם לאיחוד
- מוסיפים ומערבבים בעדינות את פירות היער
- יוצקים את תערובת העוגה על התחתית עוגיות
- מחממים תנור ל- 140 מעלות בלבד
- אופים את העוגה במשך שעה. טיפ: העוגה צריכה להיות "קפיצית" כשמרעידים אותה מעט כשהיא מוכנה.
- מצננים על השיש ואח"כ מקררים במקרר לפחות שעתיים לפני ההגשה
בתיאבון