עוגה עשירה בפירות יבשים או צימוקים וגם עושר של טעמים ||| עוגה עם תןספת אלכוהול שאוהבים, שתעשה שמח בכל מפגש חברים ||| עוגה שניתן לשמור זמן רב במקרר לכל סיבה להנאה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 200 גרם חמאה
- 150 גרם סוכר
- 4 ביצים XL
- 200 גרם קמח
- 2 כפות סילאן או דבש
- 2 כפות מרמלדה תפוזים
- 150 גרם אגוזים (אגוזי מלך ו/או שקדים פרוסים)
- 200 גרם שוקולד 70%
- 1 כפית ציפורן
- 1 כפית זנגוויל (ג'ינג'ר)
- 1 כפית הל
- 1 כפית קינמון
- 1 כפית אבקת אפייה
- 400 גרם מיקס פירות מסוכרים לעוגה או 200 גרם צימוקים שהושרו לילה בברנדי + 200 גרם פירות מסוכרים לעוגה
אופן הכנה
- להקציף חמאה וסוכר לבן לקבלת קצף יציב
- מוסיפים ביצה אחת בכל פעם יחד עם כף מהקמח לכל ביצה ומערבבים בין מנה למנה
- מוסיפים הסילאן ומרמלדת תפוזים ומערבבים לאיחוד
- קוצצים אגוזים ושוקולד לשבבים קטנים
- מערבבים את שאר הקמח עם שאר המצרכים לקבלת מסה אחידה ועשירה
- מחממים תנור ל- 160 מעלות
- משמנים תבנית עגולה 21 או 2 תבניות אינגליש-קייק המרת מידות ומשקל
- יוצקים את הבצק העשיר לתבנית המשומנת
- אופים את העוגה בחלקו התחתון של התנור למשך כשעה
- מכסים את העוגה בנייר אפייה ומחזירים לתנור עוד כשעה אפייה (סה"כ כשעתיים). הערה: אנחנו לא רוצים שפני העוגה יהיו שחומים או שרופים. סיום האפייה כאשר קיסם יוצא יבש ממרכז התבנית
- מצננים את העוגה בתבנית
- שדרוג: דוקרים את העוגה בעזרת קיסם או שיפוד ומעשירים אותה ע"י יציקת מעט ויסקי או ברנדי שאוהבים. משאירים את העוגה במקרר 24 שעות לפני ההגשה
הערה: לעוגה זו יש חיי מדף ארוכים אם מאחסנים אותה בקופסה עם מכסה הדוק.
בתיאבון