עוגיות עשירות בטעם וקלות להכנה ||| מתכון שאפשר להקפיא את הבצק לפני האפייה ולשמור למקרה חרום בו אורחים נוחתים ללא הכנה מראש ||| נסו פעם אחת ותתמכרו כי מאמץ 0 ותוצאה 10 ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (כ-45 עוגיות)
- 240 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- 180 גרם סוכר חום
- 180 גרם סוכר לבן
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 2 כפיות סוכר וניל
- 380 גרם קמח
- 2 ביצים XL
- 1/2 כפית קינמון
- 150 גרם שוקולד מריר מרוסק לחתיכות קטנות
אופן הכנה
- הכנת העוגיות: מקציפים חמאה וסוכר לקבלת קרם רך
- להוסיף לסירוגין את אבקת האפייה, סוכר וניל, קמח, קינמון, שבבי שוקולד והביצים וערבבו לקבלת בצק אחיד
- קמחו את האצבעות ועשו מהבצק כדורים מכף מסה כל אחד
- מחממים תנור ל- 200 מעלות
- רפדו תבנית אפייה בנייר אפייה
- סדרו את כדורי הבצק בתבנית האפייה במרחק טוב ביניהם, מכיוון שהבצק יתפשט הרבה במהלך האפייה
- אופים את העוגיות במשך כ- 10 דקות
- טיפים: הכינו כמה מנות של בצק עוגיות. מרדדים את הבצק יחד לנקניקיות בעובי 5 ס"מ
- עוטפים כל נקניק בניילון נצמד ושמים במקפיא
- מפתיעים אותכם אורחים? הפשירו את הבצק, חתכו לפרוסות של 1 ס"מ עובי ותכניסו לתנור
בתיאבון