חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: עוגיות סוכר בגדד סטייל

עוגיות מהמטבח העיראקי בסגנון עוגיות החג'יבדה עליהן כבר סיפרנו כאן ||| עוגיות מצופות בגרגירי סוכר ועם הרבה טעם מזרח תיכוני ||| קלות להכנה ומוכנות צ'יק צ'ק ||| עוגיות שמומלץ שיהיו תמיד בכלי סגור על השיש, לשעת חירום של אורחים או מנצ'ס ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגיות סוכר (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (30־35 עוגיות)

  • 1/2 ק"ג קמח
  • 10 גרם אבקת אפייה
  • 1/2 כף גדושה הל
  • 200 גרם חמאה (או 150 גרם שמן זית עדין)
  • 3/4 כוס סוכר
  • 3 ביצים L
  • 1/4 כוס מיץ תפוזים + 2 כפות

לציפוי

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל- 170 מעלות
  2. שמים בקערה רחבה את הקמח, אבקת אפייה והל ומערבבים
  3. מניחים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את החמאה ומערבלים תוך הוספת הסוכר, ביצים ומיץ התפוזים עד לקבלת עיסה אחידה
  4. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים בהדרגה תוך כדי ערבול את תערובת הקמח
  5. מערבלים מספר שניות עד לקבלת בצק אחיד ורך
  6. מחלקים את הבצק לשני חלקים
  7. מקמחים משטח עבודה ומרדדים עליו חלק אחד של בצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ
  8. קורצים עוגיות בעזרת חותכני עוגיות בדוגמאות שונות שאוהבים
  9. מניחים בקערית את הסוכר לציפוי
  10. נוטלים כל עוגיית בצק וטובלים בסוכר תוך לחיצה
  11. מסדרים את העוגיות המצופות סוכר על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, תוך שמירה על רווחים ביניהן
  12. אופים בתנור במשך כ- 20 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות
  13. מצננים ושומרים בכלי סגור היטב

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *