עוגיות מהמטבח העיראקי בסגנון עוגיות החג'יבדה עליהן כבר סיפרנו כאן ||| עוגיות מצופות בגרגירי סוכר ועם הרבה טעם מזרח תיכוני ||| קלות להכנה ומוכנות צ'יק צ'ק ||| עוגיות שמומלץ שיהיו תמיד בכלי סגור על השיש, לשעת חירום של אורחים או מנצ'ס ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (30־35 עוגיות)
- 1/2 ק"ג קמח
- 10 גרם אבקת אפייה
- 1/2 כף גדושה הל
- 200 גרם חמאה (או 150 גרם שמן זית עדין)
- 3/4 כוס סוכר
- 3 ביצים L
- 1/4 כוס מיץ תפוזים + 2 כפות
לציפוי
- 1/2 כוס סוכר
אופן הכנה
- מחממים תנור ל- 170 מעלות
- שמים בקערה רחבה את הקמח, אבקת אפייה והל ומערבבים
- מניחים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את החמאה ומערבלים תוך הוספת הסוכר, ביצים ומיץ התפוזים עד לקבלת עיסה אחידה
- מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים בהדרגה תוך כדי ערבול את תערובת הקמח
- מערבלים מספר שניות עד לקבלת בצק אחיד ורך
- מחלקים את הבצק לשני חלקים
- מקמחים משטח עבודה ומרדדים עליו חלק אחד של בצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ
- קורצים עוגיות בעזרת חותכני עוגיות בדוגמאות שונות שאוהבים
- מניחים בקערית את הסוכר לציפוי
- נוטלים כל עוגיית בצק וטובלים בסוכר תוך לחיצה
- מסדרים את העוגיות המצופות סוכר על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, תוך שמירה על רווחים ביניהן
- אופים בתנור במשך כ- 20 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות
- מצננים ושומרים בכלי סגור היטב
בתיאבון