חג’יבדה עיראקית לפסח וגם לכל ימות השנה ||| עוגיות שקדים שגרסאות שונות שלהן תמצאו ברחבי המזרח התיכון והים התיכון ||| עוגיות אלה נקראות לעיתים גם גויזאדאס לפסח Guizadas de Pessah ||| יש המכנים אותן מקרונים של שקדים Almond Macaroons ||| שלל שמות ומתכונים לעוגיות לפסח ולכל ימות השנה ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…
חָגִ'יבָּדַה حجي بادة Hajibada
מצרכים (24 עוגיות)
- 2 כוסות קמח שקדים טחון דק
- ½ כפית קינמון טחון
- ½ כפית מלח
- 2 חלבוני ביצים XL
- 200 גרם סוכר
- 1 כף מי ורדים, ועוד קצת לעבודה
לקישוט
- 24 שקדים גולמיים שלמים
אופן הכנה
- חממו תנור ל- 170 מעלות
- מרפדים שתי תבניות אפייה עם נייר אפייה
- בקערה בינונית מקציפים יחד את קמח השקדים, קינמון ומלח לאיחוד
- בקערה גדולה הקציפו את החלבונים, סוכר ומי הוורדים עד קבלת קצף אחיד ואוורירי
- מערבבים את תערובת קמח השקדים לתוך הקצף עד שנוצר בצק חלק
- מלאו קערה קטנה במים בטמפרטורת החדר והוסיפו כמה טיפות מי ורדים
- הערה: השתמשו במים אלה להרטיב את הידיים כדי למנוע הידבקות תוך כדי גלגול הבצק
- מרדדים את הבצק לכדורים בגודל כף ומניחים אותם על התבניות המרופדות ברווחים של 5 ס"מ כך שבכל תבנית יהיו כתריסר עוגיות
- דוחפים שקד למרכז כל כדור בצק
- אופים כ- 15 דקות כאשר מסובבים את התבניות במחצית הזמן, עד שהעוגיות התפשטו ושוליהן זהובים
הגשה: תנו לעוגיות להצטנן לחלוטין על התבניות ואז הגישו
גויזאדאס לפסח Guizadas de Pessah
מצרכים (8 מנות)
- 2 כוסות שקדים
- ⅓ כוס סוכר
- 3 כפות סוכר חום
- 2 כפות שקדים פרוסים
- ¼ כפית חלב שקדים
- ¼ כפית מיץ תפוזים
- ½ גרידת תפוז
- 2 חלבוני ביצים XL
אופן הכנה
- חממו תנור ל- 160 מעלות
- מרפדים תבנית בנייר אפייה ותבנית נוספת משמנים בתרסיס
- מניחים את השקדים השלמים על נייר האפייה וצולים את השקדים בתנור
- הערה: מפזרים מחדש את השקדים כל 5 דקות עד שהם ריחניים וצלויים קלות, בערך 15 דקות
- מניחים את השקדים בצד להתקררות
- לאחר שהשקדים הקלויים התקררו, הכניסו אותם למעבד מזון וטוחנים את השקדים דק
- הכניסו את השקדים הטחונים לקערת ערבוב והוסיפו את הסוכר, חצי מכמות הסוכר החום, חלבונים, חלב שקדים, מיץ תפוזים וגרידת קליפת התפוז ומערבבים היטב עד איחוד וקבלת בצק
- מכסים הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה לפחות
- הגבירו את טמפרטורת התנור ל- 180 מעלות
- מעצבים את העוגיות: גורפים כפית גדושה אחת מהבצק ומגלגלים אותה לכדור
- יוצרים עיגול בקוטר 2-3 ס"מ ומניחים את המקרון המעוצב על תבנית האפייה המשומנת
- חזרו על הפעולה עם יתרת הבצק
- לחצו בעדינות כמה שקדים פרוסים על גבי כל מקרון
- מפזרים על המקרונים בעזרת כפית סוכר חום
- אופים 12-15 דקות או עד שהמקרונים חומים זהובים וקצת רכים במרכז
- תנו להם להתקרר לטמפרטורת החדר ולהגיש
עוגיות שקדים
מצרכים
- 500 גרם שקדים טחונים עם הקליפה
- 1.5 כוסות סוכר
- 2 ביצים L
- 1 חלבון ביצים L
- 1כפית גדושה הל טחון (טרי ככל האפשר)
- 4 כפות קמח תפוח אדמה (או קמח מצה טחון דק)
- 1 כפית תמצית וניל
לקישוט
- 1 כוס שקדים קלויים מומלחים
אופן הכנה
- מערבבים יחד את כל מצרכי הבצק
- מכסים ומכניסים את הבצק למקרר ל- 30 דקות
- מחממים תנור ל-175 מעלות
- מרפדים תבנית בנייר אפיה
- קורצים מן הבצק חתיכות בגודל של שזיף ומגלגלים לכדורים
- מניחים כל כדור על תבנית האפיה במרחקים של 3 ס”מ האחד מהשני
- משקיעים שקד לקישוט בכל כדור בצק
- אופים 10 דקות לערך, עד שהעוגיות מזהיבות מעט
- הערה: חשוב מאוד לא להשחים את העוגיות
- מוציאים את העוגיות ומצננים בתבנית עד שהן מגיעות לטמפרטורת החדר
בתיאבון וחג חירות שמח