חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: עוגיות חָגִ'יבָּדַה حجي بادة Hajibada

חג’יבדה עיראקית לפסח וגם לכל ימות השנה ||| עוגיות שקדים שגרסאות שונות שלהן תמצאו ברחבי המזרח התיכון והים התיכון ||| עוגיות אלה נקראות לעיתים גם גויזאדאס לפסח Guizadas de Pessah ||| יש המכנים אותן מקרונים של שקדים Almond Macaroons ||| שלל שמות ומתכונים לעוגיות לפסח ולכל ימות השנה ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…

עוגיות שקדים חָגִ'יבָּדַה (צילום ממקור לא ידוע שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

חָגִ'יבָּדַה حجي بادة Hajibada

מצרכים (24 עוגיות)

  • 2 כוסות קמח שקדים טחון דק
  • ½ כפית קינמון טחון
  • ½ כפית מלח
  • 2 חלבוני  ביצים XL
  • 200 גרם סוכר
  • 1 כף מי ורדים, ועוד קצת לעבודה

לקישוט

  • 24 שקדים גולמיים שלמים

אופן הכנה

  1. חממו תנור ל- 170 מעלות
  2. מרפדים שתי תבניות אפייה עם נייר אפייה
  3. בקערה בינונית מקציפים יחד את קמח השקדים, קינמון ומלח לאיחוד
  4. בקערה גדולה הקציפו את החלבונים, סוכר ומי הוורדים עד קבלת קצף אחיד ואוורירי
  5. מערבבים את תערובת קמח השקדים לתוך הקצף עד שנוצר בצק חלק
  6. מלאו קערה קטנה במים בטמפרטורת החדר והוסיפו כמה טיפות מי ורדים
  7. הערה: השתמשו במים אלה להרטיב את הידיים כדי למנוע הידבקות תוך כדי גלגול הבצק
  8. מרדדים את הבצק לכדורים בגודל כף ומניחים אותם על התבניות המרופדות ברווחים של 5 ס"מ כך שבכל תבנית יהיו כתריסר עוגיות
  9. דוחפים שקד למרכז כל כדור בצק
  10. אופים כ- 15 דקות כאשר מסובבים את התבניות במחצית הזמן, עד שהעוגיות התפשטו ושוליהן זהובים

הגשה: תנו לעוגיות להצטנן לחלוטין על התבניות ואז הגישו

גויזאדאס לפסח Guizadas de Pessah

מצרכים (8 מנות)

  • 2 כוסות שקדים
  • ⅓ כוס סוכר
  • 3 כפות סוכר חום
  • 2 כפות שקדים פרוסים
  • ¼ כפית חלב שקדים
  • ¼ כפית מיץ תפוזים
  • ½ גרידת תפוז
  • 2 חלבוני  ביצים XL

אופן הכנה

  1. חממו תנור ל- 160 מעלות
  2. מרפדים תבנית בנייר אפייה ותבנית נוספת משמנים בתרסיס
  3. מניחים את השקדים השלמים על נייר האפייה וצולים את השקדים בתנור
  4. הערה: מפזרים מחדש את השקדים כל 5 דקות עד שהם ריחניים וצלויים קלות, בערך 15 דקות
  5. מניחים את השקדים בצד להתקררות
  6. לאחר שהשקדים הקלויים התקררו, הכניסו אותם למעבד מזון וטוחנים את השקדים דק
  7. הכניסו את השקדים הטחונים לקערת ערבוב והוסיפו את הסוכר, חצי מכמות הסוכר החום, חלבונים, חלב שקדים, מיץ תפוזים וגרידת קליפת התפוז ומערבבים היטב עד איחוד וקבלת בצק
  8. מכסים הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה לפחות
  9. הגבירו את טמפרטורת התנור ל- 180 מעלות
  10. מעצבים את העוגיות: גורפים כפית גדושה אחת מהבצק ומגלגלים אותה לכדור
  11. יוצרים עיגול בקוטר 2-3 ס"מ ומניחים את המקרון המעוצב על תבנית האפייה המשומנת
  12. חזרו על הפעולה עם יתרת הבצק
  13. לחצו בעדינות כמה שקדים פרוסים על גבי כל מקרון
  14. מפזרים על המקרונים בעזרת כפית סוכר חום
  15. אופים 12-15 דקות או עד שהמקרונים חומים זהובים וקצת רכים במרכז
  16. תנו להם להתקרר לטמפרטורת החדר ולהגיש
עוגיות שקדים (צילום ממקור לא ידוע שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

עוגיות שקדים

מצרכים

  • 500 גרם שקדים טחונים עם הקליפה
  • 1.5 כוסות סוכר
  • 2  ביצים L
  • 1 חלבון  ביצים L
  • 1כפית גדושה הל טחון (טרי ככל האפשר)
  • 4 כפות קמח תפוח אדמה (או קמח מצה טחון דק)
  • 1 כפית תמצית וניל

לקישוט

  • 1 כוס שקדים קלויים מומלחים

אופן הכנה

  1. מערבבים יחד את כל מצרכי הבצק
  2. מכסים ומכניסים את הבצק למקרר ל- 30 דקות
  3. מחממים תנור ל-175 מעלות
  4. מרפדים תבנית בנייר אפיה
  5. קורצים מן הבצק חתיכות בגודל של שזיף ומגלגלים לכדורים
  6. מניחים כל כדור על תבנית האפיה במרחקים של 3 ס”מ האחד מהשני
  7. משקיעים שקד לקישוט בכל כדור בצק
  8. אופים 10 דקות לערך, עד שהעוגיות מזהיבות מעט
  9. הערה: חשוב מאוד לא להשחים את העוגיות
  10. מוציאים את העוגיות ומצננים בתבנית עד שהן מגיעות לטמפרטורת החדר

בתיאבון וחג חירות שמח

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *