חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: וטרושקה ватрушка Vatrushka

מאפה שאפשר להכין בגרסה מתוקה או בגרסה מלוחה ||| הגרסה המתוקה של הווטרושקה היא הפופולארית והמוכרת יותר |||  תמצאו את המאה בכל מדינות מזרח אירופה ובכל מקום בו תמצאו מהגרים משם ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגיית וטרושקה (צילום ממקור לא ידוע שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מהי וטרושקה ватрушка Vatrushka

מאפה מזרח אירופאי שנוצר כטבעת בצק עם גבינת קוורק באמצע, לפעמים בתוספת צימוקים או פיסות פרי. הגודל הנפוץ ביותר הוא בקוטר של 5-10 ס"מ, אך קיימות גם גרסאות גדולות יותר. בדרך כלל משתמשים בבצק שמרים מתוק. זנים מלוחים מיוצרים באמצעות בצק לא ממותק, עם בצל נוסף למילוי.

האטימולוגיה של המילה אינה ודאית. ככל הנראה השם מגיעה מהמילה vatra שמשמעותה אש בכמה שפות סלאביות. משערים גם שהשם מגיע מהמילה  tvorog שהוא גבינת קווארק בכמה שפות מזרח אירופאיות. גבינת קווארקQuark  או Quarg היא הגבינה הכי נפוצה בגרמניה ובמרכז אירופה. היא הגבינה הפופולארית ביותר לבישול ואפייה ובארץ גבינת כנען דומה לקוורק.

מצרכים (30 יחידות)

לבצק

למילוי

  • 450 גרם גבינה לבנה 5% בטמפרטורת החדר
  • 450 גרם גבינת כנען (או גבינת קוטג')
  • 2 ביצים XL
  • 1/2 כוס סוכר
  • שדרוג: 1 כוס צימוקים זהובים

אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה, שלבו השמרים יחד עם החלב החם וכף סוכר
  2. תנו לבלילה לנוח על השיש כ -10 דקות שהשמרים יתעוררו
  3. מוסיפים לבלילה את הביצים, מיונז, מלח ושאר הסוכר תוך ערבוב מתמיד לאיחוד
  4. מוסיפים את הקמח לתוך הבלילה תוך ערבוב במיקסר במנות קטנות
  5. לאחר שהקמח מעורבב כולו, מוסיפים השמן לתערובת
  6. הערה: חשוב להוסיף את השמן אחרון, מכיוון שמרקם הבצק יתברר טוב יותר
  7. ללוש את הבצק עד שהוא אלסטי, לפחות למשך 10 דקות
  8. נותנים לבצק לתפוח כשעה
  9. חותכים את הבצק ל -30 חתיכות שוות
  10. מעצבים כל חלק לכדור שטוח
  11. הניחו אותם אחד ליד השני בתבנית אפייה והשאירו מספיק מקום כדי שהם יעלו
  12. מכסים במגבת ומניחים ללחמניות לתפוח כ- 30 דקות
  13. לחצו על כל לחמנייה במרכז עם כוס זכוכית ליצירת שקע (שם יכנס המילוי)
  14. הכנת המלית: לערבב את הגבינות, ביצה וסוכר למילוי (וצימוקים ספוגים במים, אם החלטתם להוסיף)
  15. הערה: הצימוקים צריכים להיות ספוגים במים רותחים חמים לפני שילובם עם הגבינה
  16. ממלאים את השקעים במילוי הגבינה בעזרת כף
  17. מחממים תנור ל-180 מעלות
  18. אופים בתנור למשך כ- 30 דקות או עד להזהבה

בתיאבון Smacznego

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *