על בראוניז בטח שמעתם וכבר קיבלתם מתכונים רבים גם כאן ||| בלונדיז הן עוגיות עשירות בשבבי שוקולד לבן, חתיכות של אגוזי פקאן ועוד ||| אם אהבתם את הגרסה החומה תאהבו לא פחות את הגרסה הבלונדינית ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (16 בלונדיניות)
- 100 גרם חמאה לא מלוחה, ועוד לשימון התבנית
- ½ כוס סוכר
- 1 כף סילאן או דבש
- 1.33 כוסות קמח
- ¼ כפית אבקת אפייה
- ¼ כפית סודה לשתייה
- ¼ כפית מלח
- 1 ביצה XL, טרופה קלות
- ⅓ כוס שוקולד צ'יפס לבן
- 50 גרם חטיף נוגט Nougat קצוץ גס
- ½ כוס אגוזי פקאן, קצוץ גס
שדרוגים
- אפשר להוסיף פיסטוקים קצוצים דק ו/או כף הל טחון
אופן הכנה
- מחממים תנור ל- 160 מעלות
- מקמחים תבנית מרובעת 20 ס"מ
- בסיר בינוני ממיסים את החמאה
- כשהחמאה נוזלית מערבבים פנימה את הסוכר והסילאן עד לקבלת בלילה אחידה
- מעבירים את הסיר החם לקערה גדולה לצינון
- בקערה בינונית מערבבים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח
- כאשר בלילת החמאה מתקררת, מקציפים פנימה את הביצה עד לקבלת קצף אוורירי
- מערבבים פנימה את תערובת הקמח עד לאיחוד
- מקפלים פנימה שוקולד צ'יפס לבן, שבבי חטיף הנוגט ושברי הפקאן
- לוחצים את התערובת לתבנית שהכנו
- אופים 28-30 דקות עד להזהבה וקיסם הננעץ באמצע יוצא נקי
- מצננים וחותכים
בתיאבון