פרימור, מגישה לרגל החזרה לשגרה מתכון למנה קלילה וטעימה, המתאימה לתפריט מאזן ||| מרק עגבניות קר, עשיר ורענן, המבוסס על מיץ עגבניות פרימור, שמוגש בכוס מרטיני עם גבינת פטה, ירקות קצוצים וגריסיני פריך ||| גרסאות אחרות של גספצ'ו פרסמנו כאן וגם כאן אבל הפעם גרסה משודרגת ||| דרך נפלאה לחזור לשגרה וליהנות מערכים תזונתיים מטיבים במתכון פשוט וקל להכנה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מצרכים (4 מנות)
- 3 כוסות מיץ עגבניות פרימור קר (750 מ"ל)
- 1 פִּלְפֵּל אדום מתוק, קצוץ גס
- ½ מלפפון עם הקליפה, קצוץ
- 1 בצל סגול קטן
- 1 שן שום קלופה
- 2 כפות חומץ בלסמי אדום או חומץ שרי
- 3 כפות שמן זית איכותי
- מלח ים
- פִּלְפֵּל שחור לפי הטעם
לקישוט
- 50 גרם גבינת פטה או גבינה בולגרית מפוררת
- 2 עגבניות קצוצות דק
- 1 פִּלְפֵּל ירוק חריף או פִּלְפֵּל גמבה ירוקה קצוצה
- 4 מקלות גריסיני מצופי שוּמשוֹם (או שֻׁמְשְׁמִין) / קֶצַח (קימל שחוֹר)
- נגיעת שמן זית / רוטב טבסקו
שלבי הכנה
- טוחנים בבלנדר חזק, את מצרכי המרק: פלפל, מלפפון, בצל, שום, חומץ, שמן זית, תיבול ומיץ העגבניות, עד שמתקבלת תערובת חלקה מאוד
- טועמים ומדייקים טעמים עם תוספת מלח, פלפל ו/או חומץ לפי הטעם. הערה: לגרסה מתובלת יותר ניתן להוסיף מעט רוטב טבסקו
- מכניסים לקירור למשך שעתיים לפחות, עד שהמרק קר מאוד
להגשה
- מוזגים לכוסות מרטיני או יין ומפזרים מעל פרורי גבינה, עגבנייה מרוסקות ופלפל קצוץ ונגיעת שמן זית
- מניחים על שפת הכוס מקל גריסיני פריך, מגישים ונהנים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…












