מרק סמיך ומשביע וגם טבעוני לקראת החורף, הישר מהמטבח הפולני ||| אין ירק יותר פולני מהכרוב kapusta והטוב מבניהם הוא הסגול או כפי שהפולנים מכנים אותו červenej kapusty כלומר כרוב אדום ||| לא להלין על הפולנים כי גם אנחנו מכנים את הכרוב השני כרוב לבן והוא בכלל ירוק ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4 מנות)
- 1 ק"ג כרוב אדום מגורד
- 1 כרישה קצוצה
- 1 בצל גדול קצוץ
- 1 תפוח אדמה גדול חתוך לקוביות קטנות
- 100 מ"ל חלב אגוזים ו/או שקדים
- מלח
- 4-5 כפות שמן זית
- פלפל שחור גרוס טרי
- 4 שיני שום כתוש
- 1 כפית זרעי קימל טחונים
- קורט כוסברה ו/או פטרוזיליה קצוציםגס
להגשה
אופן הכנה
- בסיר גדול שמים את הבצל קצוץ עם הכרישה בשמן זית ומעט מלח ומטגנים עד שקיפות
- מוסיפים את קוביות תפוחי ה אדמה, ומוסיפים מים עד כיסוי
- מבשלים 15-20 דקות
- מוסיפים כרוב אדום מגורד ומתבלים במלח ופלפל
- מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 10 דקות לערך
- יוצקים פנימה את חלב האגוזים ומכבים את הלהבה
- מערבבים ומרסקים עם בלנדר מוט
- מתבלים בשום, קימל ומלח
הגשה
- מגישים בצלחת עם מעט שמנת או גבינת ברינדזה פולנית או 5% ישראלית
- מניחים מעל 2 רבעי ביצה ומקשטים בפטרוזיליה ו/או כוסברה
בתיאבון ciesz się posiłkiem