חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: מאפה מורבי מנחם Moravské koláče

מאפה קולאק שמגיע מהמטבח של מוראביה ונפוץ בכל מזרח אירופה ||| תוכלו גם למצוא בבתי מאפה בארץ ||| מאפה קל להכנה ועשיר בטעמים שאתם אוהבים – כל אחד והפרי או ריבת פרי שהוא או היא אוהבים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגיות פרי מוראביות (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים

לבצק

למילוי

  • 200 גרם גבינת כנען
  • סוכר וניל או תמצית וניל
  • 100 גרם ריבת פירות או 100 גרם פירות טריים (פירות קיץ או פירות יער – טריים או קפואים)

לציפוי

אופן הכנה

  1. הכנת הבצק: מערבבים את הקמח, מלח ואבקת סוכר
  2. מערבבים בקערה נפרדת את החלב, אבקת סוכר ושמרים ומשאירים כמה דקות להתעוררות השמרים
  3. יוצקים את בלילת השמרים לתערובת הקמח ומערבבים
  4. מוסיפים את החמאה, 2 חלמוני ביצים, מעט גרידת קליפת לימון ומערבבים עד קבלת בצק חלק ואחיד
  5. משאירים במקום חמים לתפיחה במשך 30-60 דקות
  6. הכנת המילוי: מערבבים את גבינת כנען עם הסוכר וניל
  7. מוסיפים מיץ מחצי לימון
  8. מקציפים את 2 חלבוני הביצים
  9. מוסיפים הקצפת לגבינה ומערבבים לאחידות
  10. הכנת העוגיות: מקפלים את הבצק על משטח עבודה מקומח
  11. מרדדים את הקמח לעובי של 1 ס"מ
  12. חותכים את הבצק לעיגולים בעזרת תבנית עגולה או כוס גדולה
  13. צרו בכל עגול בצק שקע באמצע
  14. מלאו את השקע בתערובת הגבינה
  15. הניחו מעל מעט ריבה או פרי וסדרו בתבנית אפייה
  16. מחממים תנור ל- 190 מעלות
  17. מניחים לעוגיות המסודרות בתבנית, תפוח במשך 10 דקות
  18. מרחו מהביצה הטרופה על פני עוגיות הבצק
  19. הכניסו בתנור למשך 15-25 דקות
  20. בתום האפייה מפזרים מעל אבקת סוכר ומניחים להתקרר

אלטרנטיבה: המלית הבסיסית יכולה להיות מורכבת גם מפודינג וניל במקום ריבה ואז נקודת פרי או ריבה.

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *