מאפה קולאק שמגיע מהמטבח של מוראביה ונפוץ בכל מזרח אירופה ||| תוכלו גם למצוא בבתי מאפה בארץ ||| מאפה קל להכנה ועשיר בטעמים שאתם אוהבים – כל אחד והפרי או ריבת פרי שהוא או היא אוהבים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
לבצק
- 500 גרם קמח
- קורט מלח
- 80 גרם סוכר
- 30 גרם שמרים טריים
- 150 מ"ל חלב בטמפרטורת חדר
- 2 כפות אבקת סוכר
- 100 גרם חמאה מומסת
- 2 ביצים XL מופרדות
- 1 לימון
למילוי
- 200 גרם גבינת כנען
- סוכר וניל או תמצית וניל
- 100 גרם ריבת פירות או 100 גרם פירות טריים (פירות קיץ או פירות יער – טריים או קפואים)
לציפוי
אופן הכנה
- הכנת הבצק: מערבבים את הקמח, מלח ואבקת סוכר
- מערבבים בקערה נפרדת את החלב, אבקת סוכר ושמרים ומשאירים כמה דקות להתעוררות השמרים
- יוצקים את בלילת השמרים לתערובת הקמח ומערבבים
- מוסיפים את החמאה, 2 חלמוני ביצים, מעט גרידת קליפת לימון ומערבבים עד קבלת בצק חלק ואחיד
- משאירים במקום חמים לתפיחה במשך 30-60 דקות
- הכנת המילוי: מערבבים את גבינת כנען עם הסוכר וניל
- מוסיפים מיץ מחצי לימון
- מקציפים את 2 חלבוני הביצים
- מוסיפים הקצפת לגבינה ומערבבים לאחידות
- הכנת העוגיות: מקפלים את הבצק על משטח עבודה מקומח
- מרדדים את הקמח לעובי של 1 ס"מ
- חותכים את הבצק לעיגולים בעזרת תבנית עגולה או כוס גדולה
- צרו בכל עגול בצק שקע באמצע
- מלאו את השקע בתערובת הגבינה
- הניחו מעל מעט ריבה או פרי וסדרו בתבנית אפייה
- מחממים תנור ל- 190 מעלות
- מניחים לעוגיות המסודרות בתבנית, תפוח במשך 10 דקות
- מרחו מהביצה הטרופה על פני עוגיות הבצק
- הכניסו בתנור למשך 15-25 דקות
- בתום האפייה מפזרים מעל אבקת סוכר ומניחים להתקרר
אלטרנטיבה: המלית הבסיסית יכולה להיות מורכבת גם מפודינג וניל במקום ריבה ואז נקודת פרי או ריבה.
בתיאבון