פאי קצת אחר ומפתיעה הישר מהמטבחים של מזרח אירופה ||| סלק טרי הוא ירק נפלא להרבה מאכלים אבל הפעם הוא יהיה קינוח מתוק ||| פאי קל להכנה שיפתיעה גם בצבע וגם בטעם ||| תגישו ואל תספרו מה סודו של הפאי הזה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (תבנית פאי 24)
לבצק
- 250 גרם חמאה רכה
- 250 גרם אבקת סוכר
- 5 ביצים L
- 240 גרם קמח
למילוי
- 200 גרם סלק
- 400 גרם תפוח-עץ
לציפוי
אופן הכנה
- בקערה יבשה מערבבים את הקמח ואבקת סוכר
- בקערת מיקסר מקציפים את החמאה, סוכר וביצים לקבלת קצף אחיד
- מערבבים פנימה את תערובת הקמח
- משטחים את הבצק בתבנית פאי משומנת ומקומחת כך שהבצק יצפה את התחתית והדופן של הפאי
- מגרדים את הסלק ואת תפוחי העץ לגרידה דקה ואחידה
- הערה: הסלק מתוק מטבעו ולכן אין צורך בתוספת סוכר. סוג תפוחי העץ יקבע את מידת המתיקות של הפאי
- יוצקים את תערובת גרידת הסלק ותפוחי עץ לתוך תבנית הפאי המרופדת בבצק
- מחממים תנור ל- 160 מעלות
- אופים 50 דקות עד יצירת קרסט אפוי מעל
- מוציאים ומפזרים בנדיבות אבקת סוכר
בתיאבון