חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: עוגיות סניקרדודלס Snickerdoodle

עוגיות שמוכרות בעיקר בצפון אמריקה אבל טעונות במורשת וטעם ||| שם ארוך ומוזר לעוגייה פשוטה וכל כך טעימה ||| יש המשלבים בעוגיות גם ליקר ביצים ואז מקבלים Eggnoge Snickerdoodle ||| מומלץ להשתמש ברום ג'מייקה אמיתי ולא תמצית רום ||| כל הפרטים ומתכונים בהמשך…

סניקרדודלס אגנוג (צילום ממקור לא ידוע שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

סניקרדודל Snickerdoodle

העוגיות שהפכו לחלק מהתרבות אוכל של צפון אמריקה, הגיעו כמובן מהעולם הישן וככל הנראה מגרמניה. הסניקרדודלס מכילים כמובן שמן (או חמאה), סוכר, מלח וקמח והקסם הוא תערובת סוכר וקינמון שמצפה את העוגייה. לעיתים משתמשים בליקר ביצים Eggnoge אבל לא כולם מתחברים לליקר ביצים. יש המבלבלים בינם לבין עוגיות סוכר וההבדל העיקרי הוא הקינמון שמשמש לציפוי העוגייה.

יש המוצאים את שורשי השם המוזר סניקרדודל במילה הגרמניתSchneckennudel  שהיא שבלול קינמון המוכר והחביב והיה פופולארי בשם זה בגרמניה של המאה ה-19. יש הקושרים את השם למלה הגרמנית dudeltopf שמשמעותה כובען לילה או שטותניק שמוזכרת לראשונה בשנת 1836.

העוגייה פופולארית בצפון אמריקה ובעיקר באזורים בהם מתגוררות קהילות אמיש Amish או מנוניטים Mennonite שהגיעו לצפון אמריקה ממרכז אירופה והביאו את המטבח המרכז אירופאי לאמריקה כולל הפינוק של אחה"צ – סניקרדודלס.

מתכון: סניקרדודלס

מצרכים (24 עוגיות)

  • 450 גרם קמח לכל מטרה
  • 1.5 כפיות קרם טרטר Cream of Tartar
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 150 גרם שמן זית עדין** (או 225 גרם חמאה לא מלוחה, בטמפרטורת חדר)
  • 350 גרם סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 1 ביצה XL בתוספת 2 חלמונים, בטמפרטורת חדר
  • 1 כף תמצית רום (או רום כהה אמיתי)

לציפוי

אופן הכנה

  1. בקערה בינונית מערבבים יחד את הקמח, קרם הטרטר והסודה לשתייה, ומניחים בצד
  2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה הקציפו שמן הזית (או חמאה) עם הסוכר ומלח 3-4 דקות במהירות בינוני-גבוה עד לקבלת תערובת חלקה מאוד
  3. מגרדים את דפנות הקערה, מחזירים את המיקסר למהירות בינונית ומוסיפים את הביצה והחלמונים כאשר משלבים כל אחד מהם לפני שמוסיפים את הבא
  4. מוסיפים את תמצית הרום ומערבבים לאיחוד
  5. מגרדים את דפנות הקערה וממשיכים להקציף עוד 1-2 דקות
  6. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים במהירות נמוכה עד לאיחוד (ייתכן שתרצו להתחיל בפולסים)
  7. הניחו את הבצק בצד ל- 10 דקות
  8. מחממים תנור ל- 180 מעלות
  9. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה
  10. הכינו את תערובת הציפוי ע"י ערבוב אגוז המוסקט עם הסוכר בקערה קטנה
  11. הכנת העוגיות: מרדדים את הבצק לכדורים, כל אחד בגודל של כדור גולף (50-45 גרם)
  12. מגלגלים כל כדור בצק בתערובת הסוכר ומוסקט ומסדרים בתבנית המרופדת כשמשאירים רווח של כ-5 ס"מ בין אחד לשני
  13. פוחסים בלחיצה עם כף היד לקבלת עוגייה שטוחה ועבה
  14. אופים 10-13 דקות, תוך סיבוב של התבניות ושינוי גובה בתנור אמצע זמן האפייה
  15. הערה: העוגיות אמורות לתפוח מעט
  16. תנו לעוגיות להתקרר מעט על גבי נייר האפייה לפני שתעבירו לרשת להתקרר לחלוטין
  17. הערה: העוגיות הללו טובות עוד יותר יום לאחר הכנתן, וישמרו במשך 4 ימים בכלי אטום.
סניקרדודלס (צילום ממקור לא ידוע שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מתכון: עוגיות סניקרדודלס ביצים Eggnog Snickerdoodle Cookies

מצרכים (48 עוגיות)

יבשים

  • 3.5 כוסות קמח
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית קרם טרטר Cream of Tartar
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • קורט מלח

רטובים

  • 2/3 כוס שמן זית עדין* (או 1 כוס חמאה לא מלוחה בטמפרטורת החדר)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית תמצית רום (או רום כהה אמיתי)
  • 3/4 כוס סוכר חום
  • 3/4 כוס סוכר לבן
  • 1 ביצה XL בטמפרטורת חדר
  • שדרוג: 1/3 כוס ליקר ביצים בטמפרטורת החדר

ציפוי סוכר

לזיגוג Eggnog Glaze

  • 1 כוס אבקת סוכר
  • 1/4 כוס ליקר ביצים
  • 1/8 כפית אגוז מוסקט טחון
  • 1/4 כפית קינמון טחון

אופן הכנה

  1. הכנת ציפוי הסוכר: שלבו המצרכים לציפוי סוכר בקערה שטוחה ושימו בצד
  2. הכנת העוגיות: מרפדים תבנית בנייר אפייה
  3. מערבבים יחד המצרכים היבשים (קמח, סודה לשתייה, אבקת אפייה, אגוז מוסקט, מלח וקרם טרטר) עד קבלת תערובת אחידה. להניח בצד
  4. בקערה מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את המצרכים הרטובים, שמן זית (או חמאה), תמצית וניל ותמצית רום יחד
  5. מוסיפים הסוכר החום והסוכר רגיל ומערבבים עד שהם תפוחים
  6. מוסיפים ביצה וליקר ביצים ומערבבים היטב
  7. מערבבים פנימה חצי מהתערובת היבשה ולאחר הטמעה מוסיפים את שאר התערובת היבשה עד שמתקלת עיסת בצק אחידה
  8. מוציאים עם כף שקועה פיסת בצק ויוצרים כדורים בגודל 3 ס"מ לערך ומניחים בתבנית המרופדת
  9. מכניסים התבנית לשעה למקרר
  10. חממו תנור ל- 180 מעלות
  11. מגלגלים כל כדור בצק בתערובת של ציפוי סוכר ומניחים בחזרה בתבנית עם רווחים של כ- 5 ס"מ ביניהם (העוגיות יתפחו מעט)
  12. מכניסים בתנור למשך 8-10 דקות אפייה
  13. מוציאים ונותנים לעוגיות להתקרר מעט במשך 5-7 דקות
  14. זיגוג העוגיות: מערבבים יחד את מצרכי הזיגוג (אבקת סוכר, אגוז מוסקט, קינמון וביצה) עד לקבלת תערובת אחידה
  15. מזלפים מעל העוגיות כשהן בטמפרטורת החדר וממתינים לקירור סופי לפני הגשה

בתיאבון Guten Appetit   

*  לדעת יודעי דבר, שאנחנו מסכימים עמם, ומניסיון, עדיף להשתמש בשמן זית בכמות של 2/3 – 3/4 מתכולת חמאה בכל מתכון. כך תקבלו שומן בריא יותר ופחות שומן כי אין כמו שמן זית. המלצתנו לבחור שמן זית מהזנים לצ'ינו (עדין, רענן, מעט מתקתק, וללא חריפות או מרירות), ארבקינה (ללא מרירות או חריפות, ארומה אפיינית לזיתים), קורינייקי (עשבוני, חריף אבל ללא מרירות), ופיקואל (עדין ופירותי, ארומת הדרים ורמיזות של שקד) ולא תצטערו

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *