חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: טליאטלה חומוס ועגבניות מעושנות

מאכל הכי ים תיכוני שיש ||| פסטה טליאטלה איטלקית עם שמן זית ועגבניות ||| שילוב עם גרגרי חומוס של מזרח הים התיכון ||| קל להכנה ושובה את העין בצבעוניות תודות לעגבניות האדומות ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

פסטה טליאטלה וגרגרי חומוס עם עגבניות (צילום ממקור לא ידוע שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (4 מנות)

לרוטב העגבניות המעושן

לפסטה

אופן הכנה

  1. הכנת רוטב העגבניות המעושן: הניחו סיר רחב על להבה גבוהה. לאחר שהסיר חם הוסיפו את העגבניות ובשלו במשך 4 דקות, תוך ערבוב לפי הצורך, עד שעגבניות חרוכות מבחוץ אך עדיין שומרות על צורתן
  2. מסירים את הסיר מהאש ומניחים בצד להתקרר למשך 5 דקות
  3. החזירו הסיר ללהבה נמוכה והוסיפו שאר מצרכי הרוטב תוך שמערבבים ומבשלים במשך 15 דקות כשהתבשיל מבעבע בעדינות רבה
  4. מסירים מהאש ומניחים בצד לספיגת טעמים ונוזלים
  5. הכנת הפסטה: חממו סיר גדול עם שמן הזית על להבה בינונית-גבוהה.
  6. לאחר שהשמן חם הוסיפו את קני הטליאטלה ובשלו במשך 1.5-2 דקות מכל צד, או עד להזהבה יפה (אל תדאגו אם לא תקבלו צבע בצדדים)
  7. הניחו את קני הטליאטלה הקלויים בצד ושטפו את הסיר
  8. מסננים את גרגרי החומוס המושרים ומוסיפים אותם לסיר בתוספת 1 ליטר מי ברז ו-1/2 כפית סודה לשתייה ומביאים לרתיחה
  9. הערה: במידת הצורך, מכפים את הקצף מעל פני המים
  10. לאחר הרתיחה מנמיכים הלהבה מכסים הסיר ומבשלים 10-15
  11. מוסיפים 1.5 כפיות מלח ובודקים האם גרגרי החומוס בשלים אבל עדיין קשים
  12. מביאים המים שוב לרתיחה
  13. מערבבים לתוך הסיר עם גרגרי החומוס את השום ואז מוסיפים את קני הטליאטלה המטוגנים שהשארנו בצד
  14. מכסים וממשיכים לבשל 5-10 דקות עד שהפסטה רכה ורוב הנוזל נספג
  15. מסירים את המכסה וללא ערבוב סוחטים מעל את המיץ מחצאי הלימון
  16. יוצקים את רוטב העגבניות מעל ללא ערבוב

להגשה

מגישים הסיר לשולחן כשמעל הכל מפזרים את הפטרוזיליה. מעבירים לצלחת לצד פלח לימון.

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *