מאכל הכי ים תיכוני שיש ||| פסטה טליאטלה איטלקית עם שמן זית ועגבניות ||| שילוב עם גרגרי חומוס של מזרח הים התיכון ||| קל להכנה ושובה את העין בצבעוניות תודות לעגבניות האדומות ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4 מנות)
לרוטב העגבניות המעושן
- 250 גרם עגבניות שרי
- 120 מ"ל שמן זית
- 1 כף רסק רסק עגבניות
- 2½ כפיות פתיתי פלפל צ'ילי צ'יפוטלה
- ½1 כפיות פפריקה מתוקה
- ½ כפית מלח
לפסטה
- 2 כפות שמן זית
- 8 עיגולי קינים של פסטה טליאטלה יבשים
- 200 גרם גרגרי חומוס, שהושרו 8-24 שעות במי ברז עם 1/2 כפית סודה לשתייה
- ½ כפית סודה לשתייה
- 2 שיני שום כתושות
- 2 לימונים: אחד חצוי והשני חתוך ל-4 פרוסות
- 1 כף פטרוזיליה טרייה קצוצה גס
אופן הכנה
- הכנת רוטב העגבניות המעושן: הניחו סיר רחב על להבה גבוהה. לאחר שהסיר חם הוסיפו את העגבניות ובשלו במשך 4 דקות, תוך ערבוב לפי הצורך, עד שעגבניות חרוכות מבחוץ אך עדיין שומרות על צורתן
- מסירים את הסיר מהאש ומניחים בצד להתקרר למשך 5 דקות
- החזירו הסיר ללהבה נמוכה והוסיפו שאר מצרכי הרוטב תוך שמערבבים ומבשלים במשך 15 דקות כשהתבשיל מבעבע בעדינות רבה
- מסירים מהאש ומניחים בצד לספיגת טעמים ונוזלים
- הכנת הפסטה: חממו סיר גדול עם שמן הזית על להבה בינונית-גבוהה.
- לאחר שהשמן חם הוסיפו את קני הטליאטלה ובשלו במשך 1.5-2 דקות מכל צד, או עד להזהבה יפה (אל תדאגו אם לא תקבלו צבע בצדדים)
- הניחו את קני הטליאטלה הקלויים בצד ושטפו את הסיר
- מסננים את גרגרי החומוס המושרים ומוסיפים אותם לסיר בתוספת 1 ליטר מי ברז ו-1/2 כפית סודה לשתייה ומביאים לרתיחה
- הערה: במידת הצורך, מכפים את הקצף מעל פני המים
- לאחר הרתיחה מנמיכים הלהבה מכסים הסיר ומבשלים 10-15
- מוסיפים 1.5 כפיות מלח ובודקים האם גרגרי החומוס בשלים אבל עדיין קשים
- מביאים המים שוב לרתיחה
- מערבבים לתוך הסיר עם גרגרי החומוס את השום ואז מוסיפים את קני הטליאטלה המטוגנים שהשארנו בצד
- מכסים וממשיכים לבשל 5-10 דקות עד שהפסטה רכה ורוב הנוזל נספג
- מסירים את המכסה וללא ערבוב סוחטים מעל את המיץ מחצאי הלימון
- יוצקים את רוטב העגבניות מעל ללא ערבוב
להגשה
מגישים הסיר לשולחן כשמעל הכל מפזרים את הפטרוזיליה. מעבירים לצלחת לצד פלח לימון.
בתיאבון