קציצות בריאות טבעוניות ועשירות ||| בסיס לקציצות נהדרות שתוכלו להוסיף תיבול כפי שאתם רגילים ואוהבים ||| מתכון מהיר הכנה ופשוט שיעשה לכם את היום ובכיף ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 300 גרם טופו
- 1/2 כוס עדשים אדומות
- 1/2 כוס קוואקר
- 1 קישוא גדול מגורד
- 1/2 כוס בצל קצוץ
- 2 שיני שום
- 1/2 צרור כוסברה קצוצה
לרוטב
- 1 כף שמן זית
- 1 צרור כוסברה קצוצה
- 5 שיני שום פרוסות
- 1 כוס קרם קוקוס
- 1 כוס מים
- 1 כפית כורכום
- 1 כף אבקת קארי
- 1 כפית כמון
אופן הכנה
- להשרות העדשים 15 דקות במים ולסנן
- לטגן הבצל עם מעט שמן
- הכנת הקציצות: לטחון במעבד מזון את הטופו, עדשים, קוואקר, בצל ושום לקבלת עיסה אחידה
- להוסיף הכוסברה הקצוצה והקישוא המגורד ולערבב ביד לקבלת עיסה אחידה
- לחממם תנור ל- 175 מעלות
- לרפד תבנית עם נייר אפייה
- ליצור מהעיסה קציצות ולסדרן בתבנית המרופדת
- לאפות 15 דקות
- לאחר שהקציצות מוכנות נניח בצד להצטננות
- הכנת הרוטב: לטגן בסיר את השום עם השמן זית עד שקיפות
- להוסיף קרם קוקוס, כמון, קארי, כורכום, כוסברה ומים ולבשל 5 דקות תוך ערבוב
- להוסיף לסיר הרוטב את הקציצות על להבה נמוכה, למשך 3-5 דקות לספיגת הרוטב והטעמים
הגשה
להגיש לצד אורז / פירה תפוחי אדמה / ממליגה / פולנטה
הערה: אפשר לטגן הקציצות במקום לאפות אותן
בתיאבון