עוגיות עבות ולעיסות עם נתחי שוקולד לבן ופרץ לימון בהיר וזהוב ||| עוגיות שיערבבו לכם טעמי מתוק ולימון בפה ||| מעדן אמריקאי שבכל בית מכינים או קונים מוכן ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (12 עוגיות)
- 70 גרם שמן זית עדין* (או 110 גרם חמאה לא מלוחה מומסת)
- 150 גרם סוכר
- 1 ביצה XL
- 1 כף מיץ לימון
- 1 כף גרידת לימון טרייה
- 210 גרם קמח
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/2 כפית מלח
- 110 גרם שוקולד צ'יפס או שברי שוקולד לבן
אופן הכנה
- מקציפים את שמן הזית (או חמאה מומסת) בקערה מיקסר יחד עם הסוכר עד הטמעה
- מוסיפים ביצים, מיץ לימון וגרידת לימון ומקציפים עד לאיחוד
- מוסיפים את המצרכים היבשים ומערבבים לאיחוד עם כף עץ
- מכניסים למקרר למשך 30 דקות לפחות (אפשר עד יומיים)
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- מרפדים תבנית בנייר אפייה
- מגלגלים הבצק לכדורים בגודל 45-50 גרם ומניחים בתבנית במרווחים של 7-8 ס"מ זה מזה
- שדרוג: אפשר להוסיף כמה שברי שוקולד לבן ולנעוץ אותם בבצק העוגייה
- אופים כ- 10 דקות עד שהתייצב ונראה כבר ללא ברק מלמעלה
- הערה: העוגיות ייראו לא אפויות אך הן יתמצקו לאחר הקירור
- לצנן כ-30 דקות על רשת ולאחסן בכלי אטום
בתיאבון
* לדעת יודעי דבר, שאנחנו מסכימים עמם, ומניסיון, עדיף להשתמש בשמן זית בכמות של 2/3 – 3/4 מתכולת חמאה בכל מתכון. כך תקבלו שומן בריא יותר ופחות שומן כי אין כמו שמן זית. המלצתנו לבחור שמן זית מהזנים לצ'ינו (עדין, רענן, מעט מתקתק, וללא חריפות או מרירות), ארבקינה (ללא מרירות או חריפות, ארומה אפיינית לזיתים), קורינייקי (עשבוני, חריף אבל ללא מרירות), ופיקואל (עדין ופירותי, ארומת הדרים ורמיזות של שקד) ולא תצטערו