חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

סיפורו של מתכון: קיק אליצ'ה אתיופי Kik Alicha

מאכל צמחוני אתיופי פופולארי קל להכנה ועשיר בטעם ||| יתאים כתוספת להרבה מאכלים אבל הכי טעים עם אינג'רה ||| שילוב מנצח לכל צמחוני.ת וגם לנמנעים מגלוטן ||| היתרונות של אפונה מפוצלת לבישול והכנה מהירים הם הבסיס למתכון זה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

קיק אליצ'ה אתיופי (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מהי קיק אליצ'ה Kik Alicha

מאכל צמחוני אתיופי מסורתי העשוי עם אפונה צהובה yellow split peas יבשה שידוע גם בשם kək או kikki באתיופיה. מנהג האתיופים הוא לאכול קיק אליצ'ה באכילה משותפת, בה חברים ומשפחה יושבים יחד ואוכלים מצלחת גדולה אחת, וחולקים בדרך כלל עם לחם אִינגֶ'רָה. קיק אליצ'ה משמש לרוב כרוטב וזאת למרות שיש לו טעם אופייני משלו. בניגוד לתבשילים אחרים במטבח האתיופי מנה זו מוגשת קרה ולא חמה.

אליצ'ה הוא תבשיל קל, מבושל ברוטב על בסיס כורכום וג'ינג'ר, וללא תוספת של פלפל חריף, על מנת לשמור עליו פחות חריף ומתאים למאכלים נוספים כולל כאלה שחריפים. הכנת קיק אליצ'ה היא די פשוטה. כדי להכין את תבשיל העדשים הזה, יש צורך בשני מרכיבים עיקריים, אפונה צהובה וחמאת ניטֶר קיבֶּה Niter kibbeh ንጥር ቅቤ שהיא הגרסה האתיופית של גהי.

אפונה מפוצלת צהובה או ירוקה

אפונה מפוצלת היא אפונה יבשה שבתהליך העיבוד שלה התפצלה לשני חלקי האפון. סוג זה אל אפונה נפוץ במטבח האפריקאי, הפרסי וההודי הן במרק והן בתבשילים, בדומה לדאל ההודי. יש להם שטח פנים גדול יותר בהשוואה לאפונה שלמה רגילה ולכן זמן הבישול מצטמצם משמעותית.

אפשר למצוא זנים של תבשילי אפונה מפוצלים במטבח הפרסי. לאיראנים יש חורש גימה (עם אפונה וכבש מפוצל), חורש בדמג'אן לפה (חציל ואדום אפונה צהוב מפוצל), חורש במייה לפה (במיה ותבשיל אפונה צהוב מפוצל) ועוד.

אינג'רה (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מתכון: קיק אליצ'ה Kik Alicha

מצרכים

אופן הכנה

  1. השרו את האפונה המפוצלת הצהובה בהרבה מים קרים למשך שעה
  2. מרתיחים סיר עם 3/4 ליטר מים (פי 3 מנפח האפונה שלנו)
  3. מיד שהמים רותחים מסננים את אפונה שמושרית במי ברז, ומכניסים האפונה לסיר הרותח
  4. מוסיפים את הבצל ומבשלים מכוסה במשך 45 דקות, או עד שהאפונה המפוצלת רכה, תוך ערבוב מדי פעם
  5. מתבלים במלח, מערבבים ומבשלים דקה אחת
  6. מוסיפים את השום, ג'ינג'ר וכורכום ומבשלים 10 דקות נוספות
  7. מוסיפים את שמן הזית או חמאה ואת הפלפל החריף
  8. מערבבים היטב כך שהטעמים יתפשטו לכל חלקי האפונה המפוצלת
  9. מגישים חם עם אינג'רה

בתיאבון በምግቡ ተደሰት

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *